Громадські місця і COVID-19. Коли важливо бути у масці та як захиститися від недуги

Громадські місця і COVID-19. Коли важливо бути у масці та як захиститися від недуги
  • Пандемія затягнулася і уже все більше людей нехтує карантинними правилами. Однак обмеження — це поки єдиний захист від недуги. Маску не лише потрібно носити, а й робити це правильно.

Медики закликають носити маску правильно у громадських місцях. Робити це радять і у парках та скверах. Хоча вірус не затримується на відкритому повітрі, не завжди є змога дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1-1,5 метра від інших.

Носіть маску в місцях скупчення людей, коли ви:

  • тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  • перебуваєте на дитячих майданчиках;
  • стоїте в черзі за кавою тощо.

Відео дня

Перебуваючи в громадських місцях на відкритому повітрі:

  • наскільки це можливо уникайте скупчення людей;
  • намагайтеся максимально дотримуватися фізичної дистанції;
  • обмежте час перебування з іншими людьми;
  • одягайте маску щоразу, коли немає змоги зберігати фізичну дистанцію від інших.

«Маска — наш «щит», який допоможе зменшити розповсюдження вірусу. Але вона не захистить, якщо її носити не правильно! Переконайтеся, що ваша маска повністю закриває й ніс і рот. А не висить на підборідді, під носом або лише на носі, на одному вусі чи на руці, — зазначають на сайті ОДА. — Не забувайте мити руки водою з милом принаймні 20 секунд після того, як ви перебували в громадському місці, чхали чи кашляли. Якщо такої змоги немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить щонайменше 70 % спирту».

Краще за можливості продовжувати залишатися вдома, обмежити коло спілкування та пам'ятати — людина без симптомів може поширювати вірус.

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні. За добу госпіталізували майже п'ять тисяч хворих

Як уберегтися від укусів кліщів? Алгоритм дій та ТОП-7 важливих рекомендацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Елена Кравченко

    Себе на.епите намор.ник.конституцию изучите вначале.

    Наталья Горошко reply Елена Кравченко

    Намордник на вирус - эта идиотизм. Все равно что открытые ворота для собаки
  • Wolwo Wolwo

  • Wolwo Wolwo

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up