Керує телефонними шахраями луганський зек. Двох з банди взяли у Вінниці

Керує телефонними шахраями луганський зек. Двох з банди взяли у Вінниці
  • Кілька місяців розробляли і в суботу, 11 березня, провели операцію із затримання двох учасників угрупування телефонних шахраїв.
  • Керує ними, як виявилося, в’язень із Луганської тюрми.
  • В поліції розповіли, які суми заробляють підлеглі одного зека обманами по телефону й звідки беруть про нас інформацію. 


- Працівники поліції Вінницької області спільно з працівниками СБУ провели спецоперацію із затримання шахраїв, які тривалий час телефонували до мешканців Вінниці та по всій країні і шахрайським шляхом забирали в людей гроші під приводом звільнення їхніх родичів з поліції, під приводом надання невідкладної медичної допомоги та іншими приводами, - розповідає головний поліцейський області Юрій Педос. - На сьогоднішній день маємо групу чисельністю до 10 чоловіків, яка всій державі вчиняла такі злочини. Збиток від скоєних ними злочинів становить близько 2 мільйонів гривень.

Частка видурених у вінничан грошей - приблизно 100 тисяч гривень. Про ці епізоди зараз розказують поліції два затримані у нашому місті шахраї.

- Вони виконували спільний план керівника, який перебуває сьогодні в Луганській тюрмі, отримували інформацію про потерпілих і шахрайським шляхом заволодівали їхніми коштами, - говорить Юрій Педос. - Ми провели обшуки в ряді регіонів держави і в суботу у Вінниці затримали цих злочинців. Зараз вони дають зізнавальні покази.

Відео дня

Під час обшуків у помешканнях затриманих, як сказав начальник поліції, вилучили наркотики і гроші. Правоохоронці підозрюють, що зароблене на вінничаних мали перерахувати людині, що сидить у Луганській в’язниці. Керівник шахраїв натомість надавав їм інформацію про потенційних «клієнтів», отриману через свої тюремні зв'язки.

- Інші учасники цієї групи встановлені і незабаром будуть проведені інші затримання. Питання просто в часі й у тому, що керівник знаходиться на непідконтрольній нам території, - говорить Юрії Педос. 

Він також розповів останній епізод діяльності вінницьких виконавців завдань луганського зека. Вінничанці дзвонив нібито начальник її сина й сказав, що син скоїв ДТП, терміново потрібно зібрати 5 тисяч доларів на медичну допомогу потерпілому й йому самому, інакше будуть проблеми. Жінка занесла у вказане їй місце три тисячі доларів. Замість грошей, яких не вистачало, поклала прикраси покійної дочки. Одна із тих прикрас, хрестик на ланцюжку, був на шиї шахрая під час затримання.

- Не реагуйте на такі дзвінки, не приймайте миттєвих рішень, - закликає вінничан Юрій Педос. – Не тяжко набрати телефон свого родича, сина, брата, чоловіка і спитати: «Де ти знаходишся?» чи «Що з тобою?». Не можете родичам подзвонити, набирайте «102». Ми допоможемо, направимо опергрупу, навіть по телефону працівник поліції зможе розказати, як треба діяти. Але ні в якому разі не треба виносити кошти, ні якому разі не треба відкривати двері. Це можуть бути і злочинці. Їхня зухвалість, яка спостерігається останнім часом, перекреслює всі моральні принципи. До людей заходять в домівки, зв’язують господарів, виносять гроші. Треба бути дуже обережним.

 

 

Читайте також:

Шахрайства процвітають у Вінниці. Схеми найбільш поширених і нових обманів

Шахрай обдурює вінничан, які шукають роботу водіями. Нова схема шахрайства

Заробили 60 000 $. Як банда шахраїв «кинула» двох вінничан на обміні валюти

Вкладниця Хелікс: В руки «платиновому директору» дала півтори тисячі доларів

Порахуй до десяти і не плати. Про схеми шахрайств, які не вмирають (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up