#Нові_Враження: як ми вперше каталися на квадроциклі

#Нові_Враження: як ми вперше каталися на квадроциклі
  • Наприкінці минулого року у Вінниці з’явився новий різновид дозвілля – прогулянки на квадроциклах. Ми випробували його на собі, а тепер розповідаємо, як воно.

Пам'ятаєте, як у минулому році наша редакція запустила проект про нові враження? Якщо ні, нагадаю, що в ньому наші журналісти на собі випробовували активний відпочинок, а потім ділилися отриманим досвідом. 

Так ми плавали Бугом на чудернацьких дошках, що називаються SUP-серфами. Боляче билися об воду опановуючи вейкборд. Бігали Центральним парком з пневматичною зброєю. Та вчилися їздити верхи.

На цьому зупинятися не збираємося, адже у Вінниці та Вінницькій області ще є безліч цікавих речей, про які ми хочемо вам розповісти. Цього разу ми поїхали у Шкуринці, щоб покататися на квадроциклах. 

Квадроцикл – це всюдихід на чотирьох колесах. Він створений для їзди бездоріжжям і з легкістю проїжджає там, де звичайний автомобіль застрягає: глибокі ями, круті пагорби, болота, річки, непрохідні ліси, засніжені території...

Коли я вперше почув його гарчання, а потім побачив цього помаранчевого монстра, подумав, що приборкати такого буде складно. Втім, інструктори швидко заспокоїли: «З керуванням впорається навіть дитина».

Чотириколісний має зовсім небагато кнопок та важелів, тому й запам'ятати їх буде не важко. Є ключ, який потрібно повернути першочергово – він активує «квадрік». Потім затискаємо ручні гальма (є й ножні) та тиснемо стартер – квадроцикл заводиться. 

Щоб рушити треба великим пальцем тиснути на невеличкий важіль з правої сторони керма – це газ, він доволі зручний у користуванні. Чим більше ви на нього тисните, тим швидше їдете. Якщо важіль відпустити, квадроцикл скидає швидкість.

Максимум, що я зміг з нього вижати – 52 км / г. І це бездоріжжям. Гладенькою поверхнею, за словами власників байків, він може розігнатися до 70 км / г.

Рушивши з місця, стало трішки страшно. Тому перші кілька хвилин я чергував: «газ – гальма – газ – гальма». Особливо, коли виїжджав на пагорби чи з'їжджав у невелички ями. 

Вже за п'ять-сім хвилин, ви добре відчуваєте цю машину і не боїтеся приборкувати всі нерівності природи, що трапляються на вашому шляху.

Але треба пам'ятати про правила безпеки. Якщо не хочете травмуватися або пошкодити техніку, не лізьте на круті схили, у глибокі калюжі, не намагайтеся виконувати трюки, які десь бачили і завжди міцно тримайте кермо. 

Не дотримуючись правил, ви з легкістю можете перекинути квадроцикл. Ні, він вас не придавить, але шок гарантований. 

Просто насолоджуйтеся вільною прогулянкою на майже безлюдній території. Її площа у кілька кілометрів. Там є гарні вигляди, ліс, річка, галявини і місця, де можна розігнатися без будь-якої небезпеки для себе та оточуючих. 

Кожен байк (а таких чотири) розрахований на двох людей. Тому ви можете влаштувати прогулянку не тільки для себе, але й для своєї другої половинки, френдів або рідних. Також на них передбачені багажники, на які ви можете закинути все необхідне для пікніку, шашликів або риболовлі. 

Що відчуваєш, коли їдеш на квадроциклі? Багато чого. Наприклад міць машини, яка здатна здолати будь-яку перешкоду. Швидкість, коли вітер «розбивається» об твій шолом. Адреналін, коли ти вилітаєш з горбочків, нехай і не зовсім великих. І щось кіношне, адже під час прогулянки мене навідували думки, ніби я герой пригодницького фільму, якому потрібно будь-що дістатися фіналу. 


Вартість годинного катання на квадроциклі – 400 гривень
Катання удвох – 550 грн. 
Кожна друга година – -50 грн
Тел: (099) 633 86 31


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up