«Золоті знання», або Скільки доведеться платити за навчання вінницьким студентам

«Золоті знання», або Скільки доведеться платити за навчання вінницьким студентам
Ілюстративне зображення/ pon.gov.ua
  • Зовсім скоро розпочнеться вступна кампанія. Традиційно абітурієнти можуть подати документи як на бюджетну форму навчання, так і на контрактну.
  • Правда, остання цьогоріч знову зросла в ціні.
  • Ми дізнались, скільки доведеться платити студентам вінницьких вишів за перший рік навчання.

Нещодавно завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Наразі в майбутніх студентів є трохи часу перед початком вступної кампанії, щоб остаточно вирішити, куди ж рухатись далі.

mon.gov.ua
mon.gov.ua

Традиційно абітурієнти можуть спробувати свої сили й вступити на бюджетну форму навчання або ж обрати контракт. Правда, така форма навчання знову зросла в ціні на 10%.

Ще у 2020 році, нагадаємо, Міністерство освіти України підвищило вартість навчання за контрактом для 38 спеціальностей — це ті спеціальності, на які вступає досить багато вступників, але на ринку праці вакансій для них недостатньо.

Відео дня

Як змінилась вартість навчання у Вінниці?

Вінницький національний технічний університет

  • Адреса: Хмельницьке шосе, 95
  • Сайт: vntu.edu.ua

У технічному університеті цього року за перший рік навчання на більшості спеціальностей денної форми доведеться заплатити 19 тисяч 500 гривень.

Дев’ять спеціальностей, серед яких економіка, маркетинг, менеджмент, підприємництво, торгівля та біржова діяльність, інженерія програмного забезпечення, комп'ютерні науки, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, інформаційні системи та технології, вартуватимуть 21 тисячу 430 гривень.

Зросла вартість і навчання на магістратурі. Дев’ять згаданих спеціальностей будуть коштувати по 27 тисяч 860 гривень, решта — 21 тисячі.

У минулому році ціна була трохи нижчою. Так, за освітній рівень «бакалавр» потрібно було сплатити 15 тисяч 800 гривень на всіх спеціальностях, крім вже згаданих дев’яти. Вони вартували гаманцю 17 тисяч 200 гривень

А вартість навчання на магістратурі коливалась від 16 тисяч 800 гривень до 22 тисяч 300 гривень.

 



Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова

  • Адреса: вулиця Пирогова, 56
  • Сайт: vnmu.edu.ua

Навчання у медичному завжди коштувало не малих грошей. Проте тут ціни за останній рік майже не змінились. Власне, подорожчала оплата лише за одну спеціальність — медицину.

У 2021-2022 навчальному році ціна за навчання на ній буде 37 тисяч 590 гривень. А загалом середня вартість першого року навчання у виші обійдеться у 35 тисяч 218 гривень

Найбільше, як і минулого року, коштує стоматологія — 42 тисячі 440 гривень.

Найменше, по 31 тисячі 600 гривень, потрібно заплатити за навчання на спеціальностях медична психологія та педіатрія. 

Додамо, що минулого навчального року навчання на медицині вартувало 35 тисяч 800 гривень

 

Вінницький національний аграрний університет

  • Адреса: вулиця Сонячна, 3
  • Сайт: vsau.org

Якщо ви мрієте про навчання на бакалавріаті у ВНАУ, то будьте готові заплатити за перший рік навчання на денній формі від 12 тисяч 500 гривень до 22 тисяч

Середня вартість у 2021-2022 навчальному році складає 15 тисяч 300 гривень. Найдорожчою спеціальністю є право.

Ціна за перший рік магістратури тепер варіюється від 12 тисяч 500 гривень до 29 тисяч.

Минулого року середня ціна за навчання була трошки нижчою.

На бакалавріаті — 12 тисяч 949 гривень, на магістратурі — 15 тисяч 237 гривень.

 

Донецький національний університет імені Василя Стуса

  • Адреса: вулиця 600-річчя, 21
  • Сайт:  donnu.edu.ua

Щоб здобути омріяну спеціальність у Донецькому університеті за перший рік навчання студенту потрібно буде заплатити в середньому 23 тисячі 979 гривень на бакалавріаті й 27 тисяч 669 гривень на магістратурі.

Найбільше у майбутньому навчальному році коштуватиме навчання на спеціальності «Право» — 29 тисяч 368 гривень (освітній рівень «бакалавр») і на спеціальностях «Право», «Англійська та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)», «Німецька та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)» — по 31 тисячі 478 гривень (освітній рівень «магістр»).

Найменше ж на спеціальностях «Прикладна математика», «Біологія», «Екологія», «STEM» і «Хімія» — по 15 тисяч (освітній рівень «бакалавр») та «Прикладна математика», «Біологія», «Екологія», «Технології інтернету речей» і «Хімія» по 21 тисячі гривень (освітній рівень «магістр»).

