Верховна Рада не дала голосів за відставку Прем’єр-міністра Гройсмана

Заяву про відставку, яку Прем’єр-міністр Гройсман подав до Верховної Ради минулого тижня, народні депутати не прийняли – за відставку знайшлось лише 97 голосів з необхідних 226.

Перед голосуванням взяв слово Гройсман – нагадав, що пропонував новообраному Президенту спільно працювати над економічними реформами, які раніше не знаходили підтримки парламенту. Та консолідації у прийнятті інших законопроектів, які «лежать» у Верховній Раді. Але у глави держави очевидно було інше бачення. Також В. Гройсман вкотре сказав, що ніколи не тримався за посаду. І коли під час інавгурації Президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Ради і закликав Кабмін піти у відставку – він так і зробив. Хоча Президент не озвучив, кого він хоче бачити новим Главою Уряду, і за його закликом далі жодних дій не було. Натомість почалися розмови про дефолт.

– Я ніколи у своєму житті не тримався за жодну посаду і не збираюсь триматись…Але за останні 10 днів почали говорити про дефолт. Що таке дефолт? Це обнуління доходів українців, неконтрольована інфляція, зупинка економічного зростання, незрозумілий курс національної валюти. І я хочу сказати, що це точно не мій сценарій, і не сценарій для українців! – заначив Прем’єр.

Після виступу Гройсмана висловились зі своїми коментарями голови фракції та позафракційні депутати – одні з похвалою, інші з критикою.

Спікер ради Андрій Парубій перед голосуванням сказав, що поважає рішення Володимира Гройсмана піти у відставку, але Уряд повинен працювати, щоб не сталось економічного колапсу і повідомив, що він голосуватиме «проти».

– Важливо зберігати стабільність в Уряді, в державі, поки хтось робить експерименти над країною. Ви маєте працювати, щоб не допустити економічного колапсу, щоб був стабільний розвиток економіки. А для цього необхідно, щоб Уряд і Прем’єр продовжили роботу, - зазначив Андрій Парубій.

За підсумками голосування – лише 97 «за». Здебільшого голосували проти відставки, не голосували взагалі, або утримались – БПП та «Народний фронт». Підтримали відставку Володимира Гройсмана більшість депутатів Оппоблоку, «Самопоміч», радикали Ляшка та всі присутні депутати від «Батьківщини». З позафракційних – 31 голос «за».

Після провального голосування Прем’єр-міністр звернувся до народних депутатів з емоційною промовою, в якій не стримував себе у висловлюваннях:

– Я ніколи в своєму житті ні на кого не скидав відповідальність. Чи думаєте, я не розумію, наскільки складні питання сьогодні в нашій країні, наскільки людям непросто? Чи думаєте просто бути Прем’єр-міністром коаліційного уряду, в якому потрібно знаходити консенсусні рішення, які б забезпечили стабільність? Чи легко обслуговувати державний борг, який тільки в цьому році потрібно повернути 400 млрд гривень – це третина державного бюджету…. Ми знаємо один одного. Що ви, дехто, позиціонуєте себе перед телекамерами і хочете виглядати краще, ніж є насправді. Більше того, я тільки три роки є Прем’єр-міністром, в той час як дехто десятками років є у владі, і я сьогодні борюсь з тим, що ви створили – і конфлікт на Донбасі, і підірвали економіку та знищили соціальну політику держави. Сьогодні ми маємо це все «вигрібати» після вас. Я хотів би наголосити, для мене Україна це не просто місце на карті. Це велика європейська 45-мільйнна країна. Я розумію, що ви сьогодні «роздуваєте легені», штовхаючи повітря в інформаційний простір… Для вас важливі ваш мандат, ваш рейтинг, ваш значок, ваша недоторканість і багато іншого. А для мене важлива Україна і україніці!

Українська стратегія середнього класу

Наявність потужного, мобільного  і високоорганізованого середнього класу – ознака стабільності і запорука розвитку...

У першій десятці партії «Українська стратегія», окрім Гройсмана, ще двоє вінничан

Сьогодні на з'їзді політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» представлено першу десятку тих, хто...

Чого очікувати від партії Гройсмана “Українська стратегія”?

Нещодавно Володимир Гройсман оголосив, що йде на парламентські вибори на чолі нової політичної сили “Українська стратегія”....

Верховна Рада не дала голосів за відставку Прем’єр-міністра Гройсмана

Заяву про відставку, яку Прем’єр-міністр Гройсман подав до Верховної Ради минулого тижня, народні депутати не прийняли –...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up