Водія затримали біля Київського мосту. З чого все почалося? Активісти опублікували відео

Водія затримали біля Київського мосту. З чого все почалося?  Активісти опублікували відео
  • Вінницькі патрульні затримали вінничанина Дмитра Вороновича і склали на нього чотири адмінматеріали;
  • Одну з постанов йому оскаржити не вдалося, але хлопець готує апеляцію. Ще одну суд повернув поліцейським на дооформлення;
  • Сьогодні, 28 квітня, вінницький “Дорожній контроль” опублікував відео з початку інциденту.

19 квітня, у facebook з’явилося відео, у якому вінницькі патрульні затримують водія білого Renault Megane неподалік Київського мосту. Відео знімала людина, яка побачила, як патрульні поліцейські женуться за кимось, увімкнувши проблискові маячки та звукові сигнали. Детально про це можна почитати тут: «Документи діставай, бистро!»: патрульні затримали водія біля Київського мосту.

Читайте також:

  • «Копи» поклали водія обличчям в асфальт: детальний аналіз ситуації

    Відео дня
    /li>

Коротко: вони заблокували Renault на вулиці Чорновола, вибігли зі службових машин, витягли водія з авто, поклали на асфальт та одягли на нього кайданки.

Учора, 27 квітня, Дмитро Воронович, водій, якого тоді затримали, оскаржував постанову за злісну непокору працівникам поліції (185 стаття адмінкодексу). Але суддя не стала на його сторону.

Читайте також:

У суді патрульні сказали, що у жодного з них не працювали боді-камери. Активісти вінницького  “Дорожнього контролю” опублікували відео з початку інциденту.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Максим

    Головна проблема наших людей у тому, що всі дуже добре знають про свої права, а от про свої обов"язки, чи відповідальність, не те що не знають,а  й знати не бажають. Не підтримую жодну зі сторын конфлікту.
  • Natasha Malinovska

    Підтрімую дії патрульної поліції. Потрібно поважати закон, а неправомірні дії представників влади, якщо такі є, оскаржувати в суді, а не верещати. Чим жорсткіше буде діяти поліція, тим менше "ушльопків" буде на вулицях міста.

    Anonymous reply Natasha Malinovska

    "Потрібно поважати закон" -так поважати закон повинен громадянин і поліцейський. Якщо закон порушує громадянин, він автоматично стає правопорушником і  під час своєї роботи поліцейський повинен дотримуватись того ж закону попереджувати порушення при цьому  не порушувати права людини яка скоїла правопорушення. Що нам каже закон про відношення між водієм та поліцейським.

    "При общении с полицейским помните о его основных обязанностях, регламентированных частью первой статьи 18 Закона Украины «О Национальной полиции», а именно: - неуклонно придерживаться положений Конституции Украины, законов Украины, нормативно-правовых актов, которые регулируют деятельность полиции и Присяги полицейского; - профессионально исполнять свои служебные обязанности в соответствии с нормативно-правовыми актами, должностными (функциональными) обязанностями, приказами руководства; - уважать и не нарушать права и свободы человека; - оказывать неотложную помощь; - сохранять информацию с ограниченным доступом, которая стала ему известна в связи с исполнением служебных обязанностей.



    Согласно Конституции Украины, человек, его жизнь и здоровье, честь и достоинство, неприкосновенность и безопасность признаются в Украине наивысшей социальной ценностью. Каждый полицейский, являясь представителем власти, должен действовать в соответствии с частью второй статьи 19 Конституции Украины, которая гласит, что органы государственной власти и органы местного самоуправления, их должностные лица обязаны действовать только на основании, в пределах полномочий и способом, которые предусмотрены Конституцией и законами Украины."Нормы Конституции являются нормами прямого действия, на которые Вы всегда можете сослаться при общении с полицией на дороге. В соответствии со статьей 34 Закона Украины «О Национальной полиции» и пункта 2.4 Правил дорожного движения, представители правоохранительных органов могут потребовать дать им возможность осмотреть транспортное средство.



