Почали «шманати» перевізників. Поліція патрулює трасу та зупиняє маршрутників

Почали «шманати» перевізників. Поліція патрулює трасу та зупиняє маршрутників
  • Майже півтори тисячі аварій на автошляхах області було з початку року.
  • Але посилені перевірки перевізників викликали дві немісцеві аварії.
  • Через ДТП, в яких загинули 15 пасажирів автобусів та більше 20-ти покалічилися, почали жорстко контролювати безпеку на усіх автошляхах країни.
  • Що робить Нацполіція у Вінниці для попередження аварій з перевізниками?

«Чорною п’ятницею» назвали 20-те липня через дві автобусні аварії, в яких загинули 15 пасажирів. Наступного дня, 21 липня, в МВС зібрали термінову нараду і змусили регіональні підрозділи спланували заходи контролю за перевізниками, які мають попередити наступні ДТП.

20 липня, внаслідок зіткнення рейсового мікроавтобусу із вантажівкою на 289-му кілометрі автошляху «Київ–Одеса» загинуло 5 осіб, 12 травмовані. А після ДТП 127-му кілометрі траси «Київ-Чоп» за участю аналогічних транспортних засобів загинуло 10 людей, ще 10 отримали травми. Обидві аварії розслідують територіальні органи Нацполіції. Ці ДТП й викликали посилення контролю за порушеннями у сфері пасажирський перевезень.

– Ситуація критична. І ми маємо її негайно виправляти, – сказав заступник голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевиц.

Відео дня

Він розказав, що щодоби на патрулювання заступають 1,5 тисячі «копів» та групи реагування Нацполіції, тож для впливу на проблему досить сил і засобів. І вже наступного дня після цього патрульні разом з Укртрансбезпекою мали почати перевірки дотримання правил та умов перевезення громадян.

– Особлива увага – автовокзалам, місцям стоянки та відстою транспорту. Активізуємо роботу щодо виявлення нелегальних пасажироперевізників та розпочнемо ліквідацію місць несанкціонованих автостанцій, – сказав Олександр Фацевич. – На підставі аналізу аварійності за місцем та часом скоєння ДТП розробимо погодинний графік патрулювання аварійно небезпечних ділянок… 

Кого треба взяти за кадик

До сьогоднішнього дня, 23 липня, начальство поліції Вінницької області, як і решти регіональних підрозділів, зобов’язали розробити власні заходи з попередження ДТП – скласти та ввести в дію План невідкладного посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності. І залучити до цього виконання місцевих співробітників трансбезпеки.

– Керівництво поліції має взяти начальників територіальних органів технічної безпеки «за кадик» та особисто доповідати мені щодня, – сказав підлеглим перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на терміновій селекторній нараді.

На завтра, 24 липня, запланували повторну нараду з цього питання. Про що на ній звітуватиме вінницький керівник Нацполіції? Скаже, що ще в неділю почав «жорсткий контроль за дотриманням вимог існуючого законодавства на ринку автоперевезень». Принаймні так написали на відомчому сайті, коли розповідали про суботню нараду з питань посилення безпеки на автошляхах області.

Вже є результати – 23 п’яних

Питаємо у речниці обласного управління Нацполіції конкретніше: що саме зараз роблять поліцейські нашого регіону, щоб попередити аварії за участю пасажирського транспорту? І Анна Олійник розповіла, що 22 липня почали цілий комплекс заходів:

– У цілодобовому посиленому режимі працівники груп реагування патрульної поліції із залученням працівників відділу організації діяльності груп реагування Управління превентивної діяльності здійснюють патрулювання автомобільних доріг М-12 на відрізку Вінниця–Краснопілка Гайсинського району та М-21 на відрізку Вінниця–Могилів-Подільський. Особливу увагу звертають на порушення, вчинені водіями транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів.

Вона надала 20minut.ua перелік з 12-ти виявлених за добу порушень:

  • 6 випадків перевезення пасажирів в салоні автобуса понад встановлену кількість,
  • 2 випадки проїзду на заборонений сигнал світлофора,
  • 2 випадки порушення вимог дорожніх знаків та дорожньої розмітки,
  • 2 випадки керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.

– Також на території області за минулу добу групи реагування патрульної поліції задокументували 23 випадки керування транспортними засобами в стані сп’яніння, – сказала прес-офіцер та попросила водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху.

Крім заходів на автодорогах, як сказали в обласному главку поліції, патрульні разом з інспекторами трансбезпеки перевіряють зараз маршрутки, які курсують містом. Ймовірно, порушників зніматимуть з маршрутів, висаджуючи пасажирів. І водії мікроавтобусів вже перестали зупинятися на проміжних зупинках, якщо в салоні немає вільних місць. Перевірки нагадали, що стоячих перевозити заборонено.

Контроль має бути постійний

Майже півтори тисячі аварій з початку року сталося на автошляхах Вінницької області. 271 аварія – з потерпілими. Як сказали в обласній поліції, в цій кількості ДТП загинуло 41 людина і 374 були травмовані. Але аварій за участю маршрутного транспорту з постраждалими цього року в нас в регіоні не було.

– За останні три місяці в рамках проведення профілактичних заходів «Перевізник» поліцейські перевірили 3 тисячі 360 маршрутних транспортних засобів, – сказали у відділі комунікацій з посиланням на начальника управління превентивної діяльності Сергія Мельника. – Внаслідок перевірок виявили 350 порушень. Зокрема, 10 випадків керування автобусами, які не пройшли обов’язкового технічного контролю, і 100 випадків перевезень пасажирів понад встановлену кількість.

Загальна цифра по Україні, яку дала операція «Перевізник», – більше 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, допущені водіями автобусів. Планова профілактична операція триває з середини квітня, тобто три місяці. Цього року її зробили постійно діючою, тож контроль за перевізниками має бути постійний.

Про те, що з 21 липня починається тотальний контроль всіх перевізників, редакція повідомляла у новині «Оголосили перевірки пасажирського автотранспорту. Чи стануть безпечними маршрутки?». Нагадаємо коротко, про які плани вже заявили в Мінінфраструктури:

  • Перевезення пасажирів без ліцензії – конфіскація транспортного засобу.
  • Незаконно переобладнаний автобус з вантажного на пасажирський — позбавлення ліцензії і 17 тисяч штрафу.
  • Швидкісний контроль на дорогах – з 27 липня.
  • Усі переобладнані маршрутки з вантажних на пасажирські відправлять на металобрухт – з 1 січня 2019 року.

 

Читайте також:

Смертоносні колії і вагони. Люди не знають елементарних правил безпеки

Оголосили перевірки пасажирського автотранспорта. Чи стануть безпечними маршрутки?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • З.А.Глядач

    І як надовго вистачить цих перевіряльників?
  • Next

    Вокзал Східний, Турбівський напрямок - систематично їздять грачі, без ліцензій, перевантажені машини, стоячі місця, гума лиса, старі ПАЗи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up