Як одна ніч на вокзалі принесла майже 50000 гривень прибутку, арешт і рік тюрми

Як одна ніч на вокзалі принесла майже 50000 гривень прибутку, арешт і рік тюрми
  • Ночував в кімнаті відпочинку на вінницькому залізничному вокзалі біля пасажира, що спав на сумці.
  • Її вміст дійсно був цінний – майже 50 тисяч гривень.
  • Як шукали приїжджого злодія і що він ще накоїв у нашому місті – цікава історія.

Про крадіжку річної давнини дізнаємося з вироку крадію, який сплачував заставу, але тікав від слідства. Почалася його кримінальна історія в квітні минулого року, із сусідства з грошовитим чоловіком в кімнаті відпочинку №9 на вінницькому залізничному вокзалі.  

Киянин, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, не встояв перед спокусою, побачивши під подушкою сплячого сусіда по кімнаті сумку. Чи здогадувався, що у тій сумці велика сума грошей, чи так випадково вийшло, у вироку не прописали. А що було далі?

Підсудний «непомітно для власника майна та інших осіб, таємно заволодів вказаною сумкою, у якій знаходились грошові кошти у сумі 49 300 гривень, гаманець з водійським посвідченням, свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, банківськими картками, і покинув приміщення кімнати...».

Відео дня

А після цієї крадіжки була ще одна, як пояснив на суду звинувачений, вимушена скрутою. Киянин знімав квартиру у Вінниці і виніс з неї телевізор Samsung до ломбарду.

У рішенні прописали, що вину в інкримінованих йому злочинах підсудний визнав повністю і розкаявся у вчиненому. Він сказав, що частково відшкодував гроші обкраденому на вокзалі сусіду по кімнаті відпочинку. А по епізоду крадіжки телевізора дав ось такі пояснення:

«Коли проводилось досудове слідство, був вимушений залишатися у Вінниці до закінчення слідства, тому зняв квартиру. Перебуваючи цій в найманій квартирі вирішив викрасти телевізор, який в подальшому здав до ломбарду, а коштами розпорядився на власний розсуд».

Із рішення зрозуміло, що під час розлідування киянина арештували з правом внести заставу в розмірі 29 тисяч гривень. Він ці кошти вніс на рахунок казначейства і знав, що втратить, якщо умов застави не виконає. Проте одразу ж після сплати застави перестав з’являтися до слідчого.

Наприкінці травня минулого року його оголосили у розшук. Знайшли і арештували аж через сім місяців потому, наприкінці грудня. 

Через втечу суму застави, як написав Вінницький міський суд, забрали в дохід держави, а підсудного вирішили виправляти не «умовним» терміном, а реальним позбавленням волі. За дві крадіжки чоловіку присудили півтора року тюрми. У строк покарання надалі врахують місяці, проведені в слідчому ізоляторі.

Чи не з вкрадених грошей платив заставу підсудний, якщо так повівся? Ні, не звідти, бо у речових доказах суд перелічив кожну купюру, назвавши номінал і номер. Ці гроші повернуть потерпілому чоловіку.

А от «заставні» 29 тисяч гривень вже пішли в спецфонд держбюджету. Також не дістанеться крадєві його перша зарплата в виправній колонії. Нею відшкодують вартості експретиз, проведених в рамках розлідування його кримінального провадження.


Читайте також: 

Грозились зарізати дочку на очах матері, а на суді відбріхувалися. Вирок банді

За втечу замовника вбивства вдруге судять конвоїра, який нічого не вирішував

Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. Касирку обмінника надурили на $3000
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up