Спалах курячого грипу: спалили 22 тисячі голів. Кажуть, ситуація під контролем

Спалах курячого грипу: спалили 22 тисячі голів. Кажуть, ситуація під контролем
  • На Вінниччині зафіксували епідемію грипу птиці. Ситуація перебуває під контролем Держпродспоживслужби.

В селі Бугаків Немирівського району Вінницької області на підприємстві "Хутір" діагнозували грип птиці. До епізоотичного осередку також віднесли  господарства "Немирів-Поділля" та "Колосок".

— Станом на 09:00 21.01.2020 р. в епізоотичному осередку умертвлено безкровним методом та спалено 22 550 голів птиці, — повідомляє Держпродспоживслужба.

Зразки біоматеріалу будуть направлені для проведення відповідних досліджень та зберігання в міжнародну референс-лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) у м. Вейбридж (Англія).

Відео дня

Ситуація перебуває під контролем Держпродспоживслужби:

  • Ведеться постійна робота з торговими партнерами.
  • Заходи з локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці продовжуються.

 

Читайте також:

Іграшки на смітнику біля дитбудинку «Малятко». Як пояснило це керівництво закладу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Маринка Бурлачук

    Була на днях в Гайсині на  автовокзалі так там стоїть такий сморід що дихати просто не можливо але як мені потім пояснили що це камази з Ладижина з Курочки Ряба вивозять відходи і дійсно йдуть повні  камази накриті бризентом .... Мені от просто цікаво куди вони його це все вивозять ??? І чому люди цим дихають??? Чому там не має перевірок???

    Маринка Бурлачук reply Маринка Бурлачук

    Сергій Стасюк да я співчуваю тим людям, яким доводиться житти біля такого сморіду, якщо воно при 0° температурі  так смердить боюся навіть уявити що робиться при +20° тепла....

    Сергій Стасюк reply Маринка Бурлачук

    Маринка Бурлачук вивозять на поля як добриво літом особо жесть як біля сила в канати насипають можна задихнутись
  • Тамара Ковязина

    Сомневаюсь,что сожгли,уже на прилавках

    Тамара Ковязина reply Тамара Ковязина

    Maryna Frunze если правда,то я успокоилась,хотя и очень удивлена

    Maryna Frunze reply Тамара Ковязина

    Тамара Ковязина

    Maryna Frunze reply Тамара Ковязина

    Тамара Ковязина

    Maryna Frunze reply Тамара Ковязина

    Тамара Ковязина пялять від понеділка і до сегодні! Поки не спалять 98тисяч курей! Все під наглядом МЧС!!!!!
  • Martin Libher

    интересно цены на прилавках как поменяються и что за куры будут на рынке и магазинах

    Martin Libher reply Martin Libher

    Maryna Frunze  ну це не скрізь так, а скільки до цього продали яєць тощо, вірус не за день знайшли

    Maryna Frunze reply Martin Libher

    Martin Libher наші Бугаківські кури всі тупо палять! Тому жодна курка не попаде на ринок!!! Я з с.Бугаків!!!! Пялять з понеділка і по сегодні кожен день! Поки не палять 98тисяч!!! Всі до одної!!!!
  • Игорь Яремчук

    Придурки, вигадали (згдали) псевдовірус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up