Три школи у Вінниці на карантині: для кого припиняється навчання з понеділка?

Три школи у Вінниці на карантині: для кого припиняється навчання з понеділка?
  • Наразі сьогодні, 19 лютого, у Вінниці повністю припинили навчання та закрились на карантин три школи.
  • З понеділка, 22 лютого, школярі старших класів на Вінниччині переходять на дистанційну форму навчання. 

На Вінниччині збільшується кількість хворих на коронавірус. Вчора в області зареєстрували 581 нових випадків.

Три школи у Вінниці на карантині

«В школах Вінниці спалах захворюваності на ковід. В школі-гімназії номер 6 хворіють близько 30 вчителів, 5 з яких у лікарні. І навіть мови не йде, про те, щоб припинити навчання і школу закрити на карантин. І вчителі і учні наражаються на небезпеку, але ніяких дій не приймається і все тихенько замовчується», — такий допис розлетівся по вінницьким групах у соцмережах.

Відео дня

Ми дізнались, чому замовчують ситуацію у начальниці департаменту освіти вінницької міської ради Оксани Яценко.

— Ніхто ситуацію не замовчує. Школа закривається, коли 50% вчителів та учнів йдуть на самоізоляцію. Наразі у Вінницькій територіальній громаді закрили три школи у зв’язку з тим, що там на самоізоляції через коронавірус понад 50% вчителів та учнів. Це школа в селі Щітки, та школи №18 та №34 у місті, — пояснила нам посадовиця.

За її словами, у школі №6 є випадки коронавірусу, ОРВІ та грипу. Але немає 50% вчителів та учнів в класах, які пішли на самоізоляцію.

Для кого припиняється навчання з понеділка?

З наступного тижня на Вінниччині в усіх школах області запровадять змішану форму навчання. До школи ходитимуть лише учні молодших класів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Змінити формат навчання вирішили через збільшення кількості захворілих на COVID-19.

— Тому вирішили, що з понеділка у всіх школах області учні 5-11 класів знову переходять на дистанційне навчання. 1-4 класи продовжують ходити в школу, — йдеться у дописі.

За словами Оксани Яценко, у Вінниці ще не було офіційного рішення про перехід на дистанційне навчання. Засідання комісії має відбутися сьогодні, 19 лютого. На ньому винесуть відповідне рішення та оприлюднять протокол.

Рішення комісії

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації через коронавірус, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо навчання вінницьких школярів.

Тож, з 22 лютого учні 1-4 класів навчатимуться у звичайному режимі, згідно з затвердженим розкладом занять з обов'язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Щодо учнів 5-11 класів, то вони навчатимуться дистанційно, згідно з затвердженим розкладом навчальних занять.

— Для учнів спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням ВМР з 22 лютого буде продовжено здійснення організації освітнього процесу у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов'язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог, — розповідають у прес-службі «Вінницька міська рада».

 

 

Читайте також:        

Україна з понеділка повертається до адаптивного карантину. Що відомо?

Вінниччина лідирує за кількістю випадків. Яка ситуація з COVID в Україні?

Яка ситуація з COVID-19 в Україні та Вінниччині станом на 15 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Тетяна Поліщук

    Вже задовбали,дайте дітям навчатися!Може всі будемо дома сидіти,заводи,фірми, магазин все закрийте.Порушуєте конституційне право дітей на освіту!
  • Татьяна Панчук

    Мне нравиться с 1го по 4 е учаться ,остальные на дистанционке)С 1 по 4 е классы что бесмертные???к ним ничего нецепляеться???если уже закрывать то всех!
  • Laura Palmer

    Те, що не закрили початкову школу, "заслуга" виключно батьків.
  • Татьяна Клементьева

    Замовчують  бо це вигідно ім ,  а наші діти кому потрібні тільки нам а не їм .Діти в садок ідуть у мороз а школу на тиждень закрили  ой мороз то задумайтесь ,так звісно бо є хворі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up