Житомирське «Полісся» поступилося «Ниві-В»

Житомирське «Полісся» поступилося «Ниві-В»

Матч між «Поліссям» (Житомир) і «Нивою-В» в рамках 16 туру чемпіонату України з футболу (друга ліга) проходив у Коростені, на стадіоні «Спартак». Наш суперник після двох сухих поразок перебував на передостанній сходинці турнірної таблиці, тож вінничанам бажано було брати 3 очки. 

Матч відбувався на важкому мокрому полі, після дощу. Глядачів прийшло не дуже багато. Але серед них виявився губернатор Житомирщини. Обидві команди прагнули зробити гарний подарунок своїм наставникам (Едуарду Хаврову і Денису Колчину), які днями відсвяткували свої Дні народження.

Обидві команди почали гру без своїх центральних захисників. У «Полісся» дискваліфікацію відбував Микола Жовтюк, у нивівців – Вадим Хохлов. Номінальні господарі поля прагнули взяти реванш за поразку в першому колі на цьому ж стадіоні з рахунком 0:4. Ще однією інтригою була участь у матчі форварда «Полісся» Віктора Коро вікова. Як відомо, на початку сезону він був на перегляді у «Ниві-В», але все ж опинився у поліському клубі, де відзначився кількома голами.    

Дебют був за господарями. На 7-й хвилині житомиряни мали нагоду відзначитися. Юрій Малей, який вискакував перед голкіпером, не встиг підставити ногу під швидку передачу. На 12-й хвилині він знову пробивав, але вище воріт. На слизькому полі такі удари були доволі небезпечними.      

Відео дня

На 13-й хвилині Дмитро Куделькін з порушенням правил припинив небезпечну атаку вінничан у підкаті, і був  покараний першою у матчі жовтою карткою.

На 16-й хвилині чудово зіграв форвард «Ниви-В» Ярослав Браславський. З правого флангу, немов танк, він увірвався у карний майданчик господарів, «не помічаючи» трьох захисників, у оточенні яких перебував. Ярослав непогано пробив, але на жаль, потрапив у дальню штангу.   

На 23-й хвилині «Нива-В» знову могла відкривати рахунок. Ярослав Браславський з лівого флангу (зі штрафного) виконав подачу. Воротар Дмитро Михєєв проводжав м’яч очами. Він думав, що круглий вийшов за межі поля. Але його все ж дістав Ігор Маляренко, і з гострого кута головою спрямовував у ворота. На жаль, поруч зі штангою.     

Тиск вінничан приніс результат на 27-й хвилині. Після знову ж таки подачі з лівого флангу у вільну зону увірвався Олексій Разуваєв і технічно перекинув м’яча повз голкіпера. 0:1!

Вже через дві хвилини Разуваєв знову опинився на ударній позиції. Цього разу після невдалого пострілу Олексія з лінії карного майданчику м’яч пройшов поруч з правою штангою. 

У «Полісся» активністю відрізнявся Віктор Коровіков. На 32-й хвилині він намагався замкнути прострільну передачу, але форварда випередив голкіпер Андрій Кліщук.

У нашій команді продовжував радувати технічними діями Ярослав Браславський. Він не лише не боявся брати гру на себе, але й обігрував захисників та віддавав передачі під удар партнерам. Щоправда, комбінації не завжди проходили – напевно, через слизький газон. На 37-й хвилині зарядженість на боротьбу Браславського зіграла з ним злий жарт. У простій ситуації, під виконання штрафного удару, Ярослав вибіг назустріч до удару і отримав від арбітру «гірчичник».

В кінцівці тайму житомиряни почали ще більше тиснути. Вони постійно шукали у карному майданчику Віктора Коровікова.

Але нивівці чітко відбивалися великими силами і не давали господарям виконувати удари із небезпечних позицій.

Другий тайм розпочався досить тривожно для вінницьких футболістів. На 50-й Віктор Коровіков знову був з м’ячем біля наших воріт, але арбітр зафіксував офсайд.    

На 52-й хвилині господарі привезли собі гол буквально на рівному місці. Олег Охріменко замкнув простріл у … власні ворота. Голкіпер не одразу зарахував гол. Адже м’яч пройшов через дірку у сітці. Але згодом розібрався і зарахував м’яч! 0:2. Це вже серйозна заявка на загальний успіх.

Білосніжна форма вінничан вже давно покрилася багнюкою від мокрого поля. Але це їх анітрохи не бентежило. Вони не боялися падінь, підкатів і не цуралися силової боротьби.      

На 64-й хвилині нашого таранного форварда Ярослава Брацлавського, який віддав багато сил боротьбі, змінив молодий Максим Яськов. Він швидко заробив жовту картку за небезпечний підкат.

Перед цим вінничани ледь не збільшили рахунок – після розіграшу кутового удару круглий пролетів поруч зі штангою. Далі гра трохи заспокоїлася. М’яч частіше бував у центрі поля. Водночас «Нива-В» не поспішала грати на утримання рахунку, відходити у глухий захист. Навпаки, наші хлопці при першій можливості намагалися бігти до чужого штрафного майданчику, але й швидко поверталися «додому».

