На конкурсі екологічних агітбригад молодшокласники «дали бій» майбутнім випускникам

На конкурсі екологічних агітбригад молодшокласники «дали бій» майбутнім випускникам
В молодшій групі переміг «Двіночок» (с. Торчин, Хмельницький район).
  • На Вінницькій станції юнатів відгомонів обласний етап Всеукраїнського конкурсу екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім».
  • Його темою була «Моя мала Батьківщина». За перемогу боролися 23 колективи сіл і міст нашої області.

На сцені виступали діти різного віку – від молодшокласників до цьогорічних випускників. Вони не лише співали, і танцювали. Учасники конкурсу вражали журі естетикою костюмів, гарним художнім виконанням і рівнем режисури, знанням народних традицій.

– Школярі презентують свою просвітницьку та практичну природоохоронну роботу. Вони в художній формі розповідають про це, пропагують народні традиції. Торкаються проблем сміття, забруднення атмосфери, вирубування лісів, знищення гербіцидами корисних комах тощо, – каже координатор  конкурсу Тамара Корінна.

15-річна Єлизавета Цуркановська розповіла, що її команда «Екосвіт» (с. Ярове, Шаргородський район) є переможцем районного конкурсу агітбригад.

Відео дня

– Ми піклуємося про пташок, дерева, квітки. Наприклад, біля школи посадили багато роз, чорнобривці тощо. Висадили чимало саджанців яблунь в шкільному садку, – каже Єлизавета Цуркановська.

«Гран-Прі» конкурсу здобула екологічна бригада «Екосіті» (с. Флорино, Бершадський район). Саме вона в квітні представлятиме Вінниччину на Всеукраїнському фіналі у Сумах. 13-річний Роман Чорнокульський виявився єдиним хлопчиком в «Екосіті», решта – дівчата.  

– Ми розчистили сільський парк «Анталька», прибережну смугу нашої річки Дохна і територію під молодняк дуба. За селом висадили 230 кущів горобини. Маємо шкільний дендропарк, де знаходяться рідкісні рослини. Діє «екологічна стежина», яка допомагає знайомити всіх із нашою роботою у сфері охорони природи, – розповів Роман Чорнокульський

16-річна Марія Костенюк додала, що бригада «Екосіті» брала участь у відкритті еколого-просвітницького пункту «Устянська дача» у місцевому заповіднику.

– Ми також виступали на екофестивалі «Скайлайн» та екологічному форумі «Кармелюкове Поділля – перлина України». Регулярно проводимо квест «Знай наших», де ознайомлюємо односельчан із місцевими пам’ятками природи, – сказала Марія Костенюк.   

Перше місце в старшій категорії посіла бригада «Покоління Next» (с. Броди, Козятинський район). Друге місце розділили команда «Торнадо» (с. Мартинівка, Жмеринський район) і «Надія є» (Жмеринський ліцей). Третє місце – у «Голосу планети» (Крижопільська школа № 2) та «Екокласу» (с. Рівне, Мурованокуриловецький район).

– Ми допомагаємо захищати тварин, оберігаємо рослини. Нещодавно висаджували паростки дубу і карпатської ялини. Закріпили береги двох місцевих ставків, – розповіла 15-річна Наталя Каплун із «Голосу планети». – Наша школа вже 50 років активно цим займається. На її базі діє еколого-просвітницький центр «Паросток», який нещодавно здобув «Гран-Прі» в обласному зльоті учнівських лісництв.

В молодшій групі переміг «Двіночок» (с. Торчин, Хмельницький район). На другому місці інша команда цього району – «Бджілка» (с. Семки).   

– «Дзвіночок» зібраний із учнів одного класу, другого. Це наймолодший колектив на конкурсі. Наша попередня агітбригада закінчила школу, і ми почали з самого початку, – каже вчитель хімії та біології, керівник гуртка «Природа рідного краю» Тетяна Галабурда. – Готувалися до конкурсу агітбригад два тижні. А показати є що. Наші дівчатка допомагають прибирати пришкільну територію та все село. Ми вже розчистили чотири джерельця.

В школі с. Торчин навчається лише 36 діток. Приїхали на обласний конкурс вісім з них.

– Ми беремо участь у обласному конкурсі екологічних агітбригад шостий рік поспіль. Також виступаємо на конкурсах «Проліски надії» тощо. Все це, серед іншого, допомагає зберегти нашу маленьку школу, – додала Тетяна Галабурда.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up