#Нові_враження: як ми вперше грали в пейнтбол

#Нові_враження: як ми вперше грали в пейнтбол
  • Не дивлячись на те, що пейнтбол у місті існує понад десять років, цей вид дозвілля так і не став популярним серед містян. Більшість ніколи в нього не грали, а дехто взагалі про таке не чув.
  • Ми пішли в один з пейнтбольних клубів Вінниці і дізналися, як в нього грати, скільки це коштує та наскільки це безпечно.

Інколи бувають такі моменти, що простою прогулянкою містом або вилазкою на природу вже не обійтись. З’являється бажання спробувати щось нове. Можливо навіть екстремальне. Тоді люди починають думати, чим зайнятися, щоб втамувати цю спрагу.

У нас також неодноразово виникало подібне відчуття. І ми вже встигли випробувати на собі катання на вейкборді, плавання на SUP-серфі, познайомилися з їздою верхи і протестували електротранспорт у реаліях міста.

На цей раз ми одягли на себе камуфляжну форму, маску, взяли до рук маркер (пейнтбольна зброя) і навчилися грати у пейнтбол.

  • Пейнтбол  це гра із застосуванням ручної пневматичної зброї, яка стріляє капсулами з фарбою. При влучанні по мішені, капсула розколюється і фарбує її.

Існує три різновиди пейнтболу: прокатний — це коли люди приходять постріляти і весело провести час.

Тактичний — для тих, хто більш серйозно займається пейнтболом. У цьому випадку часто грають на закинутих підприємствах, полігонах або у лісах. Оснащення гравців також відрізняється: маркери та форма наближенні до військового зразку.

Перед початком гри ви проходите інструктаж і отримуєте екіпіровку: камуфляжну форму, маску, маркер з кульками

І третій — спортивний. Його українські пейнтболісти щосили намагаються розвивати. Наразі цей вид спорту є офіційним, але він ще не став олімпійським.

— Звичайно, що найпопулярніший вид пейнтболу — прокатний. Ти просто приходиш зі своїми друзями та весело проводиш дозвілля, — розповідає працівник пейнтбольного клубу «Спарта» Артем Муренко. — Складних правил тут немає: твоє завдання влучити фарбою в умовного ворога і уникнути того, щоб влучили в тебе. Якщо ж в тебе влучили, ти виходиш з поля і чекаєш наступного раунду.

Як тільки до рук потрапляє зброя, одразу хочеться стріляти. Влучити в ціль новачку вдається приблизно з 2-3 спроби. Далі легше

Втім, перед тим, яка вам дозволять вийти на поле, ви прочитаєте техніку безпеки та ознайомитеся з правилами гри, як такими. Після цього ви підпишете вейвер, за яким у випадку необережного поводження під час гри, не матимете претензій до клубу.

Тобто відповідальність за всі дії на пейнтбольному полі виключно на ваших плечах.

— Пейнтбол є одним з найбезпечніших видів спорту. Головне дотримуватися елементарних правил, — говорить Артем Муренко. — Гравці можуть виходити на поле тільки в захисній масці. Ми нею забезпечуємо. І не варто переживати, пейнтбольні маркери не зможуть її пробити. Та й у разі влучення в інші частини тіла, ви не відчуєте сильного болю.

Коли мені поцілили в обличчя, я відчув короткочасний різкий біль в області носа і очей. Але це швидко пройшло

Також гравці одягають камуфляж, який захищає їхні речі від потрапляння фарби. А захист на кшталт наколінників, налокотників, бронежелету, вже за власним бажанням.

Коли в тебе влучають, відчуваєш несильний біль. На деяких частинах тіла залишаються червоні сліди

Отже, зброя для гри в пейнтбол називається маркером. Їх також існує три різновиди. Прокатний є найпростішим і вважається найбільш надійним. Він складається зі звичайного гравітаційного фідра (ємність для кульок з фарбами), тіла самого маркера і алюмінієвого балону зі стислим повітрям.

