В Україні зафіксували вже 645 випадків: головне про коронавірус за 31 березня

В Україні зафіксували вже 645 випадків: головне про коронавірус за 31 березня
Фото: @solodarv
  • В Україні 20 днів тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

За даними ЦГЗ, станом на 22.00 31 березня в Україні 645 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 ПЛР-дослідженням. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 10 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10.00 в Україні було 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало. За добу було підтверджено 69 нових випадки.

На Вінниччині 31 березня зареєстрували 36 хворих на коронавірус. За останню добу дослідили 184 зразків. Таку інформацію поширили ще вранці. До кінця дня оновлені дані на сайті Вінницького лабораторного центру МОЗ не розмістили.  

Відео дня

Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працює в цілодобовому режимі. Наразі відбувається перепрофілювання визначених медичних закладів для прийому та лікування пацієнтів першої хвилі в дві черги з випадками на тяжку респіраторну хворобу COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я України оновило стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Стаціонарне лікування має обов'язково надаватися:

  • хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;
  • пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

А тим часом у Подільському регіональному центрі онкології захворіли на коронавірус медики та пацієнт урологічного відділення.

— На період карантину (орієнтовно до 24 квітня) ПРЦО призупиняє госпіталізацію планових онкологічних хворих до відділень хірургічного профілю. Водночас, відділення радіології, хіміотерапії, клініко-діагностичної лабораторії, радіонуклідної діагностики, АГЧ, а також рентгенологічне, ендоскопічне і УЗД-відділення, адміністрація закладу і поліклініка (за виключенням урологічного кабінету) працюють, як і працювали, — зазначає головний лікар Володимир Шамрай.

За його наказом, онкохворі з ознаками ургентних хірургічних станів будуть направлятися на лікування до Міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Вінниці та обласної лікарні імені Пирогова.

У зв’язку з карантином та з тим, що зупиняється економіка, втрати Вінницького міського бюджету будуть досить суттєві. Про це заявив мер Сергій Моргунов під час спільного брифінгу з очільником області Владиславом Скальським.

— Ми вимушені звернути багато програм капітального будівництва. Для нас найбільше завдання на сьогодні — це забезпечити потреби медичних закладів. Ми скасовуємо заходи святкування Дня Європи, навіть якщо буде відмінений на карантин, — повідомив Моргунов.

За його словами, гроші, які мали бути направлені на святкування Дня Європи направляють на медичну галузь міста.

 

Читайте також:

Коронавірус в області: 32 підтверджені випадки та 81 підозра

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vasa defrar

    Срочно куплю дачку :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up