Збірна України з боксу у Вінниці перемогла Йорданію

Збірна України з боксу у Вінниці перемогла Йорданію
Збірна України розгромила гостей із рахунком 7:2
  • Вінниця славиться високим рівнем боксерів, які є одними із кращих в країні.
  • До того ж національну чоловічу збірну нині очолює наш земляк Леонід Лоївський.
  • Не дивно, що саме місто над Бугом обрали для проведення товариського поєдинку між збірними Йорданії та України.

Підтримка йорданських вболівальників

Матчеві зустрічі національних команд – це завжди цікаво. Вболівальники боксу зі стажем, напевно, ще пам’ятають домашні товариські матчі проти сильних команд Куби і Мексики. В порівнянні із ними колектив Йорданії — це «темна конячка». Хоча в цій збірній теж виступали перші номери – учасники Олімпійських ігор, призери чемпіонатів Азії.

Подивитися за боями до залу «Нокауту» прийшли майже дві тисячі вболівальників, вхід для яких був безкоштовним. Безумовно, глядачі в першу хотіли побачити на ринзі вітчизняних зірок аматорського боксу, серед яких був і чемпіон світу Олександр Хижняк (Полтава).

Олег Жовмір, 66 років, прибув повболівати із Тиврова разом із товаришами. 

Відео дня

– В Тиврові немає боксу, тому на змагання приїздимо до Вінниці. Наперед не варто говорити, що українські боксери є сильнішими за наших гостей. Потужні бійці є в обох командах. Інтрига є, і це радує. Матчева зустріч – це завжди цікаво, адже таке побачиш нечасто, – розповів Олег Жовмір.

В залі були помітні близько півсотні йорданських вболівальників. Переважно – студенти медуніверситету.

– Вечір боксу організовано дуже гарно. Я прийшов повболівати за компанію, разом із братом-близнюком,  – сказав Мухамед Мар’ян.

За словами його брата Ахмеда, матч збірних у Вінниці був зовсім неочікуваним і став приємним сюрпризом.

–  Я люблю і Україну, і Йорданію. І мені байдуже, хто сьогодні буде кращим на ринзі. Раніше бокс дивився лише по телевізору. Взагалі в Йорданії бокс разом із баскетболом є найбільш розвинутими видами спорту, – сказав Ахмед Мар’ян.      

Підготовка до олімпійського відбору

Змагання мали статус матчевої зустрічі пам’яті вінничанина Миколи Капусти. Вони були одним із ключових етапів підготовки збірної України до ліцензійних стартів на Олімпіаду-2020 в Токіо. Нагадаємо, наша команда під керівництвом Леоніда Лоївського вже у березні 2020 року розпочне боротьбу за ліцензії на Ігри в Японії.

– Ми розпочали підготовку до відбору на Олімпіаду. Перші олімпійські ліцензії будемо виборювати в Лондоні в березні наступного року. Національна команда проводила збір у Вінниці, і в його рамках ми вирішили провести матчеву зустріч, – сказав Леонід Лоївський. – Безумовно, наразі клас збірної України є вищим, ми все ж чемпіони Європи. У Вінниці на ринг вийдуть всі найсильніші боксери нашої країни. Йорданська команда – середнього рівня, але в її складі є справжні бійці.

Пан Лоївський зауважив, що до основного складу збірної входить один вінничанин – Олексій Токарчук. Водночас, у його ваговій категорії (до 75 кг) є потужний конкурент – Олександр  Хижняк.   

Проти лівши складно

В стартовому бою зустрілися два українці, представники вагової категорії до 81 кг. Вінничанин Володимир Кушнір впевнено переграв Іллю Сінькова із Чернівців.

В першому офіційному матчевому поєдинку (у вазі до 52 кг) Андрій Тишковець (Львів) не залишив шансів Мухамеду Гарагиру. Хоча судді віддали  йому перевагу роздільним рішенням – із рахунком 2:1. Під час бою українець майже не пропускав сильних ударів, працював «першим номером». 

– Мій суперник був досить непростим і досвідченим. Я давно вже не боксував із лівшами. Радий можливості поспарингувати із іноземцями. Мухамеда Гарагира особливо не вивчав. Але ми разом проходили збори, тож я міг побачити на тренуванні техніку йорданця, – розповів Андрій Тишковець.

Як виявилося, для боксера Вінниця є таким же рідним містом, як і Львів.

– У мене тут багато друзів і гарна підтримка. Організація вечорів боксу у Вінниці крута. Хотілося б, щоб аналогічні турніри в Україні проводили б частіше, – додав Андрій Тишковець.

Зірковий Хижняк проти сенегальця

У вазі до 57 кг виступав призер чемпіонатів Європи і світу, учасник Олімпійських ігор Микола Буценко (Одеса). Вінницькі прихильники спорту добре його знають, адже цей боксер раніше представляв на змаганнях наше місто. Микола Буценко діяв на ринзі технічно і чітко переграв Мухамеда Альвади – 3:0.

У категорії до 63 кг боксував один із головних фаворитів, чемпіон Європи Юрій Шестак (Харків). Він бився чомусь значно гірше, ніж звичайно. І всуху поступився за очками. За словами експертів, Юрій Шестак був не готовий до бою.

Євгеній Барабанов (Київ, 69 кг) і вінничанин Олексій Токарчук (75 кг) здолали свої опонентів за очками. Наш земляк проявив бійцівські якості на фініші поєдинку і переміг одноголосним рішенням суддів.

Також беззаперечно кращим на ринзі Олександр  Хижняк, який у цій же вазі 75 кг бився із Мбатом Гедою  (Сенегал). Глядачі дивувалися, як сенегалець зміг витримати побиття протягом всіх трьох раундів. Олександр  Хижняк працював «по площам», серійно, і протистояти цьому тиску було складно.  

Приз за перемогу і народження дитини

В заключних поєдинках вечора були зафіксовані протилежні результати. Валерій Харламов (Одеса, 81 кг) виявився переможцем. А ось Рамазан Муслімов (Харків, 91 кг) програв всуху. Ашиш Хусейн виглядав, вочевидь, сильнішим.

В поєдинку суперважковиків (понад 91 кг) Кирило Стоянчев (Запоріжжя) розбив «фортецю» Муси Джекета. Отже, 7:2 на користь України.

– Клас команд закономірно виявився різним. Йорданія лише починає шлях до вищих щаблів світового рейтингу.  Хоча Ашиш Хусейн, який сьогодні переміг, був призером на чемпіонаті світу і п’ятим на Олімпіаді, – прокоментував головний суддя Владислав Кашєєв.   

На урочистому закритті три учасники свята боксу отримали спеціальні призи. Олексій  Токарчук – через перемогу та народження дитини, Владислав Кашєєв в зв’язку із присвоєнням звання заслуженого тренера України. А потужний Олександра Хижняка закономірно визнали кращим боксером турніру.

  

   

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дід

    Молодцы ребята и организаторы.
  • Martin Libher

    кто видел бои тот поймет что там наших за яйца тянули. Максимум два три боя можно отнести к победе наших
  • Ярослав Маринченко

    Наші вміють по морді надавати
  • Володимир Давиденко

    Що про Пашковського не пишете? Він виявився агентом Москви
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up