Гройсман йде на вибори: які перспективи його партії на Вінниччині?

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про готовність брати участь у парламентських виборах на чолі новоствореної політичної сили. Наскільки це ефективне рішення та яким чином вплине на життя українців? Спробуємо розібратися.

Нова команда – нові можливості

Чинний Голова Кабміну запевняє, що нова партія має бути осередком результативності та соціальної орієнтованості. “Хотів би бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка була б достатньо організованою структурою з визначеною ідеологією з об'єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти”, – говорить Володимир Гройсман. Він також зазначає, що зараз формується команда по всій країні, на рівнях громад, міст, районів, областей. Це повинні бути люди, які мають здорові думки і розуміють, як їх втілити. Адже, на думку прем'єра, лише команда, яка здатна генерувати та впроваджувати ідеї, зможе успішно брати участь у суспільних процесах.

Стартові позиції

Згідно з результатами соціологічних досліджень, 20% українців довіряють нинішньому очільнику Уряду. “Гройсман молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії у парламент”, – зазначає політолог Володимир Фесенко. І справді, експерти фіксували збільшення рівня довіри до Гройсмана ще минулоріч. А у 2019-му, за даними опитування громадської думки від КМІС, очільник Уряду набрав найбільшу кількість прихильників у рейтингу потенційних прем'єр-міністрів. На його користь також свідчать результати експертного опитування щодо оцінки роботи Кабміну, проведеного “Агентством моделювання ситуацій”. Згідно з ними, 85.2% з 30 опитаних експертів вважають, що економічна ситуація в Україні за три роки діяльності Уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася.

На відміну від президентських виборів, на парламентських - обирають прем'єр-міністра. Це означає, що аби продовжувати очолювати Уряд після виборів, Володимиру Гройсману потрібна сильна коаліція однодумців та опора на парламентську більшість. “Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати Уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити Уряд”, – говорить Володимир Гройсман.

Чого чекати від Вінниччини?

Хибно було б ігнорувати у контексті парламентських виборів, що передісторія Гройсмана як прем'єра – це два терміни на посаді Вінницького міського голови. Свого часу він став наймолодшим мером в Україні. Вдруге був обраний очільником міста із колосальною підтримкою: за його переобрання проголосували майже 78% виборців. У ті роки Вінниця впевнено вийшла у лідери серед українських міст за рівнем розвитку, інфраструктури та втілення міських проектів. Директор вінницького Центру суспільно-політичного моніторингу “Вектор” Микола Філонов прогнозує, що шанси Володимира Гройсмана на лідерство у парламентських перегонах високі не лише на теренах Вінниччини, а й у загальнодержавному рейтингу. На думку експерта, прем'єр може розраховувати на максимальну підтримку від вінничан.

“Передумовою цього є стабільний розвиток та благоустрій Вінниці, ефективна команда Гройсмана ще з 2006 року. Навіть столиця програє Вінниці у питаннях комфорту, транспорту, чистоти, рівня залучених інвестицій тощо. В активі команди Гройсмана – потужний пул регіональних лідерів: мер Сергій Моргунов, секретар міськради Павло Яблонський, дієвий депутатський корпус та ціла плеяда голів ОТГ, які чітко розуміють цінність ключової реформи Гройсмана – децентралізації”, – говорить експерт.

Також Микола Філонов вважає Вінниччину базовим форпостом урядової гілки влади. Аналізуючи результати трирічного головування Володимира Гройсмана у Кабміні, він прогнозує, що нова команда може впевнено претендувати на одну з найбільших фракцій у новоствореному парламенті.

Українська стратегія середнього класу

Наявність потужного, мобільного  і високоорганізованого середнього класу – ознака стабільності і запорука розвитку...

У першій десятці партії «Українська стратегія», окрім Гройсмана, ще двоє вінничан

Сьогодні на з'їзді політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» представлено першу десятку тих, хто...

Чого очікувати від партії Гройсмана “Українська стратегія”?

Нещодавно Володимир Гройсман оголосив, що йде на парламентські вибори на чолі нової політичної сили “Українська стратегія”....

Верховна Рада не дала голосів за відставку Прем’єр-міністра Гройсмана

Заяву про відставку, яку Прем’єр-міністр Гройсман подав до Верховної Ради минулого тижня, народні депутати не прийняли...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up