#Нові_Враження: як ми вперше каталися на картах

#Нові_Враження: як ми вперше каталися на картах
  • Картинг у нашому місті з’явився ще у 2015 році. Але до цих пір залишається чимало людей, які з тих або інших причин жодного разу не сідали за кермо картів. Спеціально для них ми покаталися на цих маленьких гоночних машинах, а тепер ділимося отриманими враженнями.

Головною відмінністю в отриманні цих вражень від попередніх, є той факт, що на карт я сів не вперше. У мене вже був досвід однієї поїздки, але в іншому місті. Тому з приводу керування, яке і так дуже просте, у мене питань не виникало: ліва педаль – гальма, права педаль – газ, також є кермо. Ось і все.

Перш ніж сісти за карт, мене проінструктував маршал. Так називаються тамтешні інструктори. Він пояснив, що «під час заїзду не можна навмисно йти на таран, не рекомендується одночасно тиснути на обидві педалі і не варто дрифтувати».

Не дрифтувати? Та це ж чи не найголовніше, чому хочеться йти кататися. Ми ж усі натхнені фільмами «Форсаж», і хочемо показати на що здатні (насправді, спочатку ми ні на що не здатні, але наша уява вважає інакше).

А ще чи не у кожного перед очима виникають кадри гонок за участю Шумахера та Алонсо: ось їхні боліди ще далеко, потім вжух, і вони блискавкою пролітають повз тебе.

Тому сідаючи за карт, хочеться полетіти з вітерцем. Благо у цьому тебе ніхто не обмежує. Втім, максимум на що можна розраховувати – 55 км / г.  

Спойлер – на трасі довжиною у 450 метрів, вам вистачить цієї швидкості з головою.

«Йти на межі без контактів з іншими картами та перешкодами» – у цьому й полягає основна ідея картингу. Коли пілот знаходиться на межі і не пускає машину в занос, у нього виходять найкращі результати по часу.

Мій найкращий результат подолання кола – 38.870 секунди. Для початківця такі показники вважаються непоганими. Власне, 14 кіл, що я проїхав за відведені мені 10 хвилин, також вважаються добрим результатом.

Хто засікає час та рахує кількість кіл? Телеметричні засоби, що вмонтовані у карти та під’єднані до комп'ютера адміністратора. По закінченню заїзду вам подарують папірець, де будуть вказані найкращі результати, середня швидкість подолання траси і загальна кількість кіл, що ви проїхали.

Звичайно вас цікавить, з якого віку можна кататися на картах. Одразу скажу, що не віком тут все вимірюється, а зростом. Він має становити не менше 140 см. Себто, якщо у свої 9-10 років ваша дитина досягла необхідної відмітки, їй дають зелене світло.

Про всяк випадок поясню, що зріст тут важливий через те, щоб пілоту було зручно діставатися до педалей.

І тут же додам, що прохання на кшталт «моя дитина маленька і легенька, я візьму її на руки та поїду», тут не працює. Карт розрахований на одну людину і на цьому крапка.

Вмовляння по типу: «а можна без шолома?» або «я випив всього пляшечку пива» – також не розглядаються. Шолом – це єдиний обов’язковий елемент захисту. А найменша підозра на вживання алкоголю, може стати приводом не допускати учасників до пілотування. Так що майте це на увазі.

Порушення на кшталт їзди у зворотному напрямку та самостійного вставання з карту, караються штрафними очками та часом перебування на піт-лейні. Найзапекліших порушників знімають з траси.

Усього на вінницькому картодромі вісім машин. Ті, хто хоче покататися великою компанією і без зайвих учасників на трасі, мають заздалегідь забронювати час.

Адміністратори запевняють, що на їхній трасі одночасно комфортно їздити, навіть 10-12 картам.

Технічний стан міні-машин мене також цікавив. Втім, працівники картодрому заспокоюють, мовляв, щодня перевіряють стан коліс та налаштування двигуна. Щотижня роблять технічне обстеження.

Якщо говорити про лайфхаки, мені вдалося засвоїти всього один. Коли під час пілотування я починав працювати корпусом. Я нахиляв тіло у протилежний від повороту бік, тим самим навантажував зовнішні колеса, а не внутрішні, і як наслідок легше входив у повороти.

Підводячи підсумки, скажу, що поки не спробуєш проїхатися бодай раз, не зрозумієш, що воно таке. Для мене картинг перетворився на жагу до господарювання трасою і чергову галочку у графі проекта «Нові_Враження».


Вартість 10 хвилин катання на карті – 180 грн
У вихідні дні – 200 грн
Тел: (067)160-70-77


Читайте також:

#Нові_Враження: як ми вперше каталися на пітбайку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Грицько Штахета

    "П'яним їздити не можна", бла-бла-бла. Скіки разів бачив як п'янющі їздили, і сам п'яний пару раз їздив. Головне на ногах твердо стояти, і зажувати жуйку перед заходом у ту будку де гроші беруть і шоломи роздають.
  • Tesr Tester

    за 200 грн мій автомобіль проїжджає 180 кілометрів, хм.. поїхати подивитись з сім'єю на Кам'янець-Подільський замок чи покататись 10 хвилин на карті ?

    Грицько Штахета reply Tesr Tester

    Витрати пального - 3,5-4 л на 100 км? Це шо у тебе за агрегат такий? Електровіник? І не забувай що тобі знадобиться не 200 а 400 грн - назад же ж теж треба вертаться

    Tesr Tester reply Грицько Штахета

    7-8 газу по трасі
  • Сепар Торонтуй

    Сдулась РИА. Мутирьял пошел чистые галимые пустышки...
  • Антон

    Квадроцикли - 300 грн/година. Карти - 180 грн/10 хвилин.... Вибір очевидний. Я вибираю квадроцикли!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up