Ненудна історія міста: добірка пізнавальних відео про Вінницю від редакції 20minut.ua

Ненудна історія міста: добірка пізнавальних відео про Вінницю від редакції 20minut.ua
  • Знати свою історію вкрай важливо. Кажуть, у минулому приховані натяки на події майбутнього. Та у дорослому віці не завжди є час, щоб сідати за підручники й довідники.
  • Тому у пригоді стануть короткі відеоролики, у яких просто й цікаво розповідається про історію Вінниці та визначних особистостей нашого краю.

 

Ніколи не пізно дізнатись про минуле своєї країни, міста чи родини. Та щоб не занудьгувати, засвоюючи нові знання, варто креативно підійти до самого процесу навчання. Ідеальним варіантом для людей, у яких не так багато вільного часу, стане навчання за допомогою відеороликів.

Пропонуємо вашій увазі ТОП-7 відео про історичні події нашого міста та визначних персоналій.

Вінниця 1927 року / Відкриття музею Коцюбинського

  • YouTube-канал: Центр історії Вінниці
  • Про що відео: у Вінниці у 1927 році відбулось урочисте відкриття музею Михайла Коцюбинського. Крім того, у відеохроніці можна побачити міський мітинг та виступ Валентина Отамановського.

Битва під Вінницею: льодова пастка Івана Богуна

  • YouTube-канал: Історія Без Міфів
  • Про що відео: оборона Вінниці у березні 1651 року вважається однією з ключових історичних подій нашого міста. У відео історик пояснює, чому поляки напали на українців, яку хитрість застосував козацький воєначальник Іван Богун, де пролягала лінія оборони і як виглядала Вінниця в XVII столітті.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Вінниця 1990 року / Кінний похід «Козацькими шляхами — пам'ять народна»

  • YouTube-канал: Центр історії Вінниці
  • Про що відео: історія експедиції вінницьких студентів-істориків на Нікопольщину, щоб там зі всією Україною відзначити 500-річчя Запорозького козацтва. Смілива мандрівка відбулась влітку 1990 року.

Михайло Коцюбинський

  • YouTube-канал: WiseCow
  • Про що відео: історію життя і творчості найвідомішого українського сонцепоклонника розповідає літературний критик Євгеній Стасіневич. Такого Коцюбинського ви ще не знали.

Микола Пирогов

  • YouTube-канал: UATV Channel
  • Про що відео: біографія видатного лікаря-хірурга, який понад 20 років прожив в Україні, де намагався реалізувати свої гуманістичні і просвітницькі ідеї, спрямовані на становлення української інтелігенції, української науки і освіти.

Микола Васильович Оводов

  • YouTube-канал: Vasyl Medianyi
  • Про що відео: науково-популярний фільм про мера-реформатора, який змінив наше місто на зламі тисячоліть. Кожен вінничанин має знати про життя людини, яка робила Вінницю такою, якою ми її знаємо.

Микола Леонтович 

  • YouTube-канал: IMedia Master
  • Про що відео: історія  видатного композитора, завдяки якому українську щедрівку співає весь світ на Різдво. Крім того, у відео йдеться про загадкову смерть майстра.

Приємного перегляду!

 

Читайте також:

Вінницький історик написав книгу про руські парафії нашого міста у XVIII столітті

Важливий освітній і промислово-торговий центр. Яким ще був Бар понад 100 років тому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up