Вакцинація від коронавірусу: які регіони отримають вакцини першими?

Вакцинація від коронавірусу: які регіони отримають вакцини першими?
  • Стало відомо, які регіони першими отримають вакцину від коронавірусу. Вінниччина є в списку теж.

МОЗ України визначило області, які першими отримають вакцину від COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

— Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно, —  розповідає Ляшко.

За його словами, шість областей: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька, а також Київ отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня.

Відео дня

Нагадаємо, що головний санітарний лікар та заступник глави МОЗ Віктор Ляшко повідомив, коли саме стартує вакцинація та коли відкриється запис на безплатне щеплення для громадян.

— Ми хочемо почати запис з 1 березня, тому, що з 1 березня ми будемо точно знати обсяги поставок вакцин на місяць, —  наголосив він.

Також Ляшко додав, що запис на вакцинацію буде доступний не лише для пріоритетних груп, серед яких люди віком від 60 років. Громадяни не з групи ризики опиняться у листі очікування та згодом отримають інформацію про місце та час щеплення.

У Вінницькій області готуються до вакцинації від COVID-19. Розпочали навчання медичних працівників чотирьох мобільних бригад та провели планування вакцинації  цільових груп на першому та другому етапах. На Вінниччині кількість тих, хто підлягає вакцинації на першому етапі, становить  9390 чоловік. Орієнтовна кількість осіб на другому етапі – 88 653 людини.

Опитування

Ви будете вакцинуватися від коронавірусу?

Фахівці Департаменту та Вінницького обласного центру громадського здоров’я популяризують питання вакцинації проти коронавірусної інфекції та розвінчують міфи.

Опитування

Чи повірили ви спростуванню найпоширеніших фейків про вакцинацію від COVID-19?

 

Читайте також:        

Три школи у Вінниці на карантині: для кого припиняється навчання з понеділка?

Вакцинація від коронавірусу в Україні: у МОЗ назвали п'ять етапів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Olga Olechka

    Нікому вона не потрібна, досить насмішок з людей
  • Vadim Sikalchuk

    Весь світ вакцинується,а тут тільки думають.ще тендер влаштуйте,хто перший отримає....
  • Sergey Belozor

    Люди стають зомбі від таких вакцин
  • Sergey Belozor

    Це для бідних , багаті будуть pfaser колоти

    Sergey Belozor reply Sergey Belozor

    Olga Olechka ви ж не врачиха. Звідки такі розумні речі знаєте !

    Olga Olechka reply Sergey Belozor

    Живу без вакцин, дитина також і безліч знайомих і ніяких хвороб ❤️Вакцини не діють, а калічать, живіть спркійно🙏☀️

    Sergey Belozor reply Sergey Belozor

    Olga Olechka спасає, а вакцини гірші менш ефективні і мають побічки

    Olga Olechka reply Sergey Belozor

    Сергей Белозор хай колять, це їх не спасе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up