Сотні кілометрів за добу: у Вінниці зустріли фінішерів велозаїзду «Fleches nationales Ukraine»

Сотні кілометрів за добу: у Вінниці зустріли фінішерів велозаїзду «Fleches nationales Ukraine»
«Ми це зробили!». У Вінниці фінішували учасники веломарафону з різних куточків України
  • Сьогодні, 9 травня, у Вінниці фінішував командний веломарафон «Fleches nationales Ukraine».
  • Цього року кількість велосипедистів у марафоні стала рекордною — крутили педалі понад 100 учасників. 
  • У заїзді взяли участь команди зі всієї України, серед них і п’ять з Вінниці.

Починаючи з 1947 року, щорічно по всьому світу проводять велозаїзд Flèches Nationales. Основною метою добового командного заїзду є подолання мінімальної дистанцію — 360 кілометрів.

За правилами, у змаганнях можуть брати участь команди від трьох до п’яти людей. Вони самостійно визначають точку старту, а фінішують у тому місці, яке оберуть організатори. Вперше цього року дистанція закінчилися у Вінниці біля колишнього кінотеатру «Росія».

Відео дня

— Кожен велоклуб подавав заявку організатором, аби провести фініш саме у них, але обрали зрештою Вінницю, — розповідає велоактивіст Олександр Царевський. — І це навіть попри те, що вінницькому клубу лише минулого року виповнився один рік. Нас, думаю, обрали через нашу гарну репутацію.

За словами велоактивіста, цьогоріч до фінішу доїхали не всі учасники. Зіграли роль не лише технічні нюанси, а й погодні умови.

— Команди, що їхали з півдня та сходу України, було складніше рухатися, бо вони їхали проти вітру. Багато команд у дорозі застав дощ. Перші команди приїхали до Вінниці о-пів на сьому ранку, — сказав він.

Стартували велосипедисти з різних куточків України: Львів, Одеса, Рівне, Кропивницький, Черкаси, Івано-Франківськ та інші міста.

Вінничанин Валерій Морозов долав велику дистанцію вже не вперше.

— Було всього по трохи, і ранковий туман, і вітерець з різних боків, був асфальт і трохи його не було, ями і ідеальне покриття, ремонти доріг в декількох місцях і забуті ділянки і майже повністю закинуті села... Фури на трасі і нульовий трафік на багатьох дорогах, — каже він.

За словами Олександра Царевського, для України рекорд складає 605 кілометрів. Вчора, 8 травня, станом на 15.00, команди вже подолали відстань мінімум у 120 кілометрів. Додамо, що для зарахування фінішу, його повинні перетнути щонайменше три учасники команди.


Читайте також:

Проєкт «З міста в село». Як карантин допоміг реалізувати ідею вінничанину Андрію Федику

У 20 літ став Героєм колишнього Союзу. Відро вишень за розповідь про сина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up