Біля суду на Соборній хочуть зробити закритий паркінг. Але є нюанси його роботи

Біля суду на Соборній хочуть зробити закритий паркінг. Але є нюанси його роботи
На облаштування парковки дають гроші з бюджету Вінниці. Проте в проекті рішення міської ради ані слова про шлагбаум та режим роботи стоянки / Фото: wikimedia.org
  • В’їзд на парковку перед Вінницьким апеляційним судом можуть відгородити шлагбаумом. 
  • Депутат Віталій Плясовиця зазначив, що вінничани втратять дефіцитні паркомісця, бо стоянка буде діяти для працівників та відвідувачів суду.
  • В суді відповідають, що такий режим роботи передбачений тільки у службовий час. На вихідні та неробочі години шлагбаум будуть піднімати.

На сесії міської ради 26 березня депутати погодили рішення «Про зміни до Програми організаційного забезпечення діяльності судів на 2021-2023 роки». За це проголосували 32 з 49 міських обранців. Рішенням передбачається створення місць для паркування перед Вінницьким апеляційним судом, що на Соборній, 6.

Умови роботи стоянки

Перед цим депутат міськради Віталій Плясовиця у своєму фейсбуку розповів, що завдяки такому рішенню у місті з’явиться ще одна парковка зі шлагбаумом.

«Парковка, яка зараз доступна для всіх мешканців громади та гостей міста, (через установку шлагбаума - авт.) перетвориться на місце паркування лише для працівників суду. А як же інші вінничани, туристи? Це ж центр Вінниці, де і так не вистачає місць для паркування. Я не проти благоустрою території, але категорично проти «приватизації» стоянки в центрі Вінниці за допомогою встановлення шлагбаумів», — писав Плясовиця на своїй фейсбук-сторінці.

Відео дня

У коментарях під дописом свою позицію висловив депутат міськради, почесний громадянин Вінниці Роман Аксельрод.

«Ця стоянка також повинна бути для працівників та відвідувачів суду, а не так, щоб приїхала людина на засідання суду і шукала місце парковки. Єдине, що потрібно передбачити, щоб після закінчення робочого дня та у вихідні шлагбаум був відкритий», — зауважив Аксельрод.

І останнє його твердження підтвердив заступник голови Вінницького апеляційного суду Ігор Стадник.

«Проектом рішення дійсно передбачається використання паркувального майданчика як службового лише у «службовий час», тобто з 8 до 17 години у робочі дні. Решту часу, а також у вихідні і неробочі дні шлагбаум буде піднятий. Колектив суду, а це біля 120 осіб, а також прокурори, адвокати, громадяни, які є учасниками справ, мають право на впорядковане й цивілізоване паркування, а не той «броунівський» рух, який має місце зараз», — написав суддя.

Пізніше це ж пояснення дали на офіційному сайті Вінницького апеляційного суду.

«Перед Вінницьким апеляційним судом по вулиці Визволення впорядкують паркувальну зону на 40 місць. За словами голови Вінницького апеляційного суду Сергія Медвецького, паркувальний майданчик використовуватимуть насамперед працівники установи. Але він буде службовим лише з восьмої до сімнадцятої години в робочі дні. В інший час, а ще — у вихідні і неробочі дні обладнану шлагбаумом паркувальну зону зроблять доступною для всіх охочих», — йдеться у повідомленні.

400 тисяч на парковку

Варто зауважити, що в проекті рішення, яке опублікували на сайті міської ради, немає ані слова про шлагбаум та режим роботи парковки перед судом. Натомість вказано, що на «облаштування (капітальний ремонт, в т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) паркувальної зони по вулиці Визволення» запланували 402 тисячі гривень видатків з міського бюджету.

На сайті міськради є мапа, де вказано розташування парковок. Щоб її переглянути — треба перейти за посиланням map.vmr.gov.ua і натиснути на дві позначки, як вказано на скріншоті.

У результаті ви отримаєте мапу з усіма місцями для стоянки. Змінюючи її масштаб, можете детально ознайомитись, де і скільки у Вінниці є легальних паркомісць.

У Вінниці, нагадаємо, є майже 9 тисяч паркомісць. І плани на створення ще чотири тисячі місць для стоянки.

 

Читайте також:

На «лівих» номерах і з карабіном всередині. Що за Lаnd Cruiser стоїть на парковці структури МВС?

Муніципальний евакуатор. Куди відвозять авто та як уникнути покарання?

Змінити дорожній рух пропонують на Зодчих, Шимка і Барському шосе. Як саме?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Николай Чуча

    З якого перепугу за бюд.гроші ?Хай ногами ходять
  • Ілля Островський

    Я не проти відділити цю шоблу від інших громадян і гостей міста, але краще в камеру 2*2, ніж на парковку із шлагбаумом, так було б значно надійніше.
  • Sasha Sinelnikv

    Долго ещё Украина будет оставаться недогосударством - заборы, шлагбаумы, парковочные барьеры и т.д. - вместо общественного пространства. И мер  и мерия и судьи редкостные 3,14дарасы и использованные средства контрацепции.
  • Виктория Булгакова

    Могли б собі і самі скинутися на паркінг, як варіант. Організувати собі "добровільні внески", як це роблять в державних установах і кожного разу зі СВОЄЇ кишені добровільно-примусово здавати на паркінг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up