Чого очікувати від партії Гройсмана “Українська стратегія”?

Нещодавно Володимир Гройсман оголосив, що йде на парламентські вибори на чолі нової політичної сили “Українська стратегія”. Це самостійна партія, завданням якої є розбудова сильної економіки, ефективної держави та захисту громадян.

Вінничани добре пам’ятають, які зміни розпочались в місті  з обранням його міським головою. Ремонт доріг, освітлення вулиць, модернізація мереж, облаштування громадського простору, оновлення садочків, шкіл, лікувальних закладів. Але для того, щоб все це стало реальністю, потрібна була злагоджена командна робота. Така команда була у міській раді створена, і сьогодні вона продовжує впроваджувати ту стратегію розвитку міста, яка була сформована на початку 2010-х років.

Володимир Гройсман неодноразово говорив про те, що такої можливості швидко приймати узгоджені рішення бракує на центральному рівні. В існуючій системі закладені протиріччя між різними гілками влади, а прийняття рішень зарегулюване. Так, багато з тих законодавчих рішень, ухвалення яких мало б дати країні можливість швидко розвиватись, лежать в парламенті місяцями. Зокрема, з економічного пакету 35 законів, які свого часу були внесені в парламент урядом, досі прийнято заледве третину.

Змінити систему прийняття рішень в державі – одна з цілей, яку ставить перед собою команда прем’єра, яка йде в парламент. Ефективність управління в сучасному світі, – і приклад Вінниці це підтверджує, – є суттєвою конкурентною перевагою. Володимир Гройсман зазначає, що на долю коаліції випало прийняття нелегких рішень. “Ми маємо змінити систему ухвалення рішень. Ми маємо бути швидкими, мобільними і максимально якісними. Не можна витрачати роки на один закон”.

Розуміння того, які закони потрібно приймати, кандидатам від нової партії «Українська стратегія» дає досвід проведення змін в країні, напрацьований за ці декілька років. Можна мати добрі наміри, але для того, щоб добитись успіху, цього недостатньо. Команда нинішнього прем’єра розпочала децентралізацію, перебудову системи медицини, освіти, соціального захисту, реформування економіки, енергетики, оновлення інфраструктури. Більшість цих змін сьогодні на півдорозі. І вінничани пам’ятають – і в місті не все одразу змінювалось. Потрібен був час і систематичні зусилля.

Відкриття спортивного осередку, Вінниця, 2012 р.

Саме тому в команді будуть ті, хто пліч-о-пліч з лідером розпочинали ці зміни і добре розуміють, що потрібно робити далі. Це переважно люди достатньо молоді, але які вже показали свою дієздатність і ефективність.

До речі, сам Володимир Гройсман – наймолодший прем’єр-міністр в історії України, але чи не єдиний з сьогоднішніх українських політиків має досвід і муніципального управління, і роботи у вищих органах державної влади в умовах сьогоднішніх перетворень. Це той досвід, який сьогодні надзвичайно потрібен, щоб країна успішно рухалась вперед.

Нові вибори  дадуть колишньому вінницькому голові нарешті можливість на центральному рівні створити власну команду – так, як це колись було зроблено у Вінниці, спираючись на яку, він зможе реалізовувати свої плани більш ефективно.

Засновник приватної гімназії “Дельфін” та креативного простору “Артинов” Андрій Піжевський розповів, чому логічно підтримати Гройсмана на виборах. “Відтоді, як Володимир Гройсман очолив уряд, я побачив європейський напрямок руху України. З'явилося підґрунтя для розвитку бізнесу, освітнього простору. Ми бачили правильний курс і результати. Прем'єр – людина молода, яка має реальний досвід в управлінні, і це дуже тішить. Ми маємо чудовий приклад – Вінницю, яка почала стрімко розвиватися завдяки рішенням Гройсмана”, – говорить він.

 

Соціологія показує, що рейтинг партії стрімко росте. Такий ривок за короткий час показує, що “Українська стратегія” легко проходить до парламенту. Високі стартові рейтинги з’явились ще тоді, коли прем’єр навіть не казав про самостійне балотування у Верховну Раду. Прогнози стануть ще більш позитивними, коли буде презентована якісно нова, перша десятка політсили. “Для мене участь у виборах – не просто бажання брати участь у виборах. У мене чіткий погляд на те, що може зробити Україну і українців сильніше”, – стверджує Володимир Гройсман.

Українська стратегія середнього класу

Наявність потужного, мобільного  і високоорганізованого середнього класу – ознака стабільності і запорука розвитку...

У першій десятці партії «Українська стратегія», окрім Гройсмана, ще двоє вінничан

Сьогодні на з'їзді політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» представлено першу десятку тих, хто...

Чого очікувати від партії Гройсмана “Українська стратегія”?

Нещодавно Володимир Гройсман оголосив, що йде на парламентські вибори на чолі нової політичної сили “Українська стратегія”....

Верховна Рада не дала голосів за відставку Прем’єр-міністра Гройсмана

Заяву про відставку, яку Прем’єр-міністр Гройсман подав до Верховної Ради минулого тижня, народні депутати не прийняли...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up