У важкому стані в лікарні 15-річна вінничанка з підозрою на коронавірус (Брифінг Скальського)

У важкому стані в лікарні 15-річна вінничанка з підозрою на коронавірус (Брифінг Скальського)
  • На Вінниччині станом на сьогодні, 30 березня, зареєстрували 79 підозр на коронавірус COVID-19, лабораторно підтвердили 23 випадки захворювання.

За  даними  Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України, станом 11 годину 30 березня  у  Вінницькій  області  у 39 випадках коронавірус не виявили. Зразки матеріалів від  17 хворих ще досліджуються. Про це сьогодні під час онлайн брифінгу в ОДА повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

Він також зазначив, що за вчорашній день відібрали понад 200 зразків матеріалу для лабораторних досліджень, які передано до обласного лабораторного центру.

—  Матеріал відбирався, в першу чергу, від критичних медичних працівників, а також від контактних осіб по вже виявлених випадках. Тож сьогодні ми будемо мати нову статистику, — каже Скальський.

Відео дня

Також голова ОДА повідомив про новий випадок підозри на COVID-19 у 15-річної дівчини з Гайсинського району, яку ушпиталили в Гайсинську ЦРЛ. Стан дівчини важкий, проте швидкий тест на грип та коронавірус негативний. Проводиться лабораторне дослідження шляхом ПЛР-тесту.

 

 

Очільник області зазначив, що пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками та з підозрою на Covid -19 перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих  палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний, окрім випадку із дитиною, яка перебуває на лікуванні в Могилів-Подільській лікарні, стан її залишається важким.

— Наразі у всіх виявлених випадках захворювання на коронавірус визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом, — повідомляє губернатор.

За його словами, у лікарнях області розгорнули 524  інфекційних ліжка.

—  При потребі, кількість ліжок для лікування хворих на коронавірусну хворобу, або з підозрою на неї, буде збільшена, шляхом перепрофілювання інших ліжок або цілих медичних закладів, згідно плану, — обіцяє Скальський.

В Україні, нагадаємо, зареєстровано 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. В усіх областях, за виключенням Миколаївської, на даний час зафіксовано випадки захворювання на COVID-19.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Надежда Гесик

    Яка може бути статистика, коли тести не робляться навіть тоді, коли є симптоми:висока температура, запалення легень?
  • Лиля Лакеева

    Можна все сперти на вірус

    Вася Пупкін reply Лиля Лакеева

    Так,навіть "несподівану" вагітність :)
  • Жека Делов

    Мені цікаво , яка ця підозра і на яких симптомах вона заснована.
  • Ирина Хонякина

    А хто такий "губернатор"??! Ми прокинемось не в своїй країні???!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up