Відомий вінницький співак Олександр Онофрійчук взяв Гран-прі конкурсу імені Квітки Цісик

Відомий вінницький співак Олександр Онофрійчук взяв Гран-прі конкурсу імені Квітки Цісик
  • В Києві відбувся V Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик, де вінничанин Олександр Онофрійчук отримав Гран-прі. 
  • Це не перша знакова перемога для співака. В 2012 року він став кращим серед вокалістів на «Крим Мюзик Фест» і отримав премію від Пугачової.

Олександра Онофрійчука вінничани люблять давно. Певно ще з конкурсу музична Парасолька, де малого Сашка назвали українським Робертіно Лоретті. З часом репертуар співака змінювався. Тепер він — соліст Вінницької філармонії. Ну і конкурси, в яких бере Онофрійчук тепер, стали більш престижнішими.

В Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісик, в якому участь беруть, як правило, викладачі та студенти музичних закладів, солісти-вокалісти музично-драматичних театрів та театрів опери (оперети), а також інші виконавці, Олександр Онофрійчук спробував і отримав Гран-прі. 

Відео дня

— Квітка Цісик, це американська співачка співачка, яка прославляла українську музику і пісню на світовій арені. Тому на міжнародному конкурсі її імені потрібно було заспівати одну пісню ту, яку співала Цісик, іншу — за власним вибором.— ділиться Онофрійчук. — Я обрав «Повій, вітре, на Вкраїну» та «Гандзя». Ці твори були написані на Поділлі. Високоповажне журі мені дали за них Гран-прі.

В міжнародному конкурсі брали 75 учасників з різних країн. Він частково проходив в режимі онлайн.

 — Було кілька турів, ділиться Олександр. — Другий тур і гала концерт відбувався наживо, бо вирішувалася доля призових місць. Серед журі — артисти Національної опери, народні артисти України Павло Дворський та Ніна Матвієнко, закордонні представники.

Перспективи конкурсу — це виступи на концертах української пісні за кордоном, каже співак. Також Олександр Онофрійчук поступово йде до того, щоб зайняти достойне місце на українському естрадному олімпі.

 — Для цього, звісно, потрібні чималі кошти і зв'язки,— ділиться вінничанин.— За спиною чимало конкурсів, не одна перемога, досвід є. Наразі ведуться перемовини зі столичними продюсерами.

«Голос країни-2»

Наш відомий земляк Олександр Онофрійчук, нагадаємо, навчався в музичній школі в Козятині, звідки він родом, за класом бандури. Почав кар’єру артиста, як виконавець народних українських пісень. Навчався у двох вінницьких вишах: в педаагогічному та аграрному університетах. Був учасником пісенного шоу «Голос країни-2». 

З 2009 року Онофрійчук є фронтменом гурту «Strong Time», з яким з 2012 року виступає на розігріві у знаменитого гурту «Scorpions» в Києві та Львові.

Гурт «Skorpions» і Олександр Онофрійчук

Однією із знакових подій у творчому житті Олександра в 2012 року був пісенний конкурс «Крим Мюзик Фест». Тоді, крім вінничанина, за перемогу на фестивалі боролись 13 конкурсантів, серед яких — Ілларія, Денис Повалій, Еріка, Наталія Гордієнко, гурти «Нереальні», «Время и Стекло», «ДіОфільми». 

Онофрійчук з Лолітою на «Крим Мюзик Фест»

Не дивлячись на іменитість вищезгаданих співаків і колективів, саме наш Олександр став переможцем фестивалю і отримав з рук Алли Пугачової премію 50 тисяч доларів. Підтримувала на фестивалі вінничанина співачка Лоліта. Онофрійчук, тим не менше, зазначив, що жодних пропозицій про подальшу підтримку від іменитих зірок до нього не надходило. 

Зараз відомий вінницький співак працює над сольною кар'єрою під власним іменем. Цього року Онофрійчук записав першу авторську пісню «Зникаєш в мені», на слова Дар'ї Паламарчук.

Днями, а саме 4 червня, співак для вінничан готує справжній сюрприз: сольний концерт «Український романс», який відбудеться в Вінницькій філармонії.

Пісня «Гандзя», з якою Олександр Онофрійчук переміг на Міжнародному вокальному конкурсі імені Квітки Цісик.

Читайте також:

«Даруйте книги замість квітів!» Арсен Мірзоян їде у Вінницю, щоб вразити акустикою просто неба
Олімпійська слава Вінниччини: де тепер і чим займаються наші чемпіони?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up