До Помісної церкви України перейшли 33 громади: найбільше на Вінниччині

До Помісної церкви України перейшли 33 громади: найбільше на Вінниччині
Митрополит Симеон та громада Свято-Преображенського собору першими перейшли до Помісної церкви України. Вони оголосили про перехід від УПЦ МП вже на на наступний день після Об'єднавчого Собору.
  • Релігійно-інформаційна служба зробила інтерактивну карту, щоб зафіксувати переходи релігійних громад до Помісної церкви України від церкви УПЦ МП.
  • Нині 33 громади оголосили про перехід до ПЦУ. Із загальної кількості майже половина громад — вінницькі.
  • Тоді як більше 1000 громад у нашій області під порядкуванням УПЦ МП

Після Об’єднавчого собору, який пройшов 15 грудня 2018-го, щонайменше 33 громади православної церкви Московського патріархату оголосили про свій перехід до новоствореної Помісної церкви України.

Релігійно-інформаційна служба зробила інтерактивну карту, на якій позначають, які громади вже перейшли до ПЦУ.

«Представлена нами карта – спроба каталогізувати усі висвітлені випадки виходу громад із УПЦ (МП) та продемонструвати дійсні масштаби й географію цього явища. Без бачення вказаних факторів, як вважаємо, годі вести мову про розуміння самого явища переходів, їхнього впливу на суспільство тепер і в майбутньому», — йдеться у поясненні на сайті служби.

Відео дня

Найактивніше віряни УПЦ МП переходять до нової церкви на заході України.

  • 4 громади на Львівщині;
  • 3 громади на Хмельниччині
  • 3 громади на Чернівеччині;
  • 3 громади на Волині.

За кількістю переходів лідирує наша область, де 14 громад вже оголосили про перехід до нової об’єднаної української церкви.

За даними інституту релігійної свободи станом на 1 січня 2017 року в Україні було 12 653 громад Української православної церкви Московського патріархату. З них 1053 громади у Вінницькій області.

Нагадаємо, 6 січня, Помісна церква України отримає Томос від Вселенського патріархату в Стамбулі. Історичну подію висвітлюють в режимі реального часу декілька ЗМІ. Трансляції на ютубі:

Нагадаємо, українська делегація поїхала за Томосом: серед священиків наш Симеон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (68)
  • Next

    Потрібно у канонічних церквах ПЦУ Христа славити. Бо до сектантів РПЦ йти — то гріх. Для карми не корисно!

    Задунайский Торонтуй reply Next

    ПЦУ? СЦУ!
  • Гена Деменков

    Что то восток Украины не переходит. И правильно делает, мы верны УПЦ МП! Вот вам и объединение  православия! Наоборот раскол ещё больше.
  • Наталія Шахова

    ТАК-ТАК. ТІЛЬКИ ЦЯ СЦУ НАРОДИЛАСЬ, А КРАСТИ ВЖЕ ДОБРЕ ВМІЄ. ПРОФСІОНАЛИ НАРОДЖУВАЛИ.
  • Вiталiй

    Слава Варфоломiю, Митрополиту Киiвському та всiеi України Епiфанiю, патрiарху Фiларету, митрополиту Семеону та нашому нинiшньому та майбутньому президенту Петру Олексiйовичу Порошенко! РПЦ - Гундяевсько-сатанинська секта.

    Next reply Вiталiй

    10000%!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up