«Вінницькі блискавки» не встояли проти «Чайки» і «Козачки»

«Вінницькі блискавки» не встояли проти «Чайки» і «Козачки»

Триває чемпіонат України з баскетболу серед жіночих команд Суперліги. У ньому беруть участь й "Вінницькі блискавки". Якщо у попередніх сезонах наш колектив був серед лідерів елітного дивізіону, то зараз плентається у хвості турнірної таблиці. Зокрема, посідає останнє місце. Тобто теоретично «Блискавки» можуть навіть вилетіти із Суперліги. 

Невдача у Жіночий день

Минулого тижня наша команда проводила вдома, в спорткомплексі медуніверситету, два матчі із не найсильнішими колективами елітного дивізіону. Були сподівання на звитяги за підтримки вболівальників, що мало покращити турнірне становище "Вінницьких блискавок". Але, на жаль, не так сталося, як гадалося. 

«Чайка-ДЮСШ» (Бердянськ) весь матч лідирувала у рахунку.    Наприкінці першої половини матчу перевага гостей сягнула 23 очок.  За що можна було боротися «блискавкам» по перерві у Жіночий день – за скорочення відставання? Цієї мети було досягнуто! «Чайка» перемогла із меншою перевагою – 86:72. 

– Це була важка гра. «Чайка-ДЮСШ»  – хороша команда, яка претендує на призові місця за підсумками чемпіонату України. Можливо навіть, що й на чемпіонство, – прокоментував головний тренер "Вінницьких блискавок" Олександр Підлужняк.

Відео дня

Не у рівних умовах

Наступного дня вінничанки грали із сусідом-аутсайдером –  "Козачкою-КПУ" (Запоріжжя). Перші три чверті матчу виявилися приблизно рівними. То одна, то інша команди виходили вперед у рахунку. Але в завершальному сеті "Вінницькі блискавки"  підсіли фізично і буквально «посипалися». В результаті чергова розгромна поразка – 52:72.

– Наші дівчата не змогли налаштуватися на матч, в якому мали перемагати. Бо в попередніх поєдинках ми перегравали «козачок» із різницею у 20 і 14 очок, – підкреслює Олександр Підлужняк.

За словами нашого тренера, «блискавкам» було важко грати два матчі за два дні.

– Наші баскетболістки фізично втомилися у попередньому матчі із «Чайкою». В той же час «Козачки» вчора відпочивали. Тому    суперниці були в кращому становищі, – додав Олександр Підлужняк

Прокоментувала поєдинок й провідний гравець "Козачки-КПУ" Ірина Ель Хажмір. Вона наголосила, що шансів потрапити у першу шістку, яка проведе ігри плей-офф, у її команди вже немає. Тому запорізька команда просто дограє сезон.  

– Ми два дні перебували у Вінниці. В ігровому залі було спекотно. Через все це, напевно, спочатку не зібралися: ледь бігли по майданчику, в захисті багато пропускали, – каже Ірина Ель Хажмір. – Але в перерві тренер провів відповідну установку, після чого ми чудово перебудували гру і досягли успіху.  

Причини погіршення результатів

Головний тренер "Вінницьких блискавок" Олександр Підлужняк пояснив, що результати команди погіршилися через низку факторів. В першу чергу – через проблеми зі складом.

– У нас наразі в складі вісім гравців, в той же час дозволена дюжина.

З команди пішла лідер Сінтія Омобогундже, поїхала грати в Чехію. Травмована інша провідна баскетболістка Ірина Жмурко, яка вибула до кінця сезону. Хворіє Анна Лісович. Молодим гравцям без них дуже важко, – каже Олександр Підлужняк

Команда "Вінницькі блискавки" фінансується за міської та обласної влади. Але, за словами Олександра Підлужняка, це відносно невеликі кошти, через що наш колектив – чи не найбідніший в Суперлізі.           

Водночас вінницькі баскетболістки не збираються «складати руки». 

– Будемо боротися далі. У нас попереду ще є сім ігор. Якщо займемо останнє місце, то можемо опуститися у нижчу лігу. Але шанси піднятися у турнірній таблиці є, і ми спробуємо ними скористатися! – оптимістично наголошує Олександр Підлужняк.

Підтримка вболівальників

Незважаючи ані на що, вінницьким вболівальникам переважно подобається гра «Блискавок» 

– Я регулярно відвідую баскетбольні поєдинки. Матчі проти "Козачки" і «Чайки» були цікавими і напруженими. Я отримав від них задоволення, – розповів вболівальник Олександр Герштун. – У грі «Блискавок» подобається швидкість пересування по майданчику. А ось над реалізацією і завершенням атак дівчатам варто ще попрацювати.

Заступник голови міського спорткомітету Роман Семчук звернув увагу на те, що команда "Вінницькі блискавки" перебуває на вершині обласної баскетбольної піраміди.

– Потрапити до неї – це гарний стимул для юних вінничанок займатися баскетболом. Добре, що Вінниці є баскетбольна спортшкола, звідки до команди майстрів надходить поповнення. Інакше довелося б масово набирати до клубу іногородніх баскетболісток, – сказав Роман Семчук.

Пан Семчук вважає зниження результатів нашої команди зрозумілим.

– Радують класною грою Вікторія Ільчишина і Вікторія Хомяк. Але по ходу сезону вибули провідні гравці Сінтія Омобоогундже та Ірина Жмурко. Молоді баскетболістки не можуть швидко замінити на майданчику лідерів, – зауважує Роман Семчук.  

Шоу під час пауз

Якщо гра «блискавок» не завжди радувала, то під час пауз вболівальників, безумовно, зацікавлювали запальні виступи черлідерш. Це була група підтримки «Вінницьких вовків».

Черлідерши активно вболівали наших баскетболісток, скандували гасла на їхню підтримку.  

– Ми вболіваємо і переживаємо за вінницькі команди. Виступаємо під час матчів «Блискавок», чоловічої волейбольної команди Суперліги «Серце Поділля» і наших колективів з американського футболу «Вовки» (чоловіча) і «Вовчиці» (жіноча), – каже капітан черлідерш Людмила Адамчук.

До виступів у кожному виді спорту дівчата готують спеціальні програми.

– Це пов’язано із тим, що паузи в баскетболі і волейболі різні. А в американському футболі ми танцюємо біля бровки поля протягом всіх трьох годин матчу. Тому це – найскладніше, – продовжує Людмила Адамчук.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up