Оголосили перевірки пасажирського автотранспорта. Чи стануть безпечними маршрутки?

Оголосили перевірки пасажирського автотранспорта. Чи стануть безпечними маршрутки?

Вчора, 20 липня 2018 року, в Україні сталося відразу два смертельних ДТП за участю маршруток. В результаті аварій багато людей загинули. У Мінінфраструктури вирішили посилити контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Керівник Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників. Він зазначив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажирів умовах.

—  Середній вік маршруток - більше 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості - більше 20 років. Деякі автобуси, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту, — підкреслив міністр.

Відео дня

З представниками асоціацій автобусних перевізників домовились про наступне

  1. З 21 липня починається тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції всіх перевізників.
  2. У випадку відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів — конфіскація транспортного засобу!
  3. Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський — перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 000 грн штрафу.
  4. 26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову Уряду, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Омелян додав, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто в пасажирські, будуть евакуюватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

 

Нагадаємо, вчора, 20 липня в Україні сталося відразу два смертельних ДТП за участю маршруток. Цей день назвали «кривавою п’ятницею». У декількох областях оголосили день жалоби.

Читайте також:

Кривава п’ятниця: водій «ВАЗу» збив дітей. Хлопчик загинув, дівчинка - у реанімації
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Иванов Иван

    так потрибно зробыты остаточне прощавай радянському громадскому транспорту и пересисты на часный транспорт так як майдан дав змогу кожному громодяныну купыты свий автомобиль и також змогу прыдбаты пальне незавдаючы збытку своему бюджету  и хватит обсасуваты надуману проблему
  • Арсен Анатольевич

    Краще б почали перевіряти, тих хто "перевіряє"...
  • Andriy Sidyakin

    Головне, що вартість проїзду підняли. Тепер і  безпека, і комфорт, і якість послуг зростуть врази...
  • Anna Rita

    Как Истрия Христа... из за не хороший людей, алчных, погибли «невинные». Это лепта исправления социальной жизни. Изменения всегда происходят через жертву, потому что гемонизированный мир иначе не понимает. Боль стимулирует к ответственности. И так  во всех сферах... остаётся лишь поблагодарить души этих людей и посмотреть в свою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up