У Комаргороді вшанували пам'ять генерал-лейтенанта Петра Залізюка обласним шаховим турніром

У Комаргороді вшанували пам'ять генерал-лейтенанта Петра Залізюка обласним шаховим турніром

У Комаргороді (Томашпільський район) вперше відбувся обласний юнацький шаховий чемпіонат. Він був присвячений пам`яті генерал-лейтенанта, героя Другої світової війни Петра Залізюка, який народився саме в цьому селі. Змагання пройшли за підтримки сільського голови Комаргорода Володимира Шевчука, обласної федерації шахів і меценатів з торгового дому «Фінпром» і ТОВ «Зернопродукт-Липівка».

Грали у приміщенні Комаргородської школи. На старт вийшли 64 юнаків і дівчат різного віку – від молодшокласників до студентів. Вони представляли Томашпільський, Піщанський, Немирівський райони, Вінницьку ДЮСШ №6 та її філію – шаховий клуб «Романтик».

В командному заліку «пальму першості», як і передбачалося, здобула об’єднана команда обласного центру. Срібло в активі команди Комаргородської школи, де проводить тренування із шахів головний організатор турніру Володимир Павловський. Третє місце розділили команди Піщанського і Немирівського районів.

Спортсмени провели шість турів за швейцарською системою, після чого визначили призерів в особистому заліку. В підсумку перше та друге місця розділили вихованці шахового клубу «Романтик» і МДЮСШ № 6 Лев Кержнер і Богдан Станіславський.  Вони зіграли між собою внічию і набрали по 5,5 очок з шести можливих. Долю золотої нагороди визначив додатковий коефіцієнт Бухгольця. За цим показником чемпіоном в загальному заліку та серед юнаків старше 12 років став Лев Кержнер, який опановує шахи лише 1,5 роки. Срібло у цій же групі виборов Богдан Станіславський. А бронзу – молодший із братів Кержнерів – Даніель.

Відео дня

В заліку серед молодших юнаків (до 12 років) переміг Владислав Пюро - 5 очок. Разом із ним на «п’єдестал пошани» піднялися Ілля Голуб та Іван Крамаренко.  

Серед старших дівчат не було рівній Вікторії Швець, серед молодших – Анні Кавун. Всі ці призери переважно мали високі розряди та представляли Вінницю. Тому організатори передбачили кілька цінних подарунків й для гравців Томашпільщини.

Взагалі рівень організації змагань був непоганим. Недарма арбітраж забезпечили судді обласної федерації шахів на чолі із директором Вінницької МДЮСШ № 6 Миколою Боднаром. В перервах між турами юних гравців та їх наставників запросили за обідній стіл та запропонували взяти участь у товариському футбольному поєдинку.

Отже, Комаргород вдало прийняв естафетну паличку у інших населених пунктів Томашпільщини – Вапнярки та Благодатного, де раніше проходили аналогічні чемпіонати. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up