ТОП важливих новин на 20minut.ua від 12 до 19 вересня, які ви могли пропустити

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 12 до 19 вересня, які ви могли пропустити
  • Зібрали ґрунтовні, корисні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити найбільш важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 12 вересня до сьогодні.

Вражаюча рок-опера «Біла ворона» і прапор у подарунок: театр Садовського розпочав новий сезон

Гучними оваціями і вигуками «Слава Україні!» зустріли глядачі відкриття 89-го театрального сезону Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського. Зараз триває тиждень вистав української класики і вітчизняних сучасних авторів. А далі, як розказав директор театру Володимир Лозовський, садовці порадують двома, а, може, і трьома (!) прем’єрами до кінця цього року і поїдуть у 10-денний тур у Польщу й Литву на підтримку Збройних сил України.

Скандал у Вахнівці: місцеві мешканці залили дамбу водойми бетоном

У селі Вахнівка, що в Турбівській громаді, люди залили бетоном дамбу місцевого ставка. Ставок є притокою Південного Бугу.  На місце поїхали головний редактор газети «RIA» та сайту «20 хвилин» Вадим Павлов і журналіст Віталій Павловський. Вони з’ясували, що таким чином йде боротьба з орендарем ставу, який цього року запустив вісім тонн риби. За фактом викликали поліцію та поспілкувалися з старостою села. У результаті екологічна інспекція проводить перевірку стосовно цього випадку.

Відео дня

Мав двох синів. Пам'яті бійця вінницького КОРДу Богдана Булеги, який загинув за Україну

В травні 2022 року Богдан Булега разом зі своїми побратимами був відряджений до складу зведеного підрозділу Національної поліції України для виконання бойових завдань у Запорізькій області, де й перестало битися серце мужнього спецпризначення. Йому було лише 35...

«Покрівля була як решето». Як у Вінниці ремонтують пошкоджені росіянами будинки

Вибиті вікна, посічений уламками дах — такою після ракетного удару росіян 14 липня була багатоповерхівка, що знаходиться біля площі Перемоги. Однак за трохи більше, ніж місяць часу тут вже повністю замінили покрівлю, і лише поодинокі вікна залишилися вкриті плівкою. Розповідаємо, як тривають ремонти побитих війною будинків у Вінниці.

«Покрівля була як решето». Як у Вінниці ремонтують пошкоджені росіянами будинки

 

«Базар зникне, люди втратять роботу». Підприємці проти будівництва ТЦ перед Центральним ринком

Просто перед ринком на Коцюбинського планують побудувати торговельний центр. Ділянку під будівництво огородили та поставили будівельні паспорти об’єкта.  Новобуд займатиме ту площу, на якій зараз автостоянка. Він матиме висоту в чотири поверхи та підземний паркінг. Але проти спорудження чергового ТЦ виступають підприємці з Центрального ринку. За їх словами, якщо тут буде торговельний центр, то базар не зможе існувати.

«Базар зникне, люди втратять роботу». Підприємці проти будівництва ТЦ перед Центральним ринком

Вінницькі в «Однокласниках»: вона поширювала путінські басні, а він сприяв окупантам

Служба безпеки України викрила вінничан, які сиділи в соціальній мережі «Однокласники». Мешканка Вінниці полюбляла цитувати звернення президента рф до військових ЗСУ. Житель Хмільницького району називав дії російських окупантів «подвигом». Слідчі СБУ повідомили пропагандистам про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України.

...

Вулиця Пушкіна буде вулицею Сковороди: результати онлайн-голосування топонімів

У Вінниці завершилось інтернет-голосування з перейменування вулиць, які потрапляють під деколонізацію.  Вже оприлюднили результати. Проєкт рішення надійде на розгляд депутатів на найближчій сесії Вінницької міської ради. Які нові назви вулиць, провулків, тупиків, площ тощо, чиї назви асоціюються з російським колоніальним спадком, обрали вінничани?

 

Коли зникає світло, тепло і зв’язок. Як вінничанам підготуватись до «блекаутів»

Усього одна атака росіян по енергоінфраструктурі України 11 вересня позбавила п’ять областей електроенергії. Сотні тисяч споживачів кілька діб були без світла. І чим ближче зима, тим більшим є ризик повторних ударів. Як діяти вінничанам, якщо подібне станеться і в нашій області чи просто в місті? Чим варто запастись і скільки це коштує?

 

ДТП на Соборній: Audi знесла кілька авто, паркан та врізалась у школу ОНОВЛЕНО

У п'ятницю, 16 вересня, у Вінниці сталася моторошна аварія. На вулиці Соборній водій на Audi на шаленій швидкості врізався у гімназію №2. Є відео з моментом зіткнення. У поліції розповіли подробиці.

 

Читайте також:

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up