На Вінниччині ще одна православна громада приєдналася до ПЦУ

На Вінниччині ще одна православна громада приєдналася до ПЦУ

Ще одна вінницька громада одноголосно ухвалила рішення про приєднання до Помісної Православної церкви України. Але перед цим було тривале обговорення ситуації в церковному житті України.

Православна громада церкви Різдва Пресвятої Богородиці у селі Микулинці Літинського району, що на Вінниччині, перейшла до ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Після тривалого обговорення ситуації в церковному житті України громада одноголосно ухвалила рішення про приєднання до Помісної Православної церкви України.

Варто зазначити, у Вінницькій області близько 320 парафій Московського патріархату, з яких вже 20 перейшли в автокефальну церкву. Крім того не менше 10 готуються до приєднання.

Відео дня

Читайте також:

На Вінниччині розгорівся гучний скандал через перехід прихожан в ПЦУ
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віка Білик

    Пирогово! Приєднуйтесь!

    Вася reply Віка Білик

    В 2013 році вже "прокидалися" и шо маємо? Ані Юропи, ані роботи..
    Куди приєднуватися - до церкви, котра вважає себе мессією - он ажно флаг України паплюжить. А усім це по хрену ж

    Поpошок reply Вася

    Треба було вчитись, а не буї пінати, тоді мав би роботу. Вася ти

    Вася reply Поpошок

    Смієшся?
    Я скакав наче шалена мапа.
    Я горлав "Нас багато нас не переорати!", я запевняв, що Ющенко пре у Президенти і він або Президент, або фальсифікація
    І що маю? Буй?
    Ні, декілька буйов
  • Юрий Комар

    сабаров проснись
  • Алла Матієнко

    Та хто ви такі щоб з Богом воювати?! Чиновникам на руку, а ви просто як стадо овець, куди погнали туди і йдете. Луче б якісь дії зробили щоб чужих дітей не вбивали.
  • Next

    Слава Богу, Варфоломію, Філарету, Симеону, Епіфанію і Порошенку. Анафема Путіну і його розкольницькій православній церкві (РПЦ) -відділу ФСБ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up