Вінницький тренер Олександр Бабаєв: Щоб убити в собі лінь, беріть в руки штангу!

Вінницький тренер Олександр Бабаєв: Щоб убити в собі лінь, беріть в руки штангу!
«Хочете знову зайві кілограми, тиск та болі в попереку? Ні? Тоді повертаємось до тренувань» - так у крайніх випадках мотивує лінивих клієнтів вінницький тренер Олександр Бабаєв

У якому віці можна завершувати з тренуваннями? З такими питаннями до тренерів силових видів спорту та фітнесу нерідко пристають новачки, а іноді й люди з певним стажем. Тренер спортивного клубу «Атлант» Олександр Бабаєв у такому разі відповідає запитанням на запитанням: «А коли ви збираєтесь перестати чистити зуби? А вмиватись?»

Підтримувати себе в тонусі, на переконання Олександра, це не подвиг чи акт самозречення, а нормальний невід’ємний елемент життя будь-якої активної людини. З віком поступово можуть зменшуватися навантаження та інтенсивність тренувань, але вони повинні зайняти своє місце в розкладі кожного, для кого активне довголіття - більше, ніж просто гарне гасло.

- Основна мотивація для жінок, звичайно ж, передусім - гарно виглядати, - каже Олександр Бабаєв. – Традиційно сплеск активності у фітнес-залах спостерігається за кілька місяців до пляжного сезону. Я їх називаю “підсніжниками” - тільки зима кінчається, і вони вже до тепла хочуть розквітнути. Але одразу налаштовую клієнта на те, що тренування - це не косметичний плановий ремонт перед пляжем, а регулярна кропітка праця, яка обов’язково окупиться гарним настроєм, підвищенням працездатності та впевненості в собі.

Відео дня
> Олександр враховує, що в певні періоди людині не до спорту.

- Іноді на заваді до поставлених цілей стає відсутність часу чи побутові проблеми, від цього ніхто не застрахований, - каже Олександр Бабаєв. - Іноді – банальна лінь. Тоді доводиться мотивувати «стрес–методами»: «Ти хочеш знову повернутись до зайвих кілограмів? До підвищеного тиску? В тебе сидяча робота, і ти знову хочеш мати проблеми з хребтом та ослаблення м’язів спини? Будь ласка, це твій вибір. Але якщо ти хочеш знову випромінювати енергію та впевненість у собі – ми починаємо працювати». Одна клієнтка через заняття бізнесом так взяла собі «тайм-аут» від тренувань, що затягнувся навіть тоді, коли графік став уже не таким напруженим. Повертали її до активних занять спортом саме в такий «стресовий» спосіб.

Від згасання ентузіазму не застраховані й представники сильної статі.

- У підлітків, як правило, енергія б’є через край і завзяття іноді аж надто багато, - каже Олександр. – Слідкую, щоб не давали зайвих навантажень. Молоді часто важко в потрібний момент сказати собі «стоп». Не секрет, що одна з основних причин відсутності прогресу в тренуваннях – саме перетренованість, яка виснажує фізично та морально і призводить до втрати мотивації чи навіть травм. Щоб цього не трапилось - підбираємо навантаження індивідуально, з врахуванням рівня тренованості, стажу, наявних проблем із здоров’ям та навантажень поза залом.

З віком стає менше вільного часу, більше відповідальності та стресів. Але це не причина закинути тренування. Більше того, саме у цей період спорт потрібен як ніколи.

 - Якщо говорити про прикладний аспект тренувань – дійсно, людині, яка ходить потягати залізо, не часто доводиться нести шафу на дев’ятий поверх, вантажити цемент чи роздягатись на пляжі, - каже Бабаєв. – Але тренування дають не тільки силу, естетику та витривалість. Вони дають психологічну стійкість та вольові якості, які допомагають людині зберігати душевну рівновагу та здатність ясно мислити у важких життєвих обставинах. Крім того, у чоловіків з віком поступово зменшується секреція «чоловічого» гормону – тестостерону. Це призводить до втрати сил, хворобливості, невпевненості у собі, депресивних настроїв. І саме дозовані тренування з залізом підтримують секрецію тестостерону на нормальному рівні.
{photo_gallery id=2917|}

Олександр дає кілька рекомендацій, які допоможуть тримати градус мотивації до тренувань.

- Ставте перед собою реальні і конкретні цілі, розбивайте їх на етапи, - радить Олександр. – Здоровий реалізм в постановці мети допоможе уникнути завищених очікувань і розчарувань. А поетапне досягнення проміжних цілей дасть насолодитися тріумфом переможця і простимулює рухатися далі. Замість нервозного очікування моменту великого звершення – серія малих перемог, що в підсумку дадуть результат, який може перевершити ваші найсміливіші очікування.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    диспропорция рук и широких мышц спины
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up