Минулого року вартість була іншою. Для здобувачів освітнього рівня «бакалавр» в середньому вона становила 17 тисяч 427 гривень , а для освітнього рівня «магістр» — 21 тисячу 138 гривень.

 

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського

  • Адреса: вулиця Острозького, 32
  • Сайт: vspu.edu.ua

У 2021-2022 навчальному році для студентів першого курсу денної форми навчання на бакалавраті середня вартість навчання складатиме 18 тисяч 570 гривень.

При цьому, навчання на більшості спеціальностей обійдеться у 18 тисяч 400 гривень.

Найдорожчою спеціалізацією є «германські мови та літератури (переклад включно), перша — англійська» на факультеті іноземних мов — 20 000 гривень.

Що стосується першого року навчання на магістратурі (денна форма), то у виші для всіх спеціальностей встановили єдину ціну — 23 тисячі 900 гривень.

У минулому ж році середня вартість навчання на бакалавраті була 15 тисяч 379 гривень. Ціна за навчання на різних спеціальностях варіювалась від 13 тисяч 500 гривень до 19 тисяч гривень.

Більшість спеціальностей магістратури  коштували 18 тисяч гривень, і лише чотири філологічні спеціальності були по 20 тисяч 500 гривень.

 

Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету

  • Адреса: вулиця Соборна, 87
  • Сайт: vtei.com.ua

Середня вартість навчання у торговельно-економічному інституті за перший рік навчання становитиме 24 тисячі 777 гривень (освітній рівень «бакалавр») та 29 тисяч 300 гривень (освітній рівень «магістр»). 

Зазначимо, що найменше майбутні бакалаври мають заплатити за навчання на спеціальностях  «Харчові технології» та  «Соціальне забезпечення» по — 18 тисяч гривень. Спеціальність «Харчові технології» є найдешевшою і для майбутніх магістрів — 25 тисяч гривень.

Минулого навчального року студенти в середньому платили 20 тисяч 061 гривню за бакалаврські спеціальності та 26 тисяч гривень за магістерські. 

Вінницький фінансово-економічний університет

  • Адреса: вулиця Пирогова, 71 а
  • Сайт:  vfeu.edu.ua

У цьому виші вартість за надання освітніх послуг фактично не змінилась. У 2021-2022 році всі спеціальності для отримання освітнього рівня «бакалавр» коштуватимуть 13 тисяч гривень, а для отримання «магістра» — 14 тисяч гривень.

Зауважимо, що перший рік навчання на магістратурі у минулому році коштував так само, а на бакалавріаті — на одну тисячу менше, тобто 12 тисяч гривень. 

Вінницький інститут університету «Україна»

  • Адреса: Хмельницьке шосе, 23а
  • Сайт: vsei.vn.ua

Наступний навчальний рік принесе зміни щодо вартості навчання і в інститут університету «Україна». Та ці зміни торкнуться лише магістратури. 

Для здобуття ж освітнього рівня «бакалавр» все залишиться як і було — в середньому потрібно буде сплатити 15 тисяч 625 гривень.

Найдешевші спеціальності — «Менеджмент» і «Публічне управління і адміністрування». На них перший рік навчання обійдеться у 13 тисяч гривень. Найдорожче, вже не вперше у нашому списку, «Право» — 23 тисячі гривень.

Магістратура в середньому вартуватиме 16 тисяч 683 гривні, а окремо ціна коливатиметься від 15 тисяч до 21 тисяч 100 гривень.

І, до речі, це менше, ніж минулоріч. Тоді найдорожча спеціальність коштувала 23 тисячі 500 гривень.

Вінницький інститут конструювання одягу та підприємництва

  • Адреса: проспект Космонавтів, 42
  • Сайт: vikop.org.ua

Ще один виш, якого майже не торкнулися зміни. Цьогоріч вартість навчання зросте лише на одну тисячу гривень.

Тепер усі спеціальності на бакалавріаті будуть по 12 тисяч 200 гривень, а на магістратурі  — по 14 тисяч гривень.

Вінницький кооперативний інститут

  • Адреса: вулиця Академіка Янгеля, 59
  • Сайт: vki.vin.ua

А ось у кооперативному інституті ціни залишаться такими, як і були у 2020-2021 навчальному році. 

Першій рік на магістратурі буде коштувати 18 тисяч гривень на всіх спеціальностях.

А бакалаврат коливатиметься від 15 тисяч до 16 тисяч гривень.

 

Читайте також:

Нічний фармацевт, вихователь чи... секретар суду. ТОП-15 найменш оплачуваних вакансій

Ненудна історія міста: добірка пізнавальних відео про Вінницю від редакції 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • BaTToN craft

    За навчання заплати + за сесію заплати + за диплом заплати = тепер ти "спеціаліст" який нафіг нікому не треба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up