7 порад священика для постуючих: «Піст — це духовна весна і зцілення душі»

7 порад священика для постуючих: «Піст — це духовна весна і зцілення душі»
  • Великий піст — найдовший та найсуворіший піст, встановлений Церквою — триватиме 48 днів і завершиться 16-го квітня, на Великдень
  • Церква радить молитися від щирого серця, не думати про дієту та радіти життю

 

 

Протягом посту священики радять не вживати продукти тваринного походження, рибу, масло і вино. А вчора, 27 лютого, в так званий «понеділок першої седмиці» — за традицією, віруючі відмовилися від їжі взагалі.

У той же час, священики закликають не плутати пост і дієту. Запевняють, що головне в пості — молитва і духовне очищення.

Ми попросили дати кілька порад для тих, хто постує, клірика Вознесенського храму Назарія Давидовського.

Відео дня

 

  • Наша молитва не вимірюється тривалістю, чи величиною прочитаного, вона вимірюється щирістю висловленого. Спілкуймося з Богом відверто і він почує кожного.
     
  • Часто люди намагаються витримати усі тонкощі закладені в уставі щодо вживання їжі, але при тому не особливо вникають в духовну сторону постування. Кожен повинен звіряти стан свого здоров’я з рівнем утримання від їжі. Проте, завжди пам’ятати, що піст, це в першу чергу духовна практика, а не лише тілесна.
     
  • Піст спонукає людину щоразу переосмислювати почуття любові. Господь створив цей світ, як вияв власної любові. Кожна людина, як ми читаємо в Святому Письмі, створена по образу і по подобі Його. Тобто, вона є своєрідною іконою Бога у цьому світі. І незважаючи на те, що ця ікона може бути потьмарена, осквернена, ми повинні вчитись любити її. 
     
  • Згідно церковного віровчення людська совість є голосом Божим всередині нас. Дивовижно, але якщо порівняти усі світові культури, то базові принципи моралі збігаються. Про що це говорить? Про те, що Господь живе у кожному із нас і завжди дає відповіді на те, що добре і що зле. Варто лише дослухатись Його голосу.
     
  • Піст — це духовна весна і зцілення душі. Святі отці, як один із лікувальних засобів для оздоровлення душі пропонують робити справи милосердя. Це добродіяння має різні прояви і далеко не завжди матеріальні. Будь-яка добра справа зроблена в ім’я людини, буде зроблена в ім’я Бога.
     
  • Центром усього християнського життя є Таїнство Євхаристії, або ж Причастя. Приймаючи у себе Тіло та Кров Господа нашого Ісуса Христа, ми стаємо причетні, або ж єдині з Ними. Чимало чудес та зцілень відбувається тоді, коли ми приступаємо до Таїнства сповіді і після цього через причастя у себе приймаємо Живого Бога.
     
  • Апостол Павло у посланні до Солунян говорить: «Завжди радійте, безперестанку моліться, подяку складайте за все». Потрібно вчитись радіти життю, тим простим дрібницям, які нас оточують і за все дякувати Богу. Рай — місце куди прагне людська душа — місце радості.

 

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    У меня есть кот. Я для него - Бог. Но я не хочу чтобы он из-за любви ко мне голодным ходил.
  • Задунайский Торонтуй

    У меня есть кот. Я для него - Бог. Но я не хочу чтобы он из-за любви ко мне голодным ходил.
  • Задунайский Торонтуй

    Прочиститься от обжорства всегда не вредно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up