Вінниччина не в «червоній зоні», але дуже поруч. Все про карантин, штрафи та обмеження

Вінниччина не в «червоній зоні», але дуже поруч. Все про карантин, штрафи та обмеження
фото: suspilne.media
  • Вінницька область наразі знаходилась на порозі «червоної» зони. Сьогодні у нас + 940 нових хворих. 
  • В області продовжують діяти обмеження «помаранчевої» зони. Тим часом у Вінниці додали деякі обмеження і «червоної».
  • Якщо коротко охарактеризувати ковідну ситуацію у регіоні: захворюваність стрімко росте, місць у лікарнях мало.

Вінниччина ставить антирекорд за антирекордом за кількістю інфікованих COVID-19 за добу. Ні влада Вінниці, ні голова Вінницької облдержадміністрації не може встановити «червону зону» адаптивного карантину. Про це розповів очільник ОДА Сергій Борзов.

Від завтра, 13 березня, у Вінниці посилюють карантинні обмеження. Вводять нові заборони.

Хто ж встановлює карантинні зони?

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров'я протягом 48 годин.

Відео дня

Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування «червоного» рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш, ніж п’яти днів поспіль.

Коли можуть ввести «червону» зону?

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників:

  • завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я — більше 65 відсотків
  • кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення — менше 300
  • кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення — більше 60
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) — більше 20 відсотків
  • зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом — більше 50 відсотків.

«Сьогодні Вінницька область перевищила лише один показник — рівень госпіталізації.  Майже удвічі. Але не динаміку зростання! За сьогодні відкрили ще 120 додаткових «ковідних» ліжок в районних лікарнях.  Після обіду провів нараду із головами громад та головними лікарями «ковідних» лікарень. Вони мають перевірити наявність кисню та розглянути можливість відкриття додаткових ліжок. Скажу більше: до «червоної зони» ми ближчі за показниками грипу, аніж «ковіду», — продовжує Борзов. — Ми залишаємось у «помаранчевій зоні» адаптивного карантину.  «Помаранчевий» – попереджувальний рівень. На Вінниччині він запроваджений з 24 лютого. Так, це свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні. А значить — може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів».

Які нині в області діють карантинні обмеження?

З 24 лютого на Вінниччині заборонені:

  • масові заходи за участі більше 20 осіб
  • робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів
  • планові госпіталізації в лікарнях
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури
  • прийом нових змін в дитячі табори
  • обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

За порушення карантину — штраф

«Які покарання за порушення умов карантину? Штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тисяч грн) або арешт на 6 місяців Обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби.Позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб, — каже Борзов. — Не наражайте на небезпеку себе та близьких.  Попереду вихідні. Прошу вас: залишайтеся вдома. Бережіть себе і свою родину».

 

Читайте також:

Понад 900 нових випадків та 13 смертей. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

В Україні за добу виявили майже 13 тисяч нових випадків COVID-19. На Вінниччині — 940

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Александр Буяльский

    борзов  че ты творишь-квн и прочее давно закончилось---только Красная Зона
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up