Віктор Маліновський каже, що його замовили

Віктор Маліновський каже, що його замовили
Порушили кримінальну справу проти нього, як бізнесмена. Але Віктор Маліновський пов’язує обшук, що тривав 11 годин, з виборами. Як тільки пішли люди з СБУ, він розповів, що робили 20 співробітників у нього в кабінеті так довго, про що говорили і хто їх прислав.

Весь день у п’яницю, 16 листопада, у офісі на Соборній, 52 працювала Служба безпеки. У приміщенні, де знаходиться робочий кабінет відомого вінницького бізнесмена та громадського діяча Віктора Маліновського, проводили обшук. Працювали два десятки чоловіків у куртках з абревіатурою «СБУ» на спині.
В будинок співробітники нікого не пускали і нічого не коментували. Утрималась від коментарів і прес-група обласного управління Служби безпеки України. А телефон бізнесмена, голови незалежної профспілки «Голос народу» та координатора Руху «Чесно», який моніторив вибори, цілий день не відповідав. Аж після 20.00 він зміг говорити. Як тільки пішли співробітники спецпідрозліду.
- Я, чесно кажучи, здивований, що наша Служба безпеки вбачає завжди десь якісь інтереси держави і не може їх пояснити толком, - говорить Віктор Маліновський. - Кажуть, що фірма не сплатила кредит, тому вони зрозуміли, що нанесений збиток державі, і таким чином обшуки зробили в чотирьох підприємствах. Різних зовсім. Я думаю, що це замовна справа, яку замовив не хто інший, як наш переможець. І він користувався завжди послугами цих хлопців. Якщо аналізувати це все, то можна зрозуміти, про що йде мова.

Назвіть прізвище «переможця», про якого говорите.
- Думаю, ви здогадуєтеся. Переможець, який більше всіх ображений, що народ за нього не голосував чогось…

Обшук почався з 10.00?
- З 9.00. Зараз тільки пішли.

Відео дня
>Щось вилучили?
- Відомчу документацію. Але вона не зрозуміло для чого їм потрібна, і яку ціль вони ставлять перед собою, теж не зрозуміло. Вона їм нічого не дасть, і нема там ніякого складу злочину. Нема якихось інтересів держави. Не зрозуміло, чому займається цим СБУ. Питань маса. Це унікальна ситуація в тому плані, що позабирали якісь договори оренди, свідоцтво на право власності на то, на то… Але що воно дає все? Яким чином і що буде відбуватися, взагалі не зрозуміло.

Довго тривав обшук. У Вас так багато документів?
- В мене - ні. Але ж в цьому офісі не тільки я знаходжуся. Є й інші фірми. Це офіс фірми «Малиш», а я тут орендую просто кімнату одну.

Яка у вас табличка на дверях? «Голос народу» чи інша?
- Рух «Чесно». А «Голос народу» тут поруч.

У скількох кабінетах обшук був?
- Чотири кабінети обшукали. Чоловік 20 було. Вони показали постанову про відкриття кримінальної справи.

За якою статтею?
- Стаття 191 – незаконне привласнення майна.

Вам запрошення на зустріч в управління робили чи на допит викликали?
- Ні. Нічого не було. Тільки вилучили документи. Поспішали, тому що в нас 19 числа новий Кримінально-процесуальний кодекс вступає в силу. Вони дуже поспішали, щоб постанову ще встигнути видати. Ми готові дати стосовно цього прес-конференцію. Думаю, що в понеділок належним чином повідомимо про все, тому що це не нормальна ситуація, коли Служба безпеки, яка утримується на податки людей, виконує замовлення якихось фізичних осіб, можновладців. Це вже переходить всі розумні норми.

Вже була стосовно вас справа по кредиту, яка була порушена, а потім закрита. Якось пов’язані ці історії?
- Ні. Це зовсім інше. Та справа закрита за відсутністю складу злочину. А тут інше питання. Про те, що форма взяла кредит і не повернула його. На той час я був одним із співзасновників цієї фірми.

Що це за фірма?
- Це Укрводпром, який займався виробництвом горілки. Суть звинувачень взагалі не зрозуміла у зв’язку з тим, що державних інтересів тут взагалі ніяких не може бути. І СБУ не може займатися цією справою. Що вони там видумали: що стаття 191, частина друга, незаконне заволодіння майном - це нонсенс. Як можна заволодіти своїм особистим майном незаконно? Яке до цього майна має відношення держава? Вони кажуть про те, що хтось збитки якісь отримав, податки не сплатив. Я кажу: «Хвилиночку, то це податкова нехай займається. Ви до податків яке маєте відношення?». То там банку не повернули кредит. «А ви тут до чого? Ну, не повернула кредит банку якась структура, то що ви до цього маєте?!» . Відповісти толком вони не змогли нічого. Сказали: «Оскаржуйте в суді, і будемо судитися з вами». Я кажу: «Давайте, будемо судитися. Що ж робити?».

І будете звертатися до суду?
- Будемо зараз дивитися. Згідно нового Кримінально-процесуального кодексу - не зрозуміла взагалі ситуація. Вже таке поняття, як постанов про порушення кримінальної справи, відсутнє. Там пишеться просто заява про злочин і все – судове слідство ведеться. А вони встигли до 19 листопада цю постанову зробити для того, щоб по старому закону ще піти. У свої якісь ігри грають. Хтось дуже серйозний замовив цю ситуацію. Ви з розумієте, що це не міг замовити якийсь хлопчик. А вони прізвище називають якогось арбітражного керуючого, який нібито написав заяву, і вони згідно цієї заяви порушили цю справу. Це нонсенс. Ми ж розуміємо, що хтось серйозний стоїть за цим із можновладців, які чимось не задоволені.

Чим не задоволені? Чим ви насолили?
- Мають мету свою. Але це - не по телефону…

Більше читайте найближчим часом. Віктор Маліновський пообіцяв на прес-конференції сказати все, що не договорив у телефонному режимі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    испортили "парню" пятницу?! ...или не изменил своей привычке, пошел клюб писек снимаь???Анюта, ты не запечатлела, как малина смурно сиськи пощупывает????

    Anonymous reply Anonymous

    Парасю, ты же приличная девушка, шо ж ты всюду письки развешиваешь?
  • Anonymous

    А Маліновський не зізнався, що ця остання "Замовлена переможцем" справа розпочата ще 2007 року?
  • Anonymous

    В украине принимают закон который снизит стоимость органов до минимума - врачи сами будут потрошить пациентов а с биометрической базой и покупателей можно будет быстро найти.
  • Anonymous

    Саня сказал большое депутатское спасибо Малине за порчу его кармы во время выборов. А пацаны и служить рады.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up