Вінниця стає епіцентром інвестицій

Вінниця стає епіцентром інвестицій
У Вінниці 30 жовтня відкрився гіпермаркет «Епіцентр». Це один із 16 іноземних інвестиційних проектів. Далі чекаємо на побудову другої кондитерської фабрики, відкриття агропромислового комплексу “Наша Ряба”, заводу з виробництва сухого молока та решту.

Із загальної суми іноземних інвестицій, майже половина загального обсягу іноземного капіталу (49,9%) зосереджена у м. Вінниця — 91 мільйон доларів.
А всього підприємства області отримали за останні роки 182 мільйони доларів іноземних інвестицій. За перше півріччя цього року, незважаючи на посткризовий період, область отримала приріст інвестицій в сумі 5,7 мільйона доларів.
Це без тих проектів, які були завершені восени.
Лише в будівництво будівельного гіпермаркету «Епіцентр», який відкрився 30 жовтня, було вкладено 20 мільйонів доларів інвестицій. Побудували його на землях Якушинецької сільської ради, на виїзді з Вінниці. Загальна площа 18 тис. кв. м.
Далі в черзі на реалізацію – ще 15 інвестиційних проектів.
Так розширення потужностей Вінницької кондитерської фабрики корпорації «Укрпромінвест» (будівництво нового заводу на території Вінницького району), дасть можливість працевлаштувати 2500 осіб. Вартість проекту в межах 800 млн грн. За словами будівельників, зараз ведеться будівництво монолітного каркасу. Найближчим часом робітники приступають до облаштування інженерних мереж. На фабриці буде чотириповерхова промислова будівля і п’ятиповерховий офісний корпус. Термін здачі об'єкту - початок 2012 року.
У 2015 році СУІП «Сперко Україна» має завершити реконструкцію фармацевтичного виробництва та будівництво складу готової продукції. Вартість проекту 62 млн грн.
Будівництво виробничого комплексу з вирощування та переробки птиці, ВАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба») дасть області півтора мільйони доларів інвестицій.
Планова потужність комплексу - 400 тис. тонн м’яса на рік, комбікормового заводу - 1,5 млн тонн продукції на рік, олійно-екстракційного заводу 1,5 тис. тонн соняшникової олії на добу. Введення в експлуатацію першої черги заводу планується на 2013 рік, закінчення будівництва — 2015 рік.
Проведення нової лінії електропередач 330 кВ Дністер—Бар дозволить модернізувати потужності Укренерго, оператора передавальної мережі, з тим, щоб він міг забезпечувати безпечне та надійне енергопостачання. Як повідомляють у головному управлінні економіки області, будівництво 80 кілометрів ліній електропередач здійснюється між Дністровською гідроагрегатною електростанцією і Баром. Ця лінія проходитиме через три райони Вінницької області - Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький і Барський.
Реконструкція (розширення) виробничих потужностей ТОВ «Люстдорф» (м. Іллінці) дозволить заводу збільшити потужності вдвічі. Вартість проекту 75 млн грн. Річні прогнозні обсяги виробництва - 290 млн грн. Термін реалізації проекту — кінець 2010 року.
У кінці 2011 року також має завершитися будівництво цеху виробництва сухого знежиреного молока на ЗАТ «Бершадьмолоко» (с. Флорино Бершадського району). Вартість проекту 15 млн грн. Прогнозні обсяги виробництва 15 тонн готової продукції на добу.
Також запланована реконструкція та розширення цеху мокрого збагачення каоліну на ЗАТ «Глуховецький каоліновий завод» (Козятинський район), вартістю 80 млн грн, будівництво елеватора в Крижопільському районі філією Городківського ЗАТ ПК «Поділля», вартістю 25 млн грн, продовження будівництва «Крижопільське підприємство по виробництву керамічних стінових матеріалів «Керамік». Вартість проекту — 15 млн грн.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Шота я не понял какие инвестиции получила Винница от Эпицентра?

    Anonymous reply Anonymous

    как какие?чиновникииз горисполкома получили огромные финансовые инвестиции в свой личный портфельчик
  • Anonymous

    ЭПИЦЕНТР В ВИННИЦЕ ЭТО ПОСЛЕДНИЙ ГОРОД В УКРАИНЕ ГДЕ ЕГО НЕБЫЛО. НУЖНО БЛОГАДОРТЬ. ПРОДАЖНОГО ДОМБРОВСКОГО. КОТОРЫЙ НЕ ПУСКАЛ ЕГО В ВИННИЦУ. И ТРЕБОВАЛ ВЗЯТКУ. НАКОНЕЦТО ЭТА ПРОДАЖНАЯ СВОЛОЧЬ УШЛА
  • Anonymous

    Автору RIA - В кризис чета Александр и Галина Герега не побоялась открыть один из крупнейших в мире строительных гипермаркетов, который совсем недавно попал в Книгу рекордов Гинесса за свою масштабность – его общая площадь 56 тыс. кв.м ВОПРОС ГДЕ ИНОСТРАННЫЕ ИНВЕСТИЦИИ?

    Anonymous reply Anonymous

    а еще писали что через пол-года жилье будет по 400 баксов за матр.....ну и где квартиры по 400 $???????...в больном воображении ...вместе с иностранными инвестициями...

    Anonymous reply Anonymous

    Кипр?
  • Anonymous

    Эх и подоят доверчивых инстранцев наши быковатые ребята из власть предержащих!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up