«Алло, підійдіть до банкомату…» - Шахраї намагалися зняти гроші, зібрані на лікування дитини

«Алло, підійдіть до банкомату…» - Шахраї намагалися зняти гроші, зібрані на лікування дитини
У такому стані 11-річний хлопчик був півтора місяці тому, нині Владислав перший раз піднявся з ліжка, розмовляє, самостійно харчується

•Вінницькі лікарі врятували 11-річного хлопчика, якого вдарило струмом 27 тисяч вольт на вагоні поїзда

•Життя дитині зберіг медперсонал опікового відділення «Пироговки»

•Сьогодні, 6 липня, хлопчик перший раз піднявся з ліжка після 1,5-місячного лікування

•Як шахраї намагалися зняти кошти, які переказали люди на лікування, і чому їм це не вдалося

-Владислав йде на поправку, - каже мати 11-річного хлопчика Ірина Хохлова.  – Сьогодні перший раз за півтора місяці лікування його підняли на ноги. На личку зійшла ксеношкіра, яку наклали раніше на обпечені місця. Моя дитина вже самостійно харчується. Але на цьому лікування не закінчується. У нього ж були опіки, причому глибокі, 70% тіла. Попереду ще чекають операції. Однак  катастрофічно не вистачає грошей на лікування. Протягом доби на ліки потрібно не менше 2,5 тисячі гривень. До всіх, до кого можна звернутися, ми вже зверталися. Залишається сподіватися на небайдужих людей, які мають можливість підтримати нас у ці складні хвилини. Тільки у мене тепер інший номер картки, бо з тієї хотіли зняти гроші злодії.

Михайло Степанович з Києва хоче надіслати вам 3800 гривень

Після того, як з сином пані Ірини сталася біда, номер її банківської картки опублікували на сайті «20 хвилин», у газеті RIA. Те само зробили деякі інші видання. небайдужі люди по можливості переказували жінці кошти на лікування дитини. Грошей потрібно дуже багато.

Відео дня

-Одного разу мені зателефонували якісь люди з Києва і повідомили, що Михайло Степанович хоче також підтримати мене матеріально, - продовжує Ірина Хохлова. – Я подякувала, сподівалася, на цьому розмова закінчиться. Але голос у трубці продовжував говорити. Уточнив, що надійде сума 3800 гривень. тільки буде це наприкінці дня, бо зараз всі зайняті.

Тоді ж телефонний абонент повідомив назву якоїсь фірми, що її очолює названий благодійник. Жінка каже, назви не запам’ятала, бо їй було не до того. Весь час вона або біля дитини в палаті, або ходить по аптеках. Наприкінці розмови їй дали пораду: мовляв, якщо вона покладе зібрану суму на рахунок, то за якийсь тиждень зможе отримати непогані проценти. Їй обіцяли підказати, де саме  можна це зробити найкраще.

-Якщо не помиляюся, вони говорили, що цим займається фірма згаданого Михайла Степановича, - розповідає Ірина Хохлова. – Але мені такий варіант не підходив, бо кошти потрібні були щодня.

Я взяла картку і пішла перевірити рахунок

Під кінець дня їй знову зателефонували. Той само голос повідомив, що ніяк не вдається перерахувати обіцяних 3800 гривень. Почав цікавитися, чи правильно вказаний номер картки. Зрештою, пані Ірину попросили підійти до банкомату. У телефонному режимі обіцяли допомогти вийти із ситуації, щоб переказати обіцяну суму.

-Я взяла картку і пішла до банкомату, - продовжує пані Ірина. – Знаєте, у тому стані, в якому тоді перебувала, складно було тверезо мислити. Всі думки були спрямовані на те, щоб допомогти врятувати дитину. Кожна гривна, отримана від людей, була цінна, бо купувала за це ліки. По дорозі на мене, ніби зійшло прозріння. Подумалося: якщо банкомат не пропускає переказ, то чому вони телефонують мені, а не в банк. Це питання вирішила з’ясувати у відділенні банку. У мене картка ПриватБанку, а поруч з лікарнею Пирогова є аж два їхні відділення. Якби відділення знаходилося десь далі, навряд чи стала б їхати, бо не було на це часу.

