Змінюй правила.

Президентські перегони скінчилася. Народ України, який втратив фактично п’ять років свого часу, прийшов на виборчі дільниці і підписав вирок не тільки діючому Президенту, а і всьому українському політичному бомонду. На виборців не подіяли залякування провладних та інші чорні політичні технології, зміни відбулися еволюційним шляхом через право на вибір і, як на мене, дуже добре. Це є перемога українців. А до майбутнього Президента вже після перших ста днів його перебування на посаді буде багато запитань.

Але, не можна зупинятися на досягнутому. Особливо в мене, як у громадянина України, виборця, платника податків є вимога до майбутнього Гаранта – ЗМІНЮЙ ПРАВИЛА.

Як зазначено в статті 93 Конституції України право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України належить Президентові України, народним депутатам України та Кабінету Міністрів України. Законопроекти, визначені Президентом України як невідкладні, розглядаються Верховною Радою України позачергово.

Тому ми – громадяни України, на цьому етапі повинні вимагати позачергового прийняття трьох невідкладних Законів. А саме:

  • зняття недоторканості з народних депутатів, Президента та суддів;
  • Закон “Про імпічмент Президенту”;
  • Виборчий кодекс України, який до речі пройшов перше читання, покрився пилом та лежить у Верховній раді (законопроект 3112-1).

Фактично це ті Закони, які вже десятиліттями обіцяють українцям так звані політики, а потім задурюють нам голови, маніпулюють свідомістю і намагаються відвести увагу Народу від проблем насущних. Прийнявши їх, влада відразу дасть надію Народові на демократичний напрямок країни.

В засобах масової інформації вже піднімається питання про дострокові вибори народних депутатів. Але, відповідно до статті 90 Конституції України повноваження Верховної Ради України не можуть бути достроково припинені Президентом України в останні шість місяців строку повноважень Верховної Ради України або Президента України. Тому, підстав розпуску парламенту у нового Президента не буде. Тим більше, для українців необхідно прийняти вкрай важливий Закон зазначений мною вище – Виборчий кодекс України, який передбачає вибори депутатів на засадах пропорційної системи за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій. До речі, діючий Президент обіцяв нам цей Закон до кінця 2014 року.

Я розумію, що Президентам вигідна сьогоднішня система виборів, тобто змішана, в тому числі мажоритарна, по якій проходять в більшості наближені люди до Гаранта. Але, шановні, якщо Ви вже вирішили жити суто по демократичним принципам то необхідно змінювати правила. Політична боротьба повинна відбуватися між справжніми політичними партіями, які в майбутньому понесуть повний тягар відповідальності.

А в заключення, хочу звернутися до Народу України. У нас попереду багато роботи, тому час засукати рукави й почати працювати! Україна – небезнадійна!

Коментарі (1)
  • Jo Anne Thomas

    <a href="http://ya.ru">Ya.ru</a>
    [URL=http://ya.ru]Ya.ru[/URL]

Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up