Тим часом у діях «Полісся» почали помітно відчуватися нервозність і поспіх. Житомиряни шукали ключі до наших воріт, але нивівці акуратно блокували всі їхні потуги. На 81-й хвилині у карному майданчику «Ниви-В» впав Сергій Загідулін, який вийшов на заміну. Арбітр у цьому випадку порушення не побачив.  

У фінальні хвилини господарі більше контролювали м’яч, але лише тільки на підступах до карного майданчику «Ниви-В». Арбітр додав 5 хвилин до основного часу, у які рахунок не змінився.  Як і раніше, впевнено діяв наш кіпер Андрій Кліщук. Закономірна перемога команди Василя Вовка і Дениса Колчина, друга поспіль.  

   

 «ПОЛІССЯ» (ЖИТОМИР) – «НИВА-В» (ВІННИЦЯ) - 0:2 (0:1).

15:00. м. Коростень. Стадіон «Спартак»

Арбітр: Денис Резніков (Каменське)
Асистенти: Олег Притула (Львівська область), Юрій Ковальчук (Львів)
Резервний арбітр: Павло Дубровець (Житомир)
Інспектор: Борис Трач (Тернопіль)

Голи: Олексій Разуваєв (27), Охріменко (автогол, 52).  

Жовті картки: Куделькін (13) – Браславський (37), Разуваєв (58), Яськов (71).     

 

«Полісся»: 1. Дмитро Міхєєв (в, к), 28. Олександр Дехтяренко. 23. Ерік Тарасенко, 9. Олег Охріменко, 20. Дмитро Куделькін, 24. Сергій Коломієць (11. Максим Зайнчковський, 85), 22. Артем Ковтун, 10. Ігор Олексієнко, 27. Юрій Малей (7. Сергій Загідулін, 72) , 25. Сергій Дячук, 77. Віктор Коровіков.

Головний тренер – Едуард Хавров.

 

«Нива-В»: 99. Андрій Кліщук (в), 8. Дмитро Попов, 9. Ярослав Браславський (Максим Яськов, 64), 11. Ігор Маляренко, 15. Олексій Разуваєв (7. Олександр Темерівський, 85), 19. Дмитро Осадчий (4. Олександр Дугієнко, 29), 24. Колінс Нгаха (к) (16.Тимофій Брижчук, 77), 31. Сергій Андрєєв, 33. Роман Гудак, 34. Андрій Карвацький, 55. Олег Дмитренко.

Головний тренер – Денис Колчин.

 

Головний тренер «Ниви-В» Денис Колчин прокоментував прес-службі нашого клубу підсумки гри з «Поліссям» (2:0 на нашу користь).

– Денисе Борисовичу, наскільки мокрий газон вплинув на якість гри нашої команди?

– Це впливало на обидві команди. Грати довелося на важкому полі. Тому якість гри була невисокою у обох колективів. Демонструвати запальний футбол на такому газоні було б просто неможливо. Але наші футболісти проявили свої найкращі бійцівські якості. А також майстерність – чудово забили обидва гола.   

– Ніхто з наших гравців не отримав травми чи ушкодження на мокрому газоні?

– Слава Богу, ніхто.

– Заплановані тактичні задумки і схеми вдалося втілити у життя?

– Все, що планували, виконали. Це найголовніше. Тому ми й виграли.

– Чим була викликана рання заміна Дмитра Осадчого ще в першому таймі?

– За такої гри, коли було багато верхової боротьби та єдиноборств, Дмитру Осадчому було б складно проявити себе. Ми були вимушені зробити заміну, щоб підсилити оборону. Якщо ми досягли успіху, значить, це рішення було обґрунтованим. Водночас до Дмитра Осадчого у мене немає претензій. Ані до його ставлення до гри, ані до його дій. Дмитро буде нам потрібен в наступних матчах, коли якість газону буде кращою.

– Після попереднього виїзного матчу (поразка від «Буковини» - 0:3) Ви залишилися незадоволеним атакувальними діями наших гравців. Зараз відчувається, що з атакою «Ниви-В» все гаразд. А її «наконечник» Ярослав Браславський вже другий матч поспіль діє дуже впевнено, приносить багато проблем обороні суперника …

– Наші атакувальні дії необхідно розглядати в комплексі, а не по одному Ярославу Браславському. Просто ми упорядкували і систематизували їх. Якщо у нас зараз форвард Браславский, то й він діє впевнено. Але це – робота всієї команди. 

– Що можна сказати про гру «Полісся»? Суперник нічим не здивував? Все ж у порівнянні з поєдинком у першому колі житомиряни помітно додали.

–  Я побачив гідну і сильну команду. Нам не було легко. Перемога дісталася у суворій чоловічій боротьбі.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up