«Народжені у вишиванці»: малюкам у пологовому подарували традиційні вишиті сорочки

«Народжені у вишиванці»: малюкам у пологовому подарували традиційні вишиті сорочки
Ілона Гаврилюк отримала вишиту сорочку для синочка Сергія
  • У Вінницькому пологовому будинку № 2 привітали двох новонароджених з Днем вишиванки.
  • Таку доброчинну акцію суддів Вінницького Апеляційного суду проводять вже вшосте.

Сьогодні, 20 травня, коли в Україні відзначають День вишиванки, перший свій символічний подарунок отримали двоє новонароджених у вінницькому пологовому. 

Таку акцію кілька років тому ініціювали судді Апеляційного суду. Першому хлопчику й першій дівчинці, які з’являються цього дня на світ, дарують малесенькі вишиті сорочечки. 

Відео дня

— Ця ініціатива у Вінницького Апеляційного суду виникла ще шість років тому. І протягом цього часу ми беремо участь у такій акції до Дня вишиванки й даруємо новонародженим діткам вишиванки, — сказав голова Вінницького Апеляційного суду Сергій Медвецький. — Ми продовжуємо гарну традицію і бажаємо новонародженим у цей день світлого майбутнього і всіх гараздів, а батькам здоров’я, миру та всього найкращого. 

Щороку акцію «Народжені у вишиванці» проводять у різних пологових, цьогоріч гостей приймали породіллі з Вінницького пологового будинку № 2.

— У нас немає прив’язки до одного пологового, щороку міняємо локації, — пояснює Сергій Медвецький. — Ми домовляємось з керівництвом лікарні чи пологового відділення щодо можливості проведення у них такої акції.

Сьогодні голова Вінницького Апеляційного суду вручив українські вишиванки хлопчику Сергію та дівчинці Лізі. 

Молода матуся Ілона Гаврилюк не могла стримати посмішки. Жінка розглядала сорочку з блакитним орнаментом і сказала, що обов'язково трохи згодом приміряє її на синочка.

— Мені дуже приємно, — поділилась враженнями Ілона Гаврилюк і додала, що в неї також вдома є вишиванка. — Я дуже добре ставлюсь до українського народного одягу — це наші традиції. 

Керівниця апарату Вінницького Апеляційного суду Наталя Король зазначила, що акція «Народжені у вишиванці» знайшла відгук у серцях багатьох їхніх працівників, тому й перетворилась на добру традицію. 

Такі сорочки працівники суду купують або ж звертаються до майстрів.

— Щороку це така імпровізація. Мали місце й такі випадки, коли вишиваночки для малюків власноруч вишивала наша суддя, — розповідає Наталя Король. — У цьому ж році ми придбали. Хочу сказати з приводу фінансування, що у нас завжди є дитячий резервний фонд, як ми його називаємо, — це кошти на привітання діток, які виховуються в інтернатах чи потребують додаткового піклування… Проблем з коштами немає, тому що працівники дуже радо у цьому беруть участь.

Навіть у такий складний час пандемії, акцію «Народжені у вишиванці» вирішили не скасовувати.

— Минулого року нам не дозволили зайти в палату, тому ми передали вишиваночки новонародженим малюкам, — додає керівниця апарату. — Тож цьогоріч нам набагато радісніше. Дякуємо керівництву пологового за те, що вони так нас зустріли!

Дякують у відповідь і працівники пологового будинку. 

— Мені дуже приємно, що вже який рік поспіль триває така чудова традиція, що у День вишиванки приходять у наш пологовий будинок і вітають новонароджених, дарують вишиванки дівчинці й хлопчику, — ділиться завідуюча відділенням новонароджених Олена Віщун. — Це гарна традиція і дуже гарне свято, в Україні його дуже цінують. Приємно, що у нас на роботі ми спостерігаємо, як вітають новонароджених — маленьких українців, які підуть гарним шляхом і будуть радіти, що вони народились у такій гарній країні та такому чудовому місті!

Додамо, що ініціатори акції зберігають світлини всіх дітлахів, які отримували сорочечки, починаючи з 2016 року. Тому й не дивно, що дехто з малечі встиг вирости зі свого дарунку. 

Пропонуємо і вам подивитись ці зворушливі фотографії.

Редакція 20minut.ua приєднується до привітань малюків та їхніх родин з Днем вишиванки.

 

Читайте також:

«Хочу щось по собі залишити»: вінничанка створює унікальні прикраси з мініатюрною вишивкою

З любов'ю до рідного міста, або Як студентки вишивали книгу про Вінницю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вера Мнучина

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up