«Pray for Ukraine»: Костянтин Ревуцький створює новий соціальний фотопроєкт

«Pray for Ukraine»: Костянтин Ревуцький створює новий соціальний фотопроєкт
Костянтин Ревуцький із зірковими «моделями»
  • Вінничанин Костянтин Ревуцький вирішив підготувати проєкт про цінності, віру та духовну єдність.
  • Перед його об'єктивом постануть відомі українці, які позуватимуть на фоні святих місць. 
  • Результати фотопроєкту можна буде переглянути згодом як в онлайн, так і офлайн-форматах.

Зірковий український фотограф Костянтин Ревуцький анонсував новий масштабний соціальний фотопроєкт. Перші зйомки вже відбулись, проте до фінішу ще далеко.

— Ідея проєкту виникла ще у 2014 році, коли ми знімали іншу роботу про Україну з Ольгою Сумською на фоні Батьківщини-Мати. Тоді Ольга сказала фразу «Pray for Ukraine», тобто «Молімося за Україну» — так і виник задум, — пригадує Костянтин Ревуцький. — Це дуже масштабний проєкт, тому сподіваюсь, що закінчимо його до Дня Конституції чи вже до Дня Незалежності. Взагалі, плануємо залучити 50 або й більше людей до його реалізації.

Відео дня

Першою у рамках «Pray for Ukraine» вінничанин сфотографував свою музу — акторку Ольгу Сумську. Крім неї, в об’єктив фотографа потрапили співачка Катерина Бужинська, культурна діячка Влада Литовченко, репер Ярмак, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, боксер В’ячеслав Сенченко та інші. 

— Усі, кому пропоную взяти участь, погоджуються, — ділиться Костянтин. — Скажу чесно, наразі нам вдалось створити навіть більше й краще, ніж хотілось спочатку.

Символічними виглядають і локації, в яких творить свій проєкт вінничанин. Усі вони так чи так пов’язані з духовною спадщиною нашої країни.

 

— Розпочали ми з Софії Київської, а далі будемо намагатися охопити якомога більше святих місць, — ділиться він планами. — Для мене як фотографа — це теж дуже цікавий досвід, бо ще ніколи я не знімав на фоні святинь. Там панує насправді дуже класна й сприятлива атмосфера, тому й сам фотопроєкт нестиме позитив, добро та щирість!

За його словами, національна єдність українського народу полягає в його духовності — чистій та сердечній вірі у краще майбутнє.

— Ми не питаємо кому ти молишся — нам важливо у що ти віриш. Ми не ділимо націю по конфесіях — ми об’єднуємось заради добра. Ми не засуджуємо, якою мовою ти говориш — має значення лише мова серця, — переконаний чоловік. — Ми не питаємо про що твоя молитва, бо знаємо — вона про щастя і мир. Ми не здатні знищити усе зло, але ми точно можемо творити добро. Ми не закликаємо боротися «проти» чогось — будь з нами «за» і «Pray for Ukraine»!

Костянтин Ревуцький додає, що сам є віруючою людиною, тому його проєкт спрямований на об’єднання віри людей.

— Та ні в якому разі ми не говоримо про якусь конкретну віру, — наголошує вінничанин. — Ми у своєму проєкті хочемо об’єднати різних людей. І я думаю, що зараз за Україну мають молитися всі, оскільки є багато негативних зовнішніх і внутрішніх факторів...Ми маємо бути разом, коли вчергове відбувається становлення України як держави.

Додамо, що по завершенню проєкту з ним зможуть познайомитись усі охочі. 

— Згодом його можна буде переглянути в соціальних мережах, на різних онлайн-порталах і сайтах. Крім того, плануємо й офлайн-виставку в Мистецькому Арсеналі чи, можливо, в Софії Київській, — ділиться планами Костянтин Ревуцький — Та остаточно це ще будемо вирішувати.

Фото й відео надав Костянтин Ревуцький

 

Читайте також:

«Без корони» і під прицілом фотокамери: Костянтин Ревуцький підготував зірковий фотопроєкт

«Хочу щось по собі залишити»: вінничанка створює унікальні прикраси з мініатюрною вишивкою

З Південної Африки до Вінниці: художник Олександр Никитюк презентував виставку «Маскування»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up