Вінничанин Олександр Хуторянський здобув перемогу на Кубку Буковеля

Вінничанин Олександр Хуторянський здобув перемогу на Кубку Буковеля
Олександр Хуторянський (праворуч) переміг роздільним рішенням суддів. Він ще не знає поразок у ММА

В престижному міжнародному турнірі зі змішаних бойових мистецтв “Bukovel Open Cup” із серії «Road to WWFC» взяв участь 18-річний Олександр Хуторянський. Аматорський поєдинок вінничанина експерти офіційно визнали найкращим на турнірі серед десятка боїв. Нижче виявилися навіть сім професіональних зустрічей! Змагання пройшли без глядачів до оголошення карантину. 

Суперник вважав себе фаворитом

А починалося все не дуже добре для вінничанина. Олександр Хуторянський виглядав дуже втомленим перед боєм. Причина була об’єктивною.

– На півдорозі до Буковелю нам повідомили, що турнір скасовано. Коли повернулися до Вінниці, стало відомо, що змагання все ж відбудеться. Тому в дорозі ми провели цілий день, що аж ніяк не сприяло підготовці. І це при тому, що Олександр Хуторянський мав зганяти вагу, аби потрапити у потрібну категорію до 77 кг, – розповів його наставник, тренер клубу «Січ» і збірної області із MMA Ігор Дишливенко.    

Суперник нашого бійця, чемпіон Харківської області Кирило Коломієць приїхав у Буковель за перемогою. За словами вінничан, це він демонстрував всім своїм виглядом.

Відео дня

– На турнір із Харкова прибула команда із чотирьох бійців. Всі перемогли, окрім Кирила Коломійця. Хоча він вважався найкращим серед них, – продовжує Ігор Дишливенко.   

Боротьба в партері

Олександр Хуторянський переміг роздільним рішенням суддів наприкінці третього раунду. В перших двох раундах він лідирував. Третій, за словами нашого бійця, виявився нічийним.

– Два бокових судді віддали мені перевагу, а третій чомусь Кирилу Коломійцю. Це був добре підготовлений і незручний для мене суперник. В першу чергу через велику різницю в зрості. Зріст харків’янина – 1.95 метри, мій – 1.80. Через таку різницю битися було складно. Ударна техніка у мене взагалі не проходила, тому я використовував борцівські прийоми, – каже Олександр Хуторянський.

З цим погоджується Ігор Дишливенко.

– У Кирила Коломійця – довгі руки і ноги. Це не давало Сашку підійти на коротку дистанцію. Але він гарно працює в партері. Саме там й проходила основна боротьба. Олександр Хуторянський намагався проводити задушливі прийоми, але суперник серйозно опирався. Тому здобути чисту перемогу не вдалося, а лише за очками. Боєць із Харкова був гарно підготовлений фізично, тому витримав всі три раунди, – прокоментував наставник.    

– Радує те, що робота нашої федерації дає плоди. Адже з’являються молоді спортсмени хорошого рівня, які можуть гідно конкурувати на престижних змаганнях. Недарма наша організація проводить міжнародні турніри за участі сильних бійців у Вінниці, – додав голова  UFMMA у Вінницькій області, представник Ліги WWFC Вадим Кудіяров.

Призер чемпіонатів світу

Це була шоста перемога Олександра Хуторянського на аматорському ринзі в ММА, поразок він ще не має! Тепер перспективний спортсмен чекає міжнародного турніру зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC», який після завершення карантину пройде у Вінниці.

– Олександр Хуторянський може з часом вдало виступати у професіоналах. Адже зараз серед профі, які б’ються за чемпіонські пояси, ми зустріли бійців, яких він перемагав на чемпіонатах України! На професіональних турнірах, в залежності від рівня і кількості учасників, переможець бою отримує 400-700 доларів США, – сказав Ігор Дишливенко

Окрім змішаних бойових мистецтв, Олександр Хуторянський успішно займається й боротьбою панкратіон. У ній двічі був призером чемпіонатів світу серед юнаків до 18 років!

Олександр навчається у Вінницькому педуніверситеті, опановує фах «фізичне виховання і спорт». Після завершення вишу планує стати тренером із єдиноборств. 

– Поки збираюся виграти чемпіонати України вже не серед юнаків, а серед чоловіків. Прагну підкорити цю вершину і в ММА, і в панкратіоні. Конкуренція на дорослому рівні – досить велика, тому досягти цього непросто, – сказав Олександр Хуторянський.

Чекаємо поєдинку за пояс

У Вінниці 21 березня мав пройти міжнародний турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC». Але в зв’язку із карантином організатори були вимушені перенести змагання. 

Планується, що вінницькі бійці виступатимуть практично в кожному поєдинку. Вони в першу чергу представлятимуть місцеві клуби, які культивують змішані єдиноборства – «Патріот», «Нокаут», «Гепард», «Січ» та інші.

Родзинкою вечора має стати поєдинок за участі Богдана Лисенка (Житомир) – неодноразового чемпіона України із ММА, кікбоксингу і фрі-файту. Торік на аналогічному вінницькому турнірі він виборов вакантний пояс чемпіона «Road to WWFC» у ваговій категорії до 84 кг. Причому тоді здолав вінничанина Ігоря Гунька, заслуженого майстра спорту, чемпіона світу одразу у двох бійцівських видах (годзюрю-карате і змішаних єдиноборствах). Тепер чемпіонський пояс у Богдана Лисенка спробує відібрати вінничанин Олег Нагорний, чемпіон області із фрі-файту, переможець різних всеукраїнських турнірів.     

– Спортсмени готуються до домашнього турніру на природі, просто неба, із метою зменшити ризик заразитися коронавірусом. Займаються загальнофізичною, тактичною і психологічною підготовкою, покращують свою витривалість, – розповів Ігор Дишливенко.

Довідка

Бійці, які вигравали пояси турнірів «Road to WWFC», зараз б’ються в основних сітках міжнародних турнірів. А деякі із них навіть реально претендують на пояс чемпіона світу. Участь у серії «Road to WWFC» допомагає зробити професіональну кар’єру. Не дивно, що в ній виступають представники різних видів єдиноборств. Приміром, майстри спорту із годзюрю-карате, змішаних єдиноборств, фрі-файту.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up