Аграрний бойкот: на Вінниччині трасу не перекривали. Але мітинг був

Аграрний бойкот: на Вінниччині трасу не перекривали. Але мітинг був
  • Аграрії вийшли на мітинги, вивели на дороги важку техніку та заблокували рух у тринадцяти областях.
  • Таким чином вони намагалися привернути увагу щодо внесених змін до Податкового кодексу України.  
  • Як проходила акція на Вінниччині та чого домоглися фермери?

– «Аби привернути увагу влади аграрії розпочали безстрокові акції з перекриття основних українських автомагістралей. Учора, 20 березня 2018 року,  до 10 тис. аграріїв з усіх куточків України вийшли на мітинги, вивели на дороги важку техніку та заблокували рух у тринадцяти областях. Зокрема, рух транспорту був обмежений у Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Чернігівській, Рівненській, Одеській, Київській, Хмельницькій, Одеській, Івано-Франківській та Сумській областях», – повідомляють на сайті «Всеукраїнська аграрна рада».

Варто зазначити, що про блокування доріг державного значення фермери попередили заздалегідь.

За інформацією правоохоронців, 20 березня поблизу села Степове Гайсинського району на узбіччі автодороги відбулось зібрання представників аграрного сектору.

Відео дня

– Поліція забезпечила охорону публічної безпеки. Правопорушень не допущено. В акції, що тривала 30 хвилин, взяли участь близько десятка громадян. Перекриття руху транспорту не було, – зазначає начальник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції Вінниччини Сергій Мельник.

З чим не згодні аграрії та що конкретно вимагали від влади

Влада збирається скасувати відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. В результаті чого експортер буде зобов’язаний відносити податковий кредит з ПДВ, що виникає при закупівлі відповідних культур у виробників, на витрати. 

За підрахунками ВАР, у випадку, якщо експортне відшкодування ПДВ для олійних буде відмінено, збитки малих та середніх аграріїв сягнуть 6,2 млрд грн. В результаті рентабельність вирощування сої та ріпаку скоротиться щонайменше на 17%, що призведе до значного скорочення посівних площ під олійними культурами. 

– «Дана норма є також грубим порушенням зобов'язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписанні Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом», – кажуть аграрії.

Зрештою від цієї норми постраждає уся аграрна галузь.

Чого домоглися в результаті блокування трас

Аграрії зняли дорожню блокаду, щойно депутати внесли до порядку денного сесії законопроект №7403-2, яким повертається відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку, та очікують на його остаточне прийняття парламентом протягом поточного тижня.

Як повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР), за включення даного законопроекту до порядку денного проголосували 239 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Фермери обіцяють йти до кінця

«Якщо нардепи затягуватимуть розгляд законопроекту №7403-2 та не виноситимуть його у сесійну залу парламенту, акції продовжуватимуться та набуватимуть більших масштабів», – заявляють фермери.

Сьогодні, 21 березня 2018 року,  сільгоспвиробники зберуться під стінами податкового комітету, а у четвер влаштують акцію протесту під будівлею Верховної Ради.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Иващенко

    а вчора місцеві вінницькі сайти написали, що траса біля Гайсина була перекрита протестувальниками...кому вірити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up