У Вінниці триває тиждень здорового способу життя

У Вінниці триває тиждень здорового способу життя

В рамках тижня здорового способу життя на Вінницькій станції юннатів відбулася обласна науково-практична конференція «Здоров’я через освіту». Шкільні проекти і власні науково-дослідницькі роботи захищали близько 150 учнів 5 – 11 класів з 17 районів і двох міст. Також пройшла тематична виставка плакатів, фотографій і малюнків. 

На урочистому відкритті юних дослідників привітала директор Вінницької обласної станції юннатів, заслужений працівник освіти України Ольга Драгомирецька. Вона зазначила, що в концепції нової української школи з 2018/2019 навчального року велика увагу приділятиметься здоровому способу життя, споживанню продуктів без домішок тощо.

Завідуюча відділом обласного Центру здоров’я Інна Загайкевич наголосила, що конференція проходить у формі відкритого діалогу. Бо діти не просто виступали, а обговорювали свої роботи разом з іншими дослідниками і педагогами.

 - Проблема здоров’я вінничан сьогодні є дуже актуальною. Тому необхідно дбати, щоб у дітей було якомога менше шкідливих звичок. Педагоги та батьки мають формувати у школярів навички активного способу життя, прищеплювати бажання дбати про своє здоров’я, – сказала Інна Загайкевич.

Відео дня

Юні дослідники та їхні керівники презентували багато корисного.  17-річна Катерина Сідлак (Гнівань) представляла науково-дослідницьку роботу щодо генно-модифікованих організмів (ГМО) та їхнього впливу. Дівчина разом зі своєю вчителькою біології Любов’ю Миронюк довели, що переважна більшість м’ясних продуктів, напівфабрикатів і ковбас містить модифіковану сою та зерновий крохмаль. Тому краще використовувати м'ясо.  

10-річна Вікторія Кондратюк (с. Рибчинці, Хмільницький район) проаналізувала, які є шкідливі домішки у чіпсах і чупа-чупсах:

- Вони можуть викликати злоякісні пухлини, алергію та інші хвороби.

17-річна Олена Євич (Турбів) проводить значну агітаційну роботу в школі:   

- Ми випускаємо стінгазету на тему здорового способу життя, організовуємо зустрічі школярів з лікарями, створюємо агітбригади за різною тематикою («Хочеш жити - кидай палити», «Рух – це життя» тощо). Я ще займаюся спортом – волейболом.

12-річна дослідниця з обласного центру Аміна Денисенко вивчала стресові ситуації:

- В зв’язку зі складною ситуацією в Україні всі дуже нервують і таким чином погіршують здоров’я. Щоб відволіктися від проблем, можна порадити знайти улюблене заняття чи хобі. Для мене це танці. Також люблю проводити вільний час на природі, з тваринами.

11-річна вінничанка Тетяна Шарко підготувала агітаційний плакат «Головне в іміджі – це здоров’я»:  

- Я сама дотримуюся відповідних принципів. Роблю ранкову зарядку, стараюся вживати здорову їжу, не фаст-фуд чи картоплю фрі.

Її 16-річний земляк Олександр Коцеруба підготував роботу щодо серцево-судинних захворювань (інсульту та атеросклерозу):

- Я довів, що образ життя впливає ймовірність отримати серцево-судинні захворювання. Щоб вберегтися від них, раджу займатися спортом, вести активний спосіб життя, уникати стресів. Бо є не лише вроджені вади серця, але й набуті.

Previous Next

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up