#Нові_Враження: як ми вперше каталися на пітбайку

#Нові_Враження: як ми вперше каталися на пітбайку
  • Продовжуємо розповідати про різноманітні способи отримати враження у Вінниці та Вінницькій області. Цього разу каталися на мотоциклі для бездоріжжя. Ділимося власним досвідом.

Коли я тільки починав домовлятися про катання на пітбайках, їхній власник запитав, чи є в мене досвід їзди на мотоциклах. Я відповів, що ні, після чого мене «обрадували», сказавши, що без падінь не обійдеться.

Потім ми кілька разів переносили зустріч через несприятливі погодні умови: «Ти ж не хочеш на першому катанні бути з ніг до голови вкритим багнюкою?». Звичайно не хочу, тому й зустрілися ми тільки першими квітневими днями.

Троє хлопців на пітбайках забрали нас з колегою на Електромережі та за кілька хвилин домчали до поля, що навпроти мікрорайону Академічний. Воно і було тим місцем, де ми мали опанувати новий для себе вид пересування.

Пітбайки не виглядають, як звичайні мотоцикли. Вони, скоріш, схожі на тюнінговані мопеди. Тому сідаючи за кермо страху зовсім немає.

Власники «пітів» розповіли, що починали з велосипедів. Долали на двоколісних різноманітні перешкоди, але з часом цього стало замало і вони захотіли чогось нового.

Виходячи з бажань, ціни та якості, пітбайк став ідеальним варіантом: дешевий (1100 доларів) та легкий в обслуговуванні.

Тепер хлопці мають п’ять міні-мотоциклів, які можна взяти в оренду. Ще вони одразу ж сказали, що навчитися їздити на них легше простого. Я чекати не став і вже за п’ять хвилин вмостився за кермо.

Я повернув ключ і завів пітбайк з лапки. Затиснув зчеплення, перейшов з нейтралки на першу передачу, почав трішки газувати, потроху відпускати зчеплення і врешті поїхав.

Елементарно, чи не так? Але людині, яка вперше стикається з мотоциклом, важко з першої спроби зрозуміти, як працює ця машина.

Якщо у вас, як і у мене, немає досвіду у керуванні мотоциклом, готуйтеся, що перші півгодини ваш мозок буде у постійному напруженні: «Зараз відпускати зчеплення або навпаки? На якій я зараз передачі? Чого байк так реве? Чого не перемикається на нейтралку?»

Найскладнішим для мене було розібратися у комбінації: зчеплення – коробка передач. Спочатку я постійно тиснув на нього і ніяк не міг збагнути, що як тільки мотоцикл більш-менш розігнався, зчеплення треба відпускати.

Проїхавши кілька кілометрів, мозок почав запам’ятовувати всі ці дії. Хлопці говорять, що для впевненого користування пітбайком вистачить і кількох годин.
 

Поїхати одразу виходить також не у всіх. Нерідко під час руху люди починають губитися і як наслідок падають. Так було з моїм колегою. Рушивши з місця, він забув, що саме потрібно перемикати і тиснути, розгубився, не втримав рівновагу та впав. На щастя обійшлося без травм.

Власне, щодо травмувань. Про техніку безпеки пам’ятайте завжди. Кілька елементарних правил допоможуть запобігти неприємних наслідків для вас та пітбайку, на якому ви їздите.

По-перше, як би не було спекотно та незручно, не нехтуйте шоломом, він завжди має бути на вашій голові.

По-друге, завжди тримайте кермо обома руками. Навіть невеличка яма або горбочок + недостатньо міцне тримання керма = втраті рівноваги і падінню.

По-третє, ніяких трюків при відсутності досвіду катання. Мені знайоме те відчуття, коли ти вже ніби нормально їздиш і всередині з’являється впевненість, що тепер ти можеш робити що завгодно. Насправді це не так і випробовувати долю з досвідом в одну годину точно не варто.

І останнє, не виїжджайте на дороги загального значення. Не наражайте себе та інших на небезпеку. Краще наберіться досвіду та використовуйте цей двоколісний за його прямим призначенням: болота, ліси, схили тощо.

Приємним бонусом є те, що якимось одним місцем для катання хлопці нікого не обмежують. Якщо хочете, можете вибратися у Собарів, Прибузьке або Лісопарк. Вас забезпечать шоломом, наколінниками та за бажанням можна замовити послуги інструктора.


Вартість годинного катання на пітбайку – 250 грн + бензин
Від трьох годин – -50 грн
Послуги інструктора – 100 грн
Тел: (063)445-35-30


Читайте також:

#Нові_Враження: як ми вперше каталися на квадроциклі

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • дрон

    250 + бензин они попухли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up