Грозились зарізати дочку на очах матері, а на суді відбріхувалися. Вирок банді

Грозились зарізати дочку на очах матері, а на суді відбріхувалися. Вирок банді
Трійцю озброєних розбійників спіймали невдовзі після нападу. Двом суд присудив по 12 років тюрми, третьому дав 10, але теж з конфіскацією
  • Зайшли у відчинену хату і приставили ніж до горла лежачої жінки.
  • Погрозами та побиттям бандити змусили її матір-пенсіонерку віддати гроші.
  • Зеків, звільнених за «законом Савченко», днями засудили до чергового строку.
  • Як себе вели на суді злочинці та яке покарання отримали?

Організатор просидів більшу частину життя за гратами. Його в 90-х навіть приговорили до виключної міри покарання – до розстрілу, але потім помилували... Навесні 2016-го року він і ще один спільник майбутнього злочину вийшли на свободу за «законом Савченко»... Через кілька місяців після цього розбійники знайшли третього однодумця і напали на помешкання двох жінок в селі Печера Тульчинського району.

Їхнє кримінальне провадження ось зараз, у квітні, дійшло логічного завершення. Про закінчення судового розбирання дізнаємося з Реєстру судових рішень, де днями з’явився вирок бандитам.

Підсудних троє. Їхній дії кваліфікували як розбійний напад, скоєний за попередньою змовою групою осіб і поєднаний з проникненням у житло. Максимальна санкція за такий злочин – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Саме стільки дали двом, неодноразово судимим розбійникам. Третьому присудили 10 років також з конфіскацією, бо він раніше до кримінальної відповідальності на притягався.

Відео дня

Розбійний напад, про який йдеться, був скоєний наприкінці вересня 2016-го року в селі Печера Томашпільського району. Невдовзі у стрічках новин написали про швидке затримання трьох підозрюваних чоловіків, один з яких – мешканець Томашпільського району, другий – уродженець Росії, а третій – з Херсонщини. Якраз тоді багато говорили про «закон Савченко» і за цим законом двоє зі спійманих розбійників, як дала знати тоді поліція, вийшли на свободу за кілька місяців до цього злочину.

За першою поліцейською інформацією наші читачі мали дані про зізнання нападників на помешкання пенсіонерки і її дочки, прикутої до ліжка інвалідністю. Також ми писали, що в них вилучили пістолет, який згодом виявився запальничкою. Цим пістолетом бандити лякали, а ножем – погрожувати убити дочку на очах в матері, аби та віддала їм заощадження. 

То чи було зізнання у скоєному цих злочинців після їх затримання? У вироку читаємо, що на судовому розгляді ні один з трьох бандитів не визнав своєї вини.

Чоловіки розказували про якогось четвертого знайомого на ім’я Сергій, що нібито сам упорався з двома жінками, а їм сказав, що заходить в їхню хату, аби забрати борг. Самі ж підсудні (двоє з них), мовляв, чекали ззовні, і тільки чули крики. Потім поїхали звідти, по дорозі підібравши третього звинуваченого (за даними поліції, організатора).

Якраз на машині останнього і взяли поліцейські за оперативно вжитими заходами цих нападників. Ніякого Сергія з ними не було, втім була сумка з грішми, трьома мобільними телефонами і ноутбуком, забраними у хаті жінок. Суд урешті встановив: покази звинувачених не відповідають дійсності, а їхня вина повністю доводиться зібраними на досудовому слідстві доказами.

Крім того, що потерпілі жінки упізнали в названих трьох злочинцях своїх кривдників, у справі було ще маса доказів їх участі в нападі. У вироку читаємо, що присутність на місці злочину цих чоловіків, довели експертизами. На місці взяли запахові сліди злочинців, відбитки взуття та пальців і долонь.

Полишалися докази на підлозі, на шухлядах, на дверних ручках, бо нападники шукали ще грошей після того, як пенсіонерка, рятуючи себе і безпорадну дочку, сама віддала їм 4 тисячі гривень.

Всього заволоділи злочинці 11-ма тисячами, не рахуючи вартості техніки, яку зеки відібрали у потерпілих, переш ніж накивати п’ятами. Вони поїхали зі місця злочину на зеленому «Ніссані Альмера», яким організатор користувався на підставі генеральної довіреності. Це авто зараз на арешт-мадайданчику, як речовий доказ. Його повернуть власнику одразу після того, як вирок розбійникам набуде чинності. Тобто, після апеляційного розгляду.

Доти під арештом і самі звинувачені (тепер вже засуджен) чоловіки. Їх помістили до слідчого ізолятора невдовзі після того, як упіймали, та утримували протягом всього часу розслідування.  

То як відбріхувалися, крім вигадки про неіснуючого Сергія, злочинці перед колегією суддів? Вони вигадали алібі. Розказували, що зібралися утрьох вечеряти в селі Сокілець, після чого на них напали поліцейські, щоб "пришити справу". Наполягали на тому, що потерпілі їх оговорюють, бо їм же треба, аби когось покарали.

Суд сприйняв такі свідчення, не більше, як спробу підсудних вигородити себе та уникнути відповідальномсті за тажкий злочин. Про це колегія суддів прописала у вироку

А як розказували самі потерпілі про напад та дії розбійників під час злочину, подивіться у сюжеті, знятому невдовзі після затримання звинувачених. На відео також є пояснення одного з підозрюваних. Тут він вину визнає і розказує, що гроші йому були потрібні на ремонт його пошкодженої в аварії машини.
 

 

Читайте також:

За втечу замовника вбивства вдруге судять конвоїра, який нічого не вирішував

Арештовані за вбивство 28-річного Сергія Чмири просилися під домашній арешт

Затримали педофіла, який тримав у страху всю Вінницю. Як його "взяли"?

Начальник Лівобережної поліції Андрущак: «Квартиру дала держава, на машину склав»

Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. Касирку обмінника надурили на $3000

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:05 У Вінниці від сказу щепили уже 1700 домашніх тварин. Графік наступних вакцинацій 18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up