Так виглядає прокатний маркер

Тактичні маркери по своєму зовнішньому вигляду нагадують справжню зброю. Вони легші за прокатні, більш зручні і мають складні приклади. Щоби уникнути холостих пострілів, фідр оснащено електронною подачею. На додаток, є ще і магазинна подача з двадцятьма кульками.

Так виглядає тактичний маркер

Спортивні маркери всі без виключення електронні. У них є плата з різними режимами стріляння. Наприклад у режимі «Міленіум» можна робити до десяти пострілів на секунду. При цьому, за потребою, паралельно закидати додаткові кульки у фідр.

Артем Муренко зі спортивним маркером

— Кульки, які використовують в нашому клубі, не шкодять довкіллю. Вони з желатиновою оболонкою, а всередині багатокомпонентний наповнювач з харчовим барвником. Фарба витирається за допомогою звичайної води і без будь-яких миючих засобів, — говорить Муренко. — Наповнення у кульок може бути різних кольорів. Крім червоного. Бо він асоціюється з кров’ю.

Кульки для гри в пейнтбол. При влученні в ціль вони розколюються і заляпують фарбою місце ураження. На дотик фарба трохи липка і нагадує суміш жовтка

Пейнтбол у Вінниці не дуже поширений вид дозвілля. Ніколи не передбачиш, скільком людям закортить поцілити одне в одного фарбою. За словами самих пейнтболістів, влітку містянам краще відпочивається на морі, а взимку більшість воліє грітися вдома, а не бігати на морозі.

— Насправді двох годин гри вистачить, щоб вдосталь награтися і вирішити для себе, чи захочете ви знов взяти до рук маркер, — запевняє Артем Муренко. — Пейнтбол — це яскраво, динамічно, весело, це постійний адреналін. І це, врешті-решт, новий досвід.

Через велику кількість різноманітних предметів на полі для гри, новизну відчуттів і адреналін від того, що в будь-яку мить, хтось в тебе може влучити, хочеться грати ще і ще

Кількість людей, які одночасно можуть грати, буває різною. Усе залежить від майданчику. До прикладу, у «Спарті» він розмірами приблизно 35х70 метрів.

На такому буде оптимально грати 8х8. Втім, за словами інструкторів, там грали як 12х12, так і 1х1.

Уніформа зручна і в ній легко пересуватися локаціями. Обов'язково одягайте спортивне взуття

Вікових обмежень або протипоказань по стану здоров’я не існує. Ним можуть займатися як діти, яким вже під силу підняти 2-3-кілограмові маркери, так і люди літнього віку.  

— Але гравець має бути адекватним і тверезим під час гри. Бо у першу чергу, це його безпека і безпека оточуючих, — говорить Артем.

Вигляд на гравця зверху. Якщо ви хвилюєтесь, що кулька влучить у волосся, можете одягти капюшон. Він є на кожній формі

Вартість однієї години гри 280 гривень з людини. У цю суму входить аренда маски, маркера, камуфляжу, захисту тіла і 200 кульок. Кожна додаткова сотня кульок — 80 грн. На території є безкоштовні туалети, душі, роздягальня. Є мангал і зона відпочинку. 

Час роботи:

  • У літній час з 10:00 до 20:00
  • У зимовий час з 10:00 до темна
  • Телефон для довідок і бронювання: (067)430-71-93


Крім вражень від гри, можна ще отримати і круті фотографії

До речі, у Вінниці є власна команда зі спортивного пейнтболу. Щороку хлопці організовують у нашому місті «Кубок Спарта», куди з'їжджаються професійні гравці в пейнтбол з усієї країни. Подивіться, як це відбувається.

 


Читайте також:

Теплохід, гондола, яхта: зібрали найкращі способи відпочинку на воді

Дивовижні птахи, і де їх шукати. Як у Вінниці створюється новий вид туризму — птахоспоглядання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up