    Поверхностная проверка транспортного средства является превентивным средством и может осуществляться в разных формах, например, визуальный осмотр водителя и пассажиров, проведение по поверхности одежды рукой или специальными техническими средствами, визуальным осмотром предмета или транспортного средства.



    Во время поверхностной проверки транспортного средства, водитель должен самостоятельно показать полицейскому содержание личных вещей или транспортного средства, также вы можете привлечь свидетелей для гарантии, что Ваши права не будут нарушены.



    Самостоятельно полицейский открывать багажник и проникать в салон не имеет права – это уже не поверхностная проверка, а обыск, и является исключительно уголовно-процессуальным действием, что не входит в компетенцию патрульных служб.



    Ни при каких обстоятельствах не выходите из автомобиля навстречу полицейскому пока не убедитесь в законности его действий, намерениях, причине остановки, а также его личности.



    При общении с полицейским лучше всего держать руки на видном месте, двери закрытыми, а окно приоткрытым.



    Данные меры обезопасят Вас от неправомерных действий, при этом снимут возможные подозрения со стороны патрульной полиции. Полицейский имеет право потребовать выйти из автомобиля в исключительных случаях, предусмотренных пунктом 27.4 Приказа, а именно: - для устранения технической неисправности автомобиля или в случае нарушения правил перевозки груза; - если есть причины считать, что водитель в состоянии опьянения; - когда водитель или пассажиры подозреваются в совершении преступления; - когда требуется участие водителя в оформлении документов или оказании помощи другим участникам дорожного движения.



    В остальных случаях для разговора с полицейским выходить из автомобиля необязательно."

    Так говорить Закон. Так вирішила наша Natasha, ВЛАДА яку ми з Вами обрали.

    Але на цей закон плювати хотіли хлопці у формі які називають себе поліцейськими.

    Жорстокість - ніколи не веде до порозуміння а веде до загострення. Прояв жоростокості до людини яка скоїла дрібне правопорушення це злочин, а відсутність відповідальності за злочин приведе до ненависті  до тих людей у формі які намагаються дотримуватись Закону. Так ми ніколи не побудуємо правову державу.

    У поліцейських була можливість залагодити конфлікт , у початковій стадії, для цього було  просто вибачитись, ("Банальна фраза - хлопче, вибач")  2 слова -  які залагодили б конфлікт. Так поступило б більшість водіїв, при створені перешкоди своєю зупинкою. Але це ж "ПОЛІЦІЯ", яке може бути вибачення?

    Чи потребує суспільстьво захисту від таких водіїв як Дмитро? Я , так не важаю.

    Чи потрібні суспільству такі поліцейські як на відео?  На мою думку НІ.
  • truemalay turemalay

    Кста судью которая признала водителя виновным люстрировать бы. Я когда смотрел видео суда то чуть не лопнул от злости, она реально предвзято к водиле относилась.

    Юрий Бондарук reply truemalay turemalay

    система..брат..была, есть и будет! НЕБЕСНАЯ СОТНЯ ЗАЗРЯ ПОЛЕГЛА!
  • Олег Марченко

    Знаєте можна багато критикувати і водіїв і копів. Але на мою думку ці нові копи набагато нахабніші і неадекватні ніж старі-добрі :) і пузаті міліціонери.
    А нарахунок зауважень їм що стали  де хтіли це правильно. Всі однакові....

    truemalay turemalay reply Олег Марченко

    100% Со старыми патрульными вообще никогда не сталкивался. А у этих чакнорисов ЧСВ завышено, думать занижено. Насмотрелись фильмов американских, значки американские вцепили и тепереь они "бригада". Мусора, вот вы читая такие комменты остаетесь мусорами всеравно. Вы дескридетировали профессию целиком и полностью. Но несмотря на весь этот тухляк вы все равно такими остаетесь, и не уволняетесь. Сриди вас были нормальные люди внчале, но все поувольнялись уже давно. Осталься только самый отстойный шлак и дегенераты. Езжайте назад в свое село и жрите там "смаженого кабанчика и булку з майонезом", в полиции вам не место.

    Юрий Бондарук reply truemalay turemalay

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up