Спецтема: карантин

7 порад священика для постуючих: «Піст — це духовна весна і зцілення душі»

7 порад священика для постуючих: «Піст — це духовна весна і зцілення душі»
  • Великий піст — найдовший та найсуворіший піст, встановлений Церквою — триватиме 48 днів і завершиться 16-го квітня, на Великдень
  • Церква радить молитися від щирого серця, не думати про дієту та радіти життю

 

 

Протягом посту священики радять не вживати продукти тваринного походження, рибу, масло і вино. А вчора, 27 лютого, в так званий «понеділок першої седмиці» — за традицією, віруючі відмовилися від їжі взагалі.

У той же час, священики закликають не плутати пост і дієту. Запевняють, що головне в пості — молитва і духовне очищення.

Ми попросили дати кілька порад для тих, хто постує, клірика Вознесенського храму Назарія Давидовського.

 

  • Наша молитва не вимірюється тривалістю, чи величиною прочитаного, вона вимірюється щирістю висловленого. Спілкуймося з Богом відверто і він почує кожного.
     
  • Часто люди намагаються витримати усі тонкощі закладені в уставі щодо вживання їжі, але при тому не особливо вникають в духовну сторону постування. Кожен повинен звіряти стан свого здоров’я з рівнем утримання від їжі. Проте, завжди пам’ятати, що піст, це в першу чергу духовна практика, а не лише тілесна.
     
  • Піст спонукає людину щоразу переосмислювати почуття любові. Господь створив цей світ, як вияв власної любові. Кожна людина, як ми читаємо в Святому Письмі, створена по образу і по подобі Його. Тобто, вона є своєрідною іконою Бога у цьому світі. І незважаючи на те, що ця ікона може бути потьмарена, осквернена, ми повинні вчитись любити її. 
     
  • Згідно церковного віровчення людська совість є голосом Божим всередині нас. Дивовижно, але якщо порівняти усі світові культури, то базові принципи моралі збігаються. Про що це говорить? Про те, що Господь живе у кожному із нас і завжди дає відповіді на те, що добре і що зле. Варто лише дослухатись Його голосу.
     
  • Піст — це духовна весна і зцілення душі. Святі отці, як один із лікувальних засобів для оздоровлення душі пропонують робити справи милосердя. Це добродіяння має різні прояви і далеко не завжди матеріальні. Будь-яка добра справа зроблена в ім’я людини, буде зроблена в ім’я Бога.
     
  • Центром усього християнського життя є Таїнство Євхаристії, або ж Причастя. Приймаючи у себе Тіло та Кров Господа нашого Ісуса Христа, ми стаємо причетні, або ж єдині з Ними. Чимало чудес та зцілень відбувається тоді, коли ми приступаємо до Таїнства сповіді і після цього через причастя у себе приймаємо Живого Бога.
     
  • Апостол Павло у посланні до Солунян говорить: «Завжди радійте, безперестанку моліться, подяку складайте за все». Потрібно вчитись радіти життю, тим простим дрібницям, які нас оточують і за все дякувати Богу. Рай — місце куди прагне людська душа — місце радості.

 

Читайте також:

 

 

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    У меня есть кот. Я для него - Бог. Но я не хочу чтобы он из-за любви ко мне голодным ходил.
  • Задунайский Торонтуй

    У меня есть кот. Я для него - Бог. Но я не хочу чтобы он из-за любви ко мне голодным ходил.
  • Задунайский Торонтуй

    Прочиститься от обжорства всегда не вредно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:11 В Україні захворіли вже 1072 людини, з них 27 летальних : головне про коронавірус за 3 квітня 20:20 «Нічого не дисциплінує краще, ніж тверда підлога»: як карантин вплинув на життя працівниці міськради photo_camera stars 20:01 У ВООЗ дали поради людям на самоізоляції. На Вінниччині таких понад тисяча 19:58 Кабмін дозволив возити у транспорті більше людей. Але все ще з перепустками stars Від читача 01:20 Скальський. На вихід? 19:30 Розіграш серед передплатників: хто отримав сертифікат на 1000 гривень від RIA 19:10 «Батьки обрізають сімейний бюджет, щоб дитина поїхала на змагання». Спортивний клуб шукає фінансування 19:05 Правила COVID-19: можна те, що не заборонено. Список заборон stars 17:59 Підозрюють у крадіжці з магазину. Допоможіть впізнати людей на фото 17:01 Карантин у Вінниці: розповіли, як людям будуть нараховувати субсидії 15:57 В Україну суне холодний атмосферний фронт циклону Pauline. Прогноз на вихідні play_circle_filled 15:00 Не лише спирт: вінничанам розповіли, чим можна вбити вірус на поверхні 14:01 В Україні посилили карантин через коронавірус — список обмежень play_circle_filled 13:21 Надбавки медикам і пільги бізнесу. Мер Моргунов розповів про протидію коронавірусу у Вінниці play_circle_filled photo_camera 12:58 Ноу-хау проти коронавірусу: у Бару встановили дезінфікуючу рамку у лікарні photo_camera 11:52 У Вінницькій області зафіксували 61 випадок коронавірусу. Цифри по районах 11:40 Коронавірус у Подільському онкоцентрі: Скальський розповів про кількість хворих play_circle_filled 11:24 Як знахар Заїка завіз у Вінницю чуму. Розповідь історика про 19 епідемій у місті stars 10:54 У Гайсинському районі захворіла родина на коронавірус — троє дітей та п’ять дорослих 10:13 Свіжі дані по коронавірусу: в Україні вже 942 хворих, у Вінницькій області — 61 випадок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up