-Боже вас борони робити те, що вам кажуть невідомі, - застерегли мене банківські працівники. – Тоді ж перевірили, що там з моєю карткою і одразу заблокували її. Мені повідомили, що виявили спробу втручання і намагання зняти кошти. На той час на картці було приблизно десять тисяч гривень. Потім картку розблокували, зняли гроші, а тоді відкрили нову картку.

Тим часом шахраї допікали дзвінками до самого вечора. Наполягали, щоб підійшла до банкомата. Далі мали сказати, що їй робити, аби отримала обіцяну суму. 

Доземний уклін медикам опікового відділення і щира подяка добрим людям

-Без добрих людей ми б не витягнули дитину з того світу, - каже мати хлопчика. – Просить подякувати всім, хто підтримав її у важку хвилину.

Жінка назвала декого з тих тих, хто приносив гроші.

У Жмеринській школі №4, де у 5-В навчається постраждалий Владислав Хохлов, одними з перших відгукнулися на допомогу. Кошти матері привезла класний керівник Тетяна Анатоліївна. Приїжджала мати хлопчика Сергія, з яким її син у той трагічний день був біля вагона поїзда. У жінки п’ятеро дітей, але вона зібрала і передала тисячу гривень. Церковна громада православного храму, що у центрі Жмеринки, зібрала 4 тисячі гривень. У католицькому костелі зібрали 3 тисячі гривень. Міська рада виділила п’ять тисяч гривень. Міський голова Жмеринки Анатолій Кушнір разом з дружиною привезли від себе 4 тисячі гривень, а депутати зібрали десять тисяч гривень.

-Розумію, що не всіх назвала, - каже пані Ірина. – Бо не всіх пам’ятаю. Але дякую кожному, хто піклувався про Владислава. Вражена увагою працівників опікового відділення лікарні – від санітарок до головного лікаря. Наш лікар Володимир Зеленько зараз у відпустці, замість нього Михайло Присяжнюк. Лікарі змінилися, але увага і турбота залишилися такі, як раніше. Всі вони піклувалися про Владислава, як про свою дитину. У реанімації в Жмеринській лікарні синові теж рятували, як могли. Важливо, що швидка допомога приїхала оперативно. Кров для постраждалого здавали 15 добровільних донорів.

Завідувач опікового відділення професор Василь  Нагайчук уточнив, що лікування таких опіків, як у пацієнта, про якого мова, дуже дорого вартісне. Загалом сума може становити кількасот тисяч гривень.

Нагадаємо, 11-річний Владислав Хохлов отримав опіки тіла після того, як заліз на вагон вантажного потяга, щоб зробити селфі. Його вдарило струмом 27 тисяч вольт.

У кого є можливість допомогти матері постраждалої дитини, ось новий номер рахунку її картки у ПриватБанку – 5168 7573 2072 5916 – Хохлова Ірина Володимирівна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Богдан Павленко

    +380945704027 +38099785858 работают по аналогичной схеме предлагая оплатить товар через OLX,будьте бдительны!
  • Богдан Павленко

    +380945704027 +38099785858
  • Olvol

    Мамаша, видимо, такая же одаренная как и ее ребенок, который лез к проводу 15 киловольт.

    Кстати если не получается через банк, деньги же можно перечислить и по почте (не в конверте, а специальная услуга).

    З.А.Глядач reply Olvol

    27,5 кіловольт...

    Olvol reply З.А.Глядач

    Дякую.

    З.А.Глядач reply Olvol

    Немає за що,це просто уточнення. Можливо,наступні "селфімани" задумаються перед тим,як лізти. Звичайно,що 15 кВ,що 27,5-особливої різниці для організму немає,але остання цифра виглядає страшніше...І якщо це пересторожить хоч одну людину,я буду цілком задоволений.
  • З.А.Глядач

    Це,звичайно,добре,що люди допомагають,але не зрозумілий один момент-"Потім картку розблокували, зняли гроші, а тоді відкрили нову картку." Навіщо було "розблоковувати" картку,щоб зняти гроші,а потім відкривати нову? Досить було просто зробити і активувати нову картку. Адже картка-це лише "ключ",за допомогою якого можна одержати доступ до рахунку. При зміні картки рахунок НЕ МІНЯЄТЬСЯ. Тобто,картки можна міняти хоч 10 разів,все одно доступ до рахунку буде лише з однієї-активної на даний момент(якщо власником рахунку не передбачено інших варіантів).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up