У вінницьких лікарнях перебої з киснем. Влада закликає уряд втрутитись

У вінницьких лікарнях перебої з киснем. Влада закликає уряд втрутитись
  • В Україні сьогодні обмежена кількість таких постачальників медичного кисню, які зі зростанням споживання вже не справляються з поставками.
  • Ліцензії на медичний кисень постачальникам та виробникам видаються державою.
  • Для вінницьких лікарень, де лікують «ковідних» хворих, поставки здійснює Львівський хімічний завод. І вже мають місце затримки у поставках.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов в ефірі телеканалу «Україна 24» та звернувся до Уряду втрутитись в цю ситуацію.

— Я звертаюсь до Уряду — надати можливість іншим постачальникам отримати відповідні ліцензії або тим виробникам, які можуть продавати його медичним закладам в балонах, — зазначив Сергій Моргунов. — Друга важлива проблема: наш обласний лабораторний центр МОЗ щодня робить близько 2500 ПЛР-тестів. І вони уже не встигають це робити на своїх потужностях.

Він зазначає, що необхідно повернутись до минулорічної ситуації, коли Уряд надавав можливість приватним або комунальним лабораторним центрам робити такі дослідження. І, звичайно, на це потрібне відповідне фінансування, як це було торік.

Відео дня

Ще одна проблема, яка потребує оперативних рішень на рівні держави, це своєчасна виплата коштів Національною службою здоров’я України за «ковідні» пакети послуг. Бо через затримки працівники «ковідних» відділень не отримують вчасно заробітну плату.

 

13.jpg

— По місту маємо затримку за лютий місяць. Ми неодноразово зверталися до НСЗУ – результату поки немає. У Вінниці ми ще даємо муніципальну надбавку персоналу наших міських лікарень, тож можемо підтримати наших медиків. Але ж є обласні медзаклади на території міста і опорні лікарні в районах, — зауважив міський голова. — Ми можемо втратити висококваліфікованих працівників, які не отримують вчасно зарплату.

Про кількість хворих в лікарнях

У міських лікарнях Вінниці розгорнули 805 ліжко-місць для хворих на COVID-19. Станом на 18 березня у них лікують 676 пацієнтів. З яких 583 підключені до кисню.

— В реанімаційних відділеннях і палатах інтенсивної терапії перебуває 64 хворих на Сіпап. Всі ліжка зайняті, —  каже Моргунов.

За його словами, на коронавірус хворіє 7543 жителія Вінниці.

12 березня мер Вінниці Сергій Моргунов заявив про критичну ситуацію: в міських лікарнях зайняті 709 місць для хворих на коронавірус з 805, а також зайняті всі місця в реанімації.

Обмеження у місті

Через стрімке зростання захворюваності весняні канікули для учнів шкіл були перенесені на 2 тижня раніше. Після закінчення канікул, з 16 березня, учні 1-11- х класів перейшли на дистанційне навчання. І зараз захворюваність на «ковід» серед школярів скоротилась втричі, серед вчителів – удвічі.

13 березня вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити в місті обмеження червоного рівня.

Також з 13 березня у місті заборонені будь-які масові заходи, не працюють заклади спорту та культури. Національна поліція і Держпродспоживслужба посилили заходи контролю щодо дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання міста.

 

Читайте також:

На Вінниччині виявили мутований «британський» штам коронавірусу

Павлик з Могилів-Подільського вже на небесах. Дитина померла в лікарні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Andrij Kotok

    Напевно Вінниця живе у 19 сторіччі
  • Олег Загурський

    Раби
  • Натали Мищенко

    А где же деньги,которые сэкономили на новогодних локациях и ёлке?
    Ни елку люди не увидели,ни кислорода нет...
  • Ольга Набурович

    А заклади спорту закрили по принципу?  Сало, це сила, а спорт це могила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up