В одній команді: до «Вінницьких вовків» приєдналися іноземні легіонери

В одній команді:  до «Вінницьких вовків» приєдналися іноземні легіонери
У складі команди з американського футболу чимале поповнення — семеро гравців з США, Канади та Європи
  • У неділю, 16 травня, в Львові відбудеться чемпіонат «Суперліга-2021» з американського футболу. В змаганнях візьмуть участь чотири команди, серед яких і «Вінницькі вовки».
  • Цього року до вінницьких спортсменів приєдналися семеро легіонерів з різних куточків світу — Канади, США, Великобританії та Німеччини.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, як спортсмени готуються до відкриття сезону та хто ці іноземні футболісти, які гратимуть за Вінницю. 

Команда «Вінницькі вовки» підсилила свій склад сімома легіонерами з Європи, Канади та США перед самісіньким початком чемпіонатом України. Як зазначає президент Вінницької обласної Федерації Американського Футболу Євген Хомин, саме у Вінницю приїхала найбільша кількість запрошених іноземних гравців.

— Ми будемо грати проти місцевих «Левів» у Львові, окрім того будуть ще дві київські команди «Патріот» та «Слов’яни». Всі чотири команди приблизно на однаковому рівні і всі підсилені легіонерами цього року. В нас їх трішки більше, але це нічого не означає, бо сили рівні, — сказав Євген Хомин.

Відео дня

За його словами, підготовка до сезону триває надзвичайно активно і Євген Хомин вірить, що це будуть найпотужніші змагання за останні роки. Гравці з інших країн — перевага на суперниками, тому їх намагаються використати в грі якомога ефективніше.

— Семеро іноземців та тренер-американець, який вже другий рік поспіль тут тренує наших хлопців. Спільно ми проводимо колосальну роботу, яка дає хороші результати і тренування в нас відбуваються щодня, — розповідає Євген Хомин. — Ми активно готуємося до виїзду у Львів та домашніх матчів: аналізуємо противників, вносимо зміни  у наш ігровий склад та схеми.

Всі іноземці приїхали вперше у Вінницю, але наші «вовки» вже встигли потоваришувати. Євген розповідає, що один з легіонерів – англієць, колись грав з тренером Дейлом Хеффроном на чемпіонатах Європи.

За словами Євгена, сюди вони приїхали у ролі волонтерів. Займаються разом з нашими спортсменами і дуже хочуть отримати тренерський та ігровий досвід.

 — Ті країни, звідки вони родом, ще в посиленому карантинному режимі і можливості взяти участь в змаганнях там немає, — каже Євген Хомин. — В нас вони пробудуть мінімум до літа.

Спортсмен Такуан Херві приїхав до нас з Детройту, штат Мічиган. Там він народився і виріс, а футболом почав займатися ще в третьому класі. Зізнається, що почувається благословенним, адже досяг такого рівня, що може грати на будь-якій позиції. У Вінницю приїхав, аби досягнути нового рівня, мріє стати чудовим футболістом та підтримувати дружні стосунки з українськими колегами.

— Я не маю великих спортивних досягнень, у нашій команді було занадто багато відомих імен. Мені дуже пощастило з можливістю грати за «Вовків», бо хлопці з моїх країв досить рідко отримують такий шанс, який випав мені. На жаль, часто хлопці з мого оточення скоріше отримають кулю у голову ніж такий шанс як є у мене, — розповідає Такуан Херві. — Багато людей сумнівалися в мені, казали, що я буду ніким і не вірили в мене. Але тренер Хеффрон повірив у мене! Я тут, щоб принести цьому місту перемогу в чемпіонаті і створити міцний братерський зв’язок зі своїми товаришами по команді.

А гравець з Великобританії Джей Сі Кларк грає в американський футбол з 11 років. Окрім того тривалий час займався регбі, легою атлетикою та багатьма іншими видами спорту.  Чоловік зазначає, що його дуже добре зустріли у Вінниці і підкреслює, що тут дивовижні люди. Від змагань він чекає лише перемоги.

— Мені пощастило грати в американський футбол у Великобританії, Фінляндії та Німеччині до прибуття сюди, і тепер я готовий допомогти команді виграти національний чемпіонат України, — запевняє спортсмен. — Для мене Україна – це яскраве і красиве місце, не надто тихе, але таке приємне. Це своєрідна перерва для мене після шумного та напруженого життя у Великобританії. 

Вінниця чудово мене зустріла та прийняла, і люди справді дивовижні! Що стосується футболу, я очікую не менше, ніж перемогу в національному чемпіонаті.

Складнощів у спортсменів поки що не виникало, навіть мовний бар’єр хлопці зуміли подолати. В групах, де тренуються легіонери є хоча б один вінницький гравець, який володіє англійською і перекладає незрозумілі моменти іншим.

— Великий плюс американського футболу в тому, що вся термінологія англійською, тому в більшості випадків проблем немає. А якщо говорити про культурні відмінності, то вони, звісно є. Хлопці з Німеччини, Канади, Штатів дивуються, коли бачать бродячих собак, а ще дивуються, що поліція не пресує на кожному кроці і тут можна вільно дихати повітрям без маски. Для американців це справді дико, коли бачать поліцію, їх аж «передьоргує», — сміється Євген.

Варто зазначити, що американський футбол існує у Вінниці вже 25 років. Перші «Вовки» з’явились ще у 1996 році, однак через кілька років припинили своє існування. Відновлена команда розпочала свою діяльність у 2007 році. А вже 12 травня 2009 року офіційно зареєстрували спортивний клуб «Вінницькі Вовки».

— На сьогодні ми розвиваємо такі види спорту, як американський футбол, флаг-футбол, черліденг та лакрос. Учасниками клубу є більше 200 спортсменів, половина з яких – діти, — каже Євген Хомин. 

Окрім «Суперліги-2021», що проводять у Львові вже цими вихідними, у вінницьких вовків буде ще чимало ігор. Далі графік матчів чемпіонату для вінницької команди виглядає так:

30 травня – «Вовки» – «Патріоти» (вдома)

12 червня – «Вовки» – «Слов’яни» (вдома)

26-17 червня «Слов’яни» – «Вовки» (на виїзді)

10-11 липня – «Патріоти» – «Вовки» (на виїзді)

24 липня – «Вовки» – «Леви» (вдома)

Читайте також:

«Кубок Дністра»: на Вінниччині завершилися змагання з парапланерного спорту

Сотні кілометрів за добу: у Вінниці зустріли фінішерів велозаїзду «Fleches nationales Ukraine»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Igor Igorov

    Це тільки перша гра чемпіонату для нашої команди. Гра буде між Вовками і Левами, інші ігри будуть в інших містах. Ви подаєте недостовірну інформацію. Назви команд написані неправильно. По тексту дуже багато граматичних помилок, як завжди...    І ви ще хочете щоб за перегляд цих статей хтось платив ?

    MaxFireline reply Igor Igorov

    Не подобається, не читайте - самі сядьте і напишіть щось подібне, чому б ні ?
    Обдзвоніть усіх фігурантів справи, усіх причетних, візьміть у кожного коментар - і з отого всього спробуйте зліпити матеріал,
    Якщо ви володієте достовірною інформацією, то будь ласка, діліться - пишіть і вносьте свої корективи в матеріал, але дуже прошу не будьте тихим довбойобом, не висловлюйте свою думку в коментарях -
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up