Шахрай обдурює вінничан, які шукають роботу водіями. Нова схема шахрайства

Шахрай обдурює вінничан, які шукають роботу водіями. Нова схема шахрайства
  • За день 12 заяв у поліцію написали вінничани, які спробували влаштуватися на роботу перевізниками на вантажних авто.
  • Поліція обіцяє скоро затримати шахраїв, задіяних у цій схемі обману.
  • У чому полягає нове шахрайство з працевлаштуванням?

Протягом одного дня, 22 лютого, у вінницьку поліцію звернулися 12 ошуканих чоловіків. Напередодні – ще один. Усі ці люди пожалілися правоохоронцям на нове шахрайство, жертвами якого стали.

Чоловікам, як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, обіцяли працевлаштування перевізниками. Усі вони зверталися за оголошенням, знайденим в інтернеті, про пошук водіїв для роботи на вантажних автомобілях.

- Потерпілий зустрічається з автором оголошення, показує йому документи, посвідчення водія. Той дивиться, чи є потрібні категорії, бере паспортні дані і каже, що зараз іде у відрядження, немає часу, тому завтра зустрінуться й укладуть трудовий договір, - розповідає полковник Присяжнюк. – На другий день у людини запитують, чи є у нього свідоцтво на право перевезення небезпечних вантажів. Потерпілий каже, що не має такого. Тоді злочинець пропонує свої послуги в отриманні даного дозволу. Каже, має знайомих у автошколах, які можуть виписати свідоцтво без навчання. Сума послуг - 1400 гривень.

Відео дня

На наступній зустрічі водіям приносили таке свідоцтво, підроблене, і вони платити за нього гроші. Так само «роботодавець» поспішав і не укладав договір. Брав 1400 гривень і зникав.

- Є в нас інформація – ми відпрацювали усіх потерпілих на предмет того, де вони зустрічалися з шахраями, яким чином все відбувалося, на якому авто ті пресувалися. Будемо працювати, щоб встановити шахраїв і затримати їх, - каже Анатолій Присяжнюк. – Зараз хочу застерегти вінничан, щоб вони відповідальніше ставилися до оформлення документів на працевлаштування до того чи іншого перевізників, фірми, установи і не стали жертвами такого обману, як цей.

Також начальник поліції Вінниці розповів, що різних видів шахрайств із початку року зафіксували чверть тисячі. І тільки десятину із них розкрили (за 13-ма фактами оголосили підозри, ще у 8-ми випадках – встановили винуватців і розшукують їх, щоб вручити підозру).

​Більше про найпопулярніші схеми шахрайств, від яких потерпіли мешканці Вінниці цього року, читайте у найближчих новинах на vn.20minut.ua.


Читайте також: 

Заробили 60 000 $. Як банда шахраїв «кинула» двох вінничан на обміні валюти

Порахуй до десяти і не плати. Про схеми шахрайств, які не вмирають (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Новак

    за 13-ма фактами оголосили ****** помилка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up