Безсовісна з Ощадбанку. Як касирка крала клієнтські гроші та скільки за це отримала

Безсовісна з Ощадбанку. Як касирка крала клієнтські гроші та скільки за це отримала
  • Вирок крадійці, що працювала у відділенні на Юності, виніс днями Вінницький міський суд.
  • У рішенні читаємо про 40 епізодів — касирка знімала в більшості по тисячі гривень, але інколи цупила одразу 5 тисяч.
  • Деяких пенсіонерів вона обікрала по кілька разів, доки таємне не стало явним.

Вагітна обвинувачена просила, щоб її суворо не карали, і до набрання вироком законної сили залишилася під заставою. Суму «відкупних від СІЗО» їй визначили у 40 тисяч гривень. Це менше за гроші, вкрадені в потерпілих. Останні — це 24 пенсіонери, які знімали кошти зі своїх пенсійних карток через касу відділення Ощадбанку на проспекті Юності.

У вироку, який днями з’явився в реєстрі судових рішень, читаємо про десятки крадіжок. Крім них касирку обвинувачували в підробці документів, бо вона сама підписувала чеки на суми, зняті поверх замовлених пенсіонерами грошей.

Діло було так. Приходить людина за пенсією і дає касирці паспорт та пластикову картку. Та знімає на своєму робочому pos-терміналі, наприклад, 3 тисячі, які попросив клієнт. І одразу за цією операцією проводить другу. На меншу суму.

Термінал видає по два чеки. Один екземпляр першого касирка давала на підпис пенсіонерові та потім ховала в папку звітності, а клієнтський — віддавала людині з паспортом, карткою та грішми. А що робила із чеком на вкрадену суму? Підписувала замість людини сама та клала до того самого звітного журналу. Другий екземпляр — в смітник. Потайки зняті гроші — собі, поза касу. 

І за маніпуляції з чеками та копіюванням підписів, як читаємо в судовому рішенні, винесеному Вінницьким міським судом 19 листопада, працівницю банку також притягували до відповідальності. Тож крім 40-ка епізодів крадіжок, вона відповідала за стільки ж фактів підробок. Суду, щоб розписати всі деталі, знадобилися декілька сторінок.

Відео дня

Але сам розгляд справи був нетривалий. Свідків не допитували, доказів не досліджували, бо підсудна повністю визнала вину у всьому, що їй прописали в обвинувальному акті.

«Свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнала, щиро розкаялась та суду пояснила, що дійсно, при обставинах, зазначених в обвинувальному акті вона скоїла інкриміновані діяння, — каже вирок. — Суду пояснила, що дійсно (…) знімала кошти з карток осіб похилого віку, при цьому спочатку знімала кошти зазначені вказаними особами для них, а потім знімала з їхніх карток певні суми для себе, після чого підписувала чек, який клеїла у відповідні «документи дня», другий примірник якого викидала в смітник».

Потерпілі пенсіонери, як написав суд в рішенні, подали заяви про розгляд справи без їхньої участі. Все тому, що касирка повернула їм кошти. А крала постійно протягом року, щойно прийшла на роботу у відділення. Її справу відкрили, як бачимо за матеріалами, в лютому цього року. Перший епізод датований травнем минулого року. Прихід на посаду старшого контролера-касира сектору касових операцій філії АТ «Ощадбанк» на проспект Юності — у березні 2018-го.

Всі епізоди крадіжок і підробок ідентичні. Тільки суми різняться. В основному пенсіонери втрачали по тисячі гривень з карток. Деяким пощастило менше: їх дурила працівниця каси по кілька разів і інколи цупила за раз аж по 5 тисяч гривень.

А ось як переказали в судовому рішенні пояснення обвинуваченої про причину крадіжок:

«В подальшому кошти, якими вона незаконно заволодівала, забирала в кінці робочого дня. Вказані кошти вона витрачала на лікування її дідуся, який станом на сьогоднішній день помер. Обвинувачена додатково суду повідомила, що на даний час вона перебуває на 22 тижні вагітності, про вчинене жалкує, в чому щиро розкаюється, а тому просила суд суворо її не карати та не позбавляти волі».

І суд не відправив до в’язниці вагітну. Врахував, що скоєні нею злочини — невеликої чи середньої тяжкості, та є кілька обставин, що пом’якшують покарання (каяття, активне сприяння у розкритті злочину та добровільне відшкодування завданого збитку), і лишень одне обтяження (вчинення злочину щодо особи похилого віку).

«З урахуванням наведеного, конкретних обставин справи, особи обвинуваченої, суд вважає, що покаранням необхідним і достатнім для виправлення і попередження вчинення нею нових злочинів буде покарання у виді обмеження волі», — констатував вирок.

Касирці присудили 3 роки зі звільненням від відбування покарання на рік. Тож якщо вона протягом 12-ти місяців не вкраде ще чогось, то за грати не потрапить. Під час слідства, як бачимо з судового рішення, жінка була під заставою. 

Трохи більше 40-ти тисяч гривень як порятунок від СІЗО внесла за підозрювану не названа в публічному реєстрі людина. Їй повернуть ці кошти після набрання вироком законної сили — після розгляду апеляційної скарги, якщо така буде, або через 30 діб від дати проголошення цього рішення.

І на додачу до покарання обвинувачена має оплатити експертизи, які проводило слідство, щоб довести її вину. Дослідження банківської документації та підписаних чужою рукою клієнтських чеків обійшлося у майже 14 тисяч гривень.

Повний текст судового рішення знайдете за цим посиланням. А як у відділі комунікацій поліцейського главку розповідали про злочини касирки, коли викрили серію її крадіжок, можете почути на відео:

 


Читайте також:

Прикрилася пакетиком і працює. Спіймали жінку, яка крала мобільні в покупців магазину

Шахрайство в «Ідея Банку»: менеджер вкрав з депозитів 1,5 мільйона, а його не шукають

П’яний таксист дав 200 доларів «копам», щоб не штрафували. Свіжий вирок за хабар

Крав мобільні телефони, але піймався. Секрети захисту від вуличних злодіїв

«У мене немає чоловіка». Як затримана з хабарем адвокатка просила зменшити суму застави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Marina Miller

    Сволочь, скотынякы.
  • Максим Максим

    Дебильный закоН
  • Виктория Постовая

    Потому лучше  на карту  сразу
  • Julia Kael

    Так їй за це майже нічого не буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up