ГРВІ та грип в області. За тиждень меддопомоги потребували майже 5 тисяч хворих

ГРВІ та грип в області. За тиждень меддопомоги потребували майже 5 тисяч хворих
  • Вінничани хворіють на різні недуги. Не відступає коронавірус, але не оминули нас і сезонні вірусні інфекції.
  • Спеціалісти МОЗ поділилися, яка ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області.

— На 16-му тижні 2021 року у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 307,7 випадки на 100 тис. нас. та є на 45,6 % нижчим базового рівня, — зазначають у вінницькому лабораторному центрі. — Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 4733 осіб, серед захворілих 1459 (30,1 %) дітей. Було госпіталізовано 39 осіб в т. ч. 30 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Де найбільше хворих? Виявили спалахи у Калинівському, Козятинському, Тиврівському та Піщанському районах.

Відзначимо, що з початку епідемічного сезону на Вінниччині щеплення отримали 22 тисячі 645 людей.

Відео дня

Як відрізнити COVID-19 від грипу за першим симптомом?

Дослідники Університету Південної Кароліни опубліковані дійшли висновку, що вже при перших симптомах видно, чи це COVID-19, грип чи застуда та обрати своєчасне лікування. Вони проаналізували тисячі історій хвороб респіраторних захворювань, звертаючи увагу на послідовність появи симптомів. На основі отриманих даних, склали найбільш вірогідні послідовності появи симптомів коронавірусу та порівняли їх з грипом, застудою та алергією. Їх схему опублікувала Українська правда:

Вчені побудували наступну залежність між основними респіраторними хворобами і їхніми першими симптомами:

  • якщо спочатку піднімається температура — це COVID-19;
  • якщо першим з’явився кашель — це грип;
  • спершу заболіло горло — застуда;
  • сльозяться очі та нежить — це алергія.

Дослідники зауважують, не у всіх недуга протікає однаково. Втім, у переважній кількості випадків, симптоми хвороб проявляються саме у такому порядку.

Covid-19 схожий і з туберкульозом. За допомогою цієї інфографіки, яку редакція 20minut.ua склала за даними Центру здоров'я, можна порівняти клінічні прояви та симптоми обох недуг:  

 

Читайте також:

Громадські місця і COVID-19. Коли важливо бути у масці та як захиститися від недуги

COVID-19 в Україні. За добу госпіталізували майже п'ять тисяч хворих

Протестували менше, госпіталізували так само. Нові дані про COVID-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Александр Сулима

    Цікаво якщо хворіти грипом і здати тест на ковід що покаже
  • Наталия Радченко

    Я бы поспорила. У моего сына всегда все болезни начинаются с высокой температуры, а уже потом может быть и другие признаки. Но в основном 39.0°С  пять дней подряд без других признаков. Причем температура забивается ооочень тяжело (((.
  • Наталия Гайвак

    Чудасія.Невже зараз на грипп хтось хворіє?

    Ivan Zharyi reply Наталия Гайвак

    Наталия Гайвак омг!!! 😱 поцікавтесь ще скільки з них потребували кисню
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна ліквідувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up