Андрія Вербецького арештовували без преси і з посиленою охороною порядку біля суду

Андрія Вербецького арештовували без преси і з посиленою охороною порядку біля суду
  • Голові Нацдружин Вінниччини Андрію Вербецькому інкримінують публічне побиття прихильника партії Шарія разом зі ще трьома нацдружинниками. Вчора його арештували, а сьогодні — обирають запобіжний захід на час слідства.

Затримали голову Нацдружин вночі, 2 липня. Протягом наступного дня його товариші та родина не знали, з яким кримінальним провадженням це пов’язано. Під вечір на сайті поліції з’явилася офіційна інформація: 

«Працівники управління карного розшуку обласного главку поліції із залученням бійців КОРДу затримали керівника однієї з ГО за підозрою у побитті групою осіб 53-річного мешканця Вінниці».

Про факт побиття «шаріївця», який став кримінальним провадженням, відділ комунікацій поліцейського главку розповів ось так: 

Відео дня

«1 липня на проспекті Коцюбинського четверо невідомих осіб з хуліганських спонукань нанесли вінничанину тілесні ушкодження. Нападники кинули потерпілого на землю та побили ногами на очах у перехожих. Свідками розправи над чоловіком стали, в тому числі малолітні діти, які в цей час проходили поруч з батьками. У результаті з множинними переломами ребер та чисельними травмами чоловіка госпіталізували. За цим фактом Лівобережним відділенням поліції Вінниці відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За вчинення такого злочину передбачено покарання — до 4 років ув’язнення. Оперативники кримінальної поліції встановили та затримали одного з нападників за місцем його проживання».

Сам Андрій Вербецький заперечує свою причетність до названого злочину. Про це він сказав журналісту 20minut.ua сьогодні, 3 липня, перед засіданням про запобіжний захід.

Послухайте на відео його коментар: 

Також ми записали на відео розповідь дружини про нічний обшук і затримання.

Раніше Вероніка Вербецька, нагадаємо, розмістила пост у Фейсбуці, в якому розповідала про подію. Написала, що все сталося о третій ночі, дитину налякали, її смикали, забрали телефони і чималі гроші... Але свою розповідь жінка незабаром видалила. Тепер на її сторінці розміщена офіційна позиція Нацдружин Вінниці, яку знайдете за цим посиланням.  

Наприкінці червня, як вже розповідав 20minut.ua, в мережі з’явилося звернення громадської організації «Едельвейс–Вінниця» до громадян. На ньому хлопці з прихованими за масками і балаклавами обличчями називають себе патріотами-націоналістами Вінниці та закликають вінничан приєднуватися до їхнього сафарі на прихильників партії Шарія.

Ми написали про це відео в нашій публікації і вставили його у статтю. Після цього посилання стало недоступним. Автор видалив свій акаунт.  

Учасники запису називають полювання на «шаріївців» всеукраїнським флешмобом. І от, одне побиття в нашому місті днями стало кримінальним провадженням. Як на нього відреагував Анатолій Шарій: записав відео-блог, в якому доводить причетність Андрія Вербецького до випадку.

На момент цієї публікації рішення про арешт лідера Нацдружин Вінниці ще не прийняли. Засідання було тривалим. Журналістів у залу не впустили, тільки в коридор суду. Пояснювали заборону карантинними обмеженнями. 

Приблизно о 13.30 журналіст Роман Ковальський, який все ж потрапив у залу суду, написав у Фейсбуці про прийняте рішення:

«Суддя-слідчий міського суду Вінниці Ігор Вишар прийняв рішення про цілодобовий домашній арешт Андрію Вербецькому — лідеру Нацдружин Вінниччини. Прокурор і слідчий вимагали арешту в СІЗО. Але суддя вирішив інакше».

Очікувалося, що під приміщенням суду можуть бути акції на підтримку лідера нацдружинників чи навпаки — проти нього. Поліція ретельно підготувалася до ймовірних заворушень під судом: відрядила на охорону громадського порядку одразу кілька спецпідрозділів.

Оновлено

О 17.15 на сайті Вінницького міського суду з'явилася новина про засідання. В ній розповіли, як обрали цілодобовий домашній арешт 26-річному підозрюваному в побитті на Коцюбинського: 

«В судовому засіданні слідчий просив суд задовольнити клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурор думку слідчого підтримав. В свою чергу, захисник та підозрюваний заперечували щодо задоволення вище вказаного клопотання та просили застосувати більш м’який запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічну пору доби.

При розгляді даного клопотання суд врахував те, що підозрюваний раніше не судимий, має роботу та постійне місце проживання, одружений та має неповнолітню дитину. Слідчий суддя, вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, ухвалив застосувати до 26-річного чоловіка запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю.

Ухвала про застосування цілодобового домашнього арешту діє протягом двох місяців».

 

Читайте також:

Ніяк не досудять. У розшуку Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе

«Вогню не було взагалі». Новий начальник поліції вдруге зустрівся з активістами

Активісти «риють». Акції проти нового начальника поліції відклали на тиждень-два

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Alex Timo

    Мене турбує, що один з учасників акції підтримки, мені відповів язиком а не мовою....

    Торон Туй reply Alex Timo

  • Торон Туй

    Сажать пидора. Думаю что лет на 7.

    AK reply Торон Туй

    Відкрий Вікіпедію і почитай, що таке "педерастія", а то так і тупим і зогинеш, не дізнавшись різниці.

    Торон Туй reply AK

    Чего там читать. На тебя посмотреть и все понятно.
  • AK

    Правильно зробили, що побили, ця Шаріївська погань ненавидить Україну і проверне тут сценарій як у ДНР, всі ці Корди, СБУ,  поліція буде сопіти у дві дирки під накази головного зрадника України, коли тут ВНР створюватимуть... те, що державність захистить вулиця — це показує новітня історія, це не домисли.

    Торон Туй reply AK

    Ненавидите Украину вы, нацюки.

    AK reply Торон Туй

    Нічого немає поганго у націоналізмі і націоцентричній свідомості. Це мислення, на відміну від постсовкогово бидла, будує свою країну та добробут. Як там у Торонто, подалі від совка живеться, демократія у яйця не тисне?

    Торон Туй reply AK

    В Торонто тебе после первого твоего предложения наручники бы надели. И депортировали бы, предварительно вытянув все бабки на адвокатов.

    AK reply Торон Туй

    Не пиши маячню. Перекотиполе нещасне.
  • Mykola Handziuk

    Без ніяких доказів закрити на цілодобовий домашній арешт. Безпредел.

    AK reply Mykola Handziuk

    Тут ППО України нищать посеред білого дня, ти, мабуть, довго спав, у нас на юстицію, право, військо, релігію, державність ср*али згори починаючи з квітня 